Με απόφαση Παυλόπουλου «χάρισε» τις 500.000 ευρώ ο Ρέππας!











Με απόφαση Παυλόπουλου «χάρισε» τις 500.000 ευρώ ο Ρέππας!

Με νέα στοιχεία επανέρχεται σήμερα το Newpost.gr, συνεχίζοντας το μεγάλο θέμα που δημοσίευσε την Τρίτη σχετικά με το «δωράκι» 500.000 ευρώ του Δημήτρη Ρέππα σε δύο αστικές εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ο κ. Ρέππας με δύο αποφάσεις που.........................
δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο τις Διαύγειας, στις 8 Σεπτεμβρίου, ενέκρινε την χρηματοδότηση του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης και του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 500.000 ευρώ.

Είναι πασίδηλο οτι το ποσόν αυτό είναι η εθνική συμμετοχή σε συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα προκειμένου να επιμορφωθούν μια σειρά απο στελέχη της ΑΔΕΔΥ. Ωστόσο ο κ. Ρέππας στην χθεσινή του εμπεριστατωμένη κατά τα άλλα απάντηση απέφυγε επιμελώς να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία των ελέγχων (αν φυσικά έγιναν) προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι έγινε η επιμόρφωση ή τα χρήματα διατέθηκαν σε εκδρομές ή άλλου τύπου φυσιολατρικές εκδηλώσεις των εργαζομένων.

Στο σχετικό δημοσίευμα απάντησε άμεσα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος απλώς υλοποίησε δράσεις που είχαν αποφασιστεί πριν αναλάβει τα υπουργικά του καθήκοντα.

Πρόσθεσε, δε, πως «τα κοινοτικά κονδύλια θα πήγαιναν χαμένα εάν δεν αξιοποιούνταν αποκλειστικά για το σκοπό αυτό».

Ωστόσο, ο κ. Ρέππας δεν διέψευσε την ουσία του δημοσιεύματος, αποφεύγοντας παράλληλα  να κατονομάσει τον υπουργό, που αποφάσισε την δαπάνη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με σημερινό ρεπορτάζ του Newpost.gr, οι σχετικές υπογραφές για τις δύο επιχορηγήσεις «έπεσαν» όντως από άλλον υπουργό.

Και το όνομα αυτού; Προκόπης Παυλόπουλος.

Η χρηματοδότηση των δύο ιδρυμάτων- που λειτουργούν με σκοπό την επιστημονική τεκμηρίωση της ΑΔΕΔΥ- εδράζεται σε δύο αποφάσεις για ένταξη στο ΕΣΠΑ με ημερομηνίες 16 Ιουνίου 2009, για το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης και 18 Ιουλίου 2009 αντίστοιχα για το Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ 9 (με αριθμό απόφασης 18).

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση του ΕΣΠΑ που όριζε συν- δικαιούχο την ΑΔΕΔΥ, αφορούσε τόσο την ΓΣΕΕ όσο και τον ΣΕΒ.

Παρατηρώντας πιο προσεκτικά τις σχετικές ημερομηνίες, διαπιστώνεται πως τη περίοδο εκείνη υπουργός Εσωτερικών, στον οποίο ανήκει και η ευθύνη των αποφάσεων, διατελούσε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Μάλλον ο κ. Παυλόπουλος δεν ήταν και ιδιαίτερα διορατικός. Διαφορετικά θα είχε προβλέψει την οικονομική κρίση που θα χτυπούσε λίγους μήνες αργότερα τους Έλληνες πολίτες και δεν θα σκορπούσε τόσες χιλιάδες ευρώ για τις εν λόγω επιχορηγήσεις.

Σημείωση Newpost: Και δεν θέλουμε αμφισβητήσεις για το ρεπορτάζ γιατί όπως καταλάβατε τα έγγραφα υπάρχουν...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails