"Έφριξε" με τη δημόσια διοίκηση ο Ράιχενμπαχ

 Έφριξε  με τη δημόσια διοίκηση ο Ράιχενμπαχ "Απελπιστική" χαρακτηρίζει την κατάσταση του ελληνικού Δημοσίου ο επικεφαλής των τεχνοκρατών της Κομισιόν που έχουν εγκατασταθεί στην Αθήνα, για να συνδράμουν μεταξύ άλλων να βελτιωθεί το σύστημα είσπραξης φόρων.

Όπως λέει ο Χορς Ράιχενμπαχ σε συνέντευξή του σε βελγική εφημερίδα "Den Morgen", "η Ελλάδα έχει...........................
ουσιαστικά χρεοκοπήσει και ζει με τις δόσεις του δανείου της τρόικας. Σε αντάλλαγμα, οι δανειστές αξιώνουν πολιτική λιτότητας και μεταρρύθμιση της οικονομίας, αλλά το έργο αποδεικνύεται σισύφειο".

"Εάν μιλάς με τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο, δεν βλέπεις παρά την κορυφή του παγόβουνου, το οποίο φαίνεται μια χαρά. Από εκεί και πέρα, όμως, η κατάσταση είναι λιγότερο ειδυλλιακή. Υπάρχουν πολλοί υπάλληλοι στα υπουργεία, οι οποίοι δεν είναι οι κατάλληλοι. Αντίθετα, πολλοί από αυτούς υπονομεύουν τις εντολές που δέχονται από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους" αναφέρει ο Γερμανός τεχνοκράτης.

Και προσθέτει: "Πάρτε για παράδειγμα τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, διαθέτουν μεγάλη διακριτική ευχέρεια ν' αποφασίζουν ποιος θα πληρώσει φόρους, κάτι που οδηγεί σε αυθαιρεσίες, πελατειακές σχέσεις και, εν τέλει, σε μια φοροδιαφυγή μεγάλης κλίμακας".

Ο κ. Ράιχενμπαχ λέει ότι χρειάζεται 2 με 3 χρόνια για να φέρει σε πέρας την αποστολή του και εκτιμά ότι με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσα σε ένα χρόνο τα φορολογικά έσοδα θα έχουν αυξηθεί σημαντικά.
http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17573&subid=2&pubid=27904161Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails