Δραματικές εξελίξεις σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο


Κρίσιμες και δραματικές είναι οι εξελίξεις σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την αναβολή του ταξιδιού του Γ. Παπανδρέ
Κρίσιμες και δραματικές είναι οι εξελίξεις σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, μετά την αναβολή του ταξιδιού του Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ ενώ ήταν εν πτήση, όπως πρώτο μετέδωσε το 24h.gr. Η Κομισιόν δεν είναι βέβαιη για την επιστροφή της τρόικας, ο Αντώνας Σαμαράς μίλησε με τον Ευ. Βενιζέλο και ενημερώθηκε για την κατάσταση, ενώ και ο ΛΑΟΣ ζητά εκλογές...............................

00:05 Νέα μέτρα ζητά η τρόικα
22:15 Νέα μέτρα αναμένει άμεσα η ΝΔ από την κυβέρνηση
21:45 Σαμαράς: Εκλογές για ισχυρή εντολή και καθαρές λύσεις
21:07 Βενιζέλος: Απαιτούνται σοβαρές, οριστικές και πλήρεις αποφάσεις
20:06 Εξηγήσεις Μόσιαλου για την ακύρωση του ταξιδιού
Στο ρευστό διεθνές περιβάλλον και στις διαφωνίες στο εσωτερικό ευρωπαϊκών χωρών", απέδωσε την αναβολή του ταξιδιού του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος σε σύντομη παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. "Να μην δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να παίξει με την τύχη της χώρας", υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος και παρέπεμψε στις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα από την Πολωνία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών των άτυπων Eurogroup και Ecofin. "Πρέπει να δούμε και το εσωτερικό πολιτικό κλίμα", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι "δεν παίζουμε εν ου παικτοίς". Προανήγγειλε, ότι αύριο, θα υπάρξουν κυβερνητικές συσκέψεις, στις οποίες θα εξεταστεί η κατάσταση.
20:00 Ποια μέτρα συζητά η κυβέρνηση
19:23: Συσκέψεις στο παραπέντε της ομιλίας Σαμαρά
Σε συνεχείς συσκέψεις μέχρι και το παρά πέντε της εμφάνισής του στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαράς διαμορφώνοντας την ομιλία του, μπροστά στις ραγδαίες, όπως φαίνεται, εξελίξεις.
Κατά τη τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά – Βενιζέλου, σύμφωνα με τους επιτελείς της ΝΔ δεν ειπώθηκαν πολλά πράγματα. Ο υπουργός Οικονομικών απλώς ενημέρωσε για την εμπλοκή.
Πάντως, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά και στα στελέχη της ΝΔ, που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη επικρατεί εκλογική εγρήγορση. Κανείς δεν αποκλείει πλέον την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΝΔ προτίθετο, έτσι και αλλιώς, να ζητήσει “καθαρή εντολή από το λαό” προκειμένου, όπως έχει κατ' επανάληψη τονίσει, η χώρα να μπορέσει να μπει με νέους όρους σε μια νέα διαπραγμάτευση.
19:06 ΛΑΟΣ: Εκλογές τώρα
Το αίτημα της προσφυγής στις κάλπες υιοθετεί ο ΛΑΟΣ, με αφορμή την αναβολή του ταξιδιού του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κωστής Αϊβαλιώτης, δήλωσε “όπως πάντα, έτσι και στο θέμα που απασχολεί σήμερα τον κ. Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός έχει “χρονοκαθυστέρηση”. Ακόμα και το προηγούμενο Σάββατο τα πράγματα ήταν πιο βατά. Τώρα πια η μόνη λύση είναι οι εκλογές”.

18:36 Κομισιον: Αβέβαιη η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επικεφαλής της τρόικας δεν έχουν ορίσει ημερομηνία επιστροφής στην Ελλάδα, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο.
"Προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής της αποστολής της τρόικας" στην Αθήνα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν από το Βρότσλαβ της Πολωνίας, όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ρεν σε ομιλία του στις 7 Σεπτεμβρίου είχε εκφράσει την ελπίδα η τρόικα να επιστρέψει αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα. Χθες, η ευρωζώνη αποφάσισε να αναβάλει για τις αρχές Οκτωβρίου την απόφαση για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.


Στόχος είναι να ληφθεί μία απόφαση στις αρχές του μήνα ενόψει της αποδέσμευσης των χρημάτων "στα μέσα Οκτωβρίου", είχε διευκρινίσει ο Ρεν.

18:05 Τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου Σαμαρά
Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο την οικονομία και την κρίση χρέους της χώρας μας. Πριν από λίγο, και μετά την ανακοίνωση της αναβολής του ταξιδιού του Γιώργου Παπανδρέου στη Νεά Υόρκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά. Πληροφορίες του 24h.gr αναφέρουν ότι ο κύριος Βενιζέλος  τον ενημέρωσε για το (ιδιαίτερα αρνητικό) κλίμα, που συνάντησε στο χθεσινό Eurogroup, στην Πολωνία και τις πιέσεις των Ευρωπαίων εταίρων μας για τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δυσκολία εφαρμογής και υλοποίησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, με επίκεντρο φυσικά το χαράτσι στα ακίνητα.
17:02 Αναβάλλεται η επίσκεψη Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη
Αναβάλλεται το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη όπως και η προγραμματισμένη συνάντησή του με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του 24h, η αναβολή του ταξιδιού σχετίζεται με το αρνητικό κλίμα, που επικράτησε για την Ελλάδα, στη διάρκεια του Eurogroup. Για τον λόγο αυτό, κρίθηκε απαραίτητη η συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου στις συζητήσεις με την τρόικα, την ερχόμενη εβδομάδα.
Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι “επειδή η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, αποφάσισε να αναβάλει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, στις 4 το απόγευμα, ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού το πλήρες πρόγραμμα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, κι ενώ είχε ήδη ολοκληρωθεί το Eurogroup της Πολωνίας.

24h NewsRoom
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails