ΟΟΣΑ: Έκθεση – καταπέλτης για τη Δημόσια Διοίκηση...



Πληθώρα Γενικών και Ειδικών Γραμματειών - περίπου 1.000 Διευθύνσεις και 3.500 Τμήματα, εκ των οποίων το 33% λειτουργεί με 0 έως 1 υπάλληλο – διαπιστώνει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η έκθεση του ΟΟΣΑ για τη Δημόσια Διοίκηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο.................................

Οργανισμός συστήνει... μεταξύ άλλων τη δραστική μείωση των Γενικών και Ειδικών Γραμματειών καθώς και Διευθύνσεων και Τμημάτων, κάτι που σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες, μπορεί να αφορά την κατάργηση του 1/3 εξ αυτών.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος ακόμη και για απολύσεις στο στενό δημόσιο τομέα, μέσω της κατάργησης οργανικών θέσεων είτε για την υπαγωγή προσωπικού σε εφεδρεία.

Μιλώντας για το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, άφησε να εννοηθεί πως όλοι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι υποψήφιοι για εφεδρεία ανεξαρτήτως απ' το αν απασχολούνται σε οργανισμό που κλείνει ή όχι.

Η οριστικοποιημένη έκθεση του ΟΟΣΑ για τη δημόσια διοίκηση, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για τον Καλλικράτη του κράτους και την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, αναμένεται να φτάσει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πιθανότατα τη Δευτέρα.

Στην έκθεση αποτυπώνονται για πρώτη φορά με συγκεκριμένα δεδομένα όλες οι παθογένειες του στενού δημόσιου τομέα, ενώ περιλαμβάνονται περίπου 40 συστάσεις, τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει με νόμο που θα καταρτίσει έως το τέλος του χρόνου.

Παράλληλα, η έκθεση του ΟΟΣΑ για την κεντρική κυβέρνηση διαπιστώνει ότι τα υπουργεία είναι επιφορτισμένα με πληθώρα ετερόκλητων αρμοδιοτήτων. Για αυτό συστήνει να επικεντρωθούν στο επιτελικό τους έργο.

Άλλο βραχνά της δημόσιας διοίκησης αποτελεί ο προϋπολογισμός, αφού όπως καταγράφεται οι κωδικοί του προορίζονται για άλλες δαπάνες από αυτές που τελικά υλοποιούνται. Σύμφωνα με τον Οργανισμό απαιτείται η σύνδεση των δαπανών με συγκεκριμένους στόχους και αποτελέσματα.

Βασικό άξονα για τον Καλλικράτη του κράτους αποτελούν και τα περιγράμματα θέσεων, για την προώθηση των οποίων ο ΟΟΣΑ εκπέμπει SOS, καθώς είναι απαραίτητα για να μετακινηθεί το γερασμένο και σχετικά ακατάλληλο προσωπικό, αλλά και να στηριχτεί σε αυτά όλο το σύστημα προσλήψεων.

Στις παρατηρήσεις του Οργανισμού περιλαμβάνονται επίσης οι ελάχιστες ηλεκτρονικές εφαρμογές και η κτιριακή διασπορά των Υπουργείων.

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails