Η 6η δόση

του Τάσου Τέλλογλου
Αν ήμουν Ευρωπαίος πολίτης δεν θα ήθελα να πληρωθεί στην Ελλάδα αυτή η δόση. Στο κάτω –κάτω της γραφής με αυτήν θα πρέπει να πληρωθούν δικά μας έξοδα, το κάθε σπίτι ζει με αυτά που έχει. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε χθες στη Βουλή μιλώντας την πικρή αλήθεια, αν δεν είχαμε την τρόικα θα συνεχίζαμε το τρελό πανηγυράκι των τελευταίων πριν το 2010 ετών.
Η 6η δόση δείχνει ότι το δημόσιο θα ζήσει ως τον Δεκέμβριο χάρη στην….................
καλοσύνη των ξένων, αν πάρουμε τη δόση. Διότι σε διαφορετική περίπτωση μισθοί και συντάξεις δεν θα έπρεπε να πληρωθούν ως το τέλος του χρόνου. Πολλοί από εκείνους που έκαιγαν τα εκκαθαριστικά της έκτακτης εισφοράς χθες είναι ακριβώς οι δικαιούχοι αυτών των χρημάτων. Από ποιόν πιστεύουν ότι θα πληρωθούν;
Ήμασταν μία χώρα με ΑΕΠ 240 δις ευρώ και ένα κράτος 65 δισεκατομμυρίων ευρώ (χωρίς το χρέος). Στον προϋπολογισμό του 2011 μισθοί, συντάξεις και οι λεγόμενες μεταβιβαστικές πληρωμές (επιδόματα) προσεγγίζουν τα 39 δισεκατομμύρια ευρώ με 49 εκατομμύρια έσοδα. Πιστεύει κανείς ότι αυτό ήταν δυνατόν να συνεχισθεί; Πιστεύει ότι είναι δυνατό να συνεχίζουμε να ζητάμε χρήματα από τους ξένους έχοντας ένα σπίτι που χωρίς τα δάνειά του «γράφει» 17 δισεκατομμύρια κόκκινο; Είναι ώρα να μαζευτούν οι δαπάνες αυτού του κράτους. Να γίνει μικρότερο και φθηνότερο. Ο άλλος δρόμος είναι η αύξηση της φορολογίας για να καλυφθούν τα ελλείμματα του τρέχοντος χρόνου. Αν δεν καλυφθούν κάποιοι θα μείνουν απλήρωτοι –το πιθανότερο όλοι μας –και αυτό και τους επόμενους μήνες.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=8924Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails