«Ο δρόμος προς την άβυσσο» Άτολμος ο Καραμανλής, λαϊκιστής ο Σαμαράς, αναφέρει ο Γ.Λούλης στο νέο βιβλίο τουΟ Γιάννης Λούλης

Ο Γιάννης Λούλης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αναταραχή στους κόλπους της ΝΔ αναμένεται να φέρει το νέο βιβλίο του επικοινωνιολόγου Γιάννη Λούλη με τίτλο «Ο δρόμος προς την άβυσσο», στο οποίο ο Κ.Καραμανλής χαρακτηρίζεται άτολμος και ο Αντώνης Σαμαράς λαϊκιστής. Στα δώδεκα κεφάλαιά του, όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής επιχειρείται μια αξιολόγηση των κυβερνήσεων από τον 1981 έως σήμερα.

«Η χειρότερη κυβέρνηση υπήρξε εκείνη του 1981-1985, διότι δημιούργησε τις στρεβλώσεις που μας ακολουθούν ως σήμερα» λέει ο κ. Λούλης, ενώ τονίζει ότι οι κυβερνήσεις μετά το 1985 ήταν μέτριες.

«Σημίτης και Καραμανλής» συνεχίζει.........................................

«ήσαν αξιόλογοι πολιτικοί, έντιμοι, με καλές προθέσεις, όμως άτολμοι, με αποτέλεσμα να εξελιχθούν σε χαμένες ευκαιρίες για τη χώρα».

Για την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού ασκεί δριμύτατη κριτική τονίζοντας ότι δεν συγκρούστηκε με τις πελατειακές λογικές στο κράτος και την παράταξή του.

«Αρκετοί από τους ανθρώπους που εμπιστεύθηκε ο Καραμανλής διέψευσαν τις προσδοκίες του και σε επίπεδο ήθους, αλλά και σε επίπεδο ικανοτήτων» λέει χαρακτηριστικά και αναφέρει ότι κάποια από τα στελέχη της ΝΔ είχε «στερητικά σύνδρομα εξουσίας».

Επίσης, εκφράζει την άποψη ότι ο Αντώνης Σαμαράς ασκεί «την πιο λαϊκίστικη αντιπολίτευση στον χώρο της ευρωζώνης».

«Διατείνεται ότι θα επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο, ενώ δεν υπάρχει καμία τέτοια προοπτική» τονίζει.

Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231129946Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails