Διασυρμός!


Να ήξερε κάτι ο Τζιμπρίλ Σισέ που φορούσε… μαύρα χθες στα επίσημα του ΟΑΚΑ; Ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε μία σελίδα στη μαύρη ευρωπαϊκή λίστα του με τη χθεσινή βαριά ήττα (3-4) από την άσημη Οντένσε.
Κατάφερε μάλιστα να κάνει πιο πλούσιο τον αιώνιο αντίπαλό του Ολυμπιακό με τον πρόωρο αποκλεισμό του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ερυθρόλευκοι δεν χρειάζεται να μοιραστούν το market pool, ενώ χθες το βράδυ πρόσθεσαν άλλα 5 εκατ. ευρώ στο ταμείο τους από τον αποκλεισμό του ΠΑΟ. Οι Πράσινοι κινδυνεύουν μάλιστα να πουν ένα από τα πιο πρόωρα αντίο τους στην Ευρώπη! Θα πρέπει να τα καταφέρουν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ για να μπουν στους ομίλους της διοργάνωσης και..............................................να βάλουν περίπου 3 εκατ. ευρώ στο ταμείο τους.
Αλήθεια όμως πού μπορούσε να φτάσει ο ΠΑΟ με τέτοιες εμφανίσεις; Ο διασυρμός στο Τσάμπιονς Λιγκ θα ήταν σίγουρος και μάλιστα το κοντέρ θα μπορούσε να γράψει πολύ υψηλά νούμερα… Η άμυνα θύμιζε παιδική χαρά και οι παίκτες στο κέντρο μάρκαραν με τα… μάτια. Πέτυχε 3 γκολ και δέχτηκε 4, ενώ η τελευταία πιο βαριά ήττα (0-3) στο ΟΑΚΑ είχε έρθει τουλάχιστον από μία ομάδα του βεληνεκούς της Μπαρτσελόνα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Είχε προηγηθεί βέβαια μία άλλη ήττα από την καλύτερη ομάδα της Δανίας την Κοπεγχάγη (0-2) και τον Σεπτέμβριο του 2009 από τη Γαλατασαράι (1-3). Τέσσερα γκολ εντός έδρας είχε δεχτεί ο ΠΑΟ στην Ευρώπη την περίοδο 1993-1994 στο Κυπελλούχων από τη Λεβερκούζεν (1-4), ενώ με το ίδιο σκορ είχε ηττηθεί πολύ πιο παλιά (1962-1963) από την Πολόνια Μπίτομ για το Πρωταθλητριών.
Το κακό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι η ήττα-αποκλεισμός ήρθε σε μία πολύ δύσκολη οικονομικά στιγμή, με τους μετόχους της ΠΑΕ να είναι αδιάφοροι και να μη βάζουν άλλα χρήματα. Ηρθε όμως και στην αρχή της σεζόν κόβοντας τα πόδια όχι μόνο στην ομάδα, αλλά και στους οπαδούς οι οποίοι στήριξαν με το καλημέρα τον νέο και χωρίς μεγάλα ονόματα Παναθηναϊκό. Περισσότεροι από 25.000 οπαδοί είδαν τον άλλοτε ευρωπαίο Παναθηναϊκό, τον ιστορικό σύλλογο, να παραπαίει. Ξεχείλισαν από οργή, έβρισαν (κάποιοι λίγοι την οικογένεια Βαρδινογιάννη), άναψαν μικροεστίες φωτιάς στη θύρα των οργανωμένων, αποδοκίμασαν έντονα την ομάδα και ειδικά τον Αλέξανδρο Τζόρβα που έκανε σοβαρά λάθη. Απογοητεύτηκαν με το καλημέρα, βλέποντας την Οντένσε να πανηγυρίζει δικαίως στο σπίτι τους. Τη διοίκηση του ΠΑΟ να συζητάει τον τελευταίο καιρό όχι για ενίσχυση, αλλά για το πώς μπορεί να πουλήσει έναν από τους Μπουμσόνγκ και Σιμάο. Σίγουρα η ομάδα αξίζει και άλλες ευκαιρίες, το ξενέρωμα όμως δεν παύει να είναι γεγονός, όπως και ο αποκλεισμός από την κορυφαία συλλογική διοργάνωση από το πρώτο κιόλας εντός έδρας ματς της σεζόν!  ΤΑ ΝΕΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θανάσης Λιοντζόπουλος

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails