ΓΑΛΑΖΙΟ «ΟΧΙ» ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Καταψηφίζει τα μέτρα η ΝΔ


Καταψηφίζει τα μέτρα η ΝΔ  Με δύο "όχι" και ένα... "ίσως" απαντά η ΝΔ στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ανοίξει τώρα όλα τα μέτωπα και να προχωρήσει μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα στις διαρθρωτικές αλλαγές που ζητούν οι δανειστές μας.

Με δύο "όχι" και ένα... "ίσως" απαντά η ΝΔ στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ανοίξει τώρα όλα τα μέτωπα και να προχωρήσει μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα στις διαρθρωτικές αλλαγές που ζητούν οι δανειστές μας. Τα "όχι" της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ήρθαν μετά από κάποιες ώρες αμηχανίας, αφορούν τη μισθωτή εφεδρεία και το άνοιγμα των "κλειστών" επαγγελμάτων, ενώ το "ίσως" τις αποκρατικοποιήσεις.
Ουσιαστικά, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος έχει.........................................
την εκτίμηση ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο, δεν προτίθεται να τείνει "χείρα βοηθείας" προς την κυβέρνηση και ακόμη και στις θετικές κρίσεις που θα κάνει για επιμέρους ζητήματα θα προσθέσει τόσους αστερίσκους, ώστε η τελική απάντησή του να είναι "όχι".
Ειδικότερα για το θέμα της μισθωτής εφεδρείας, όπως τόνισε και χθες το βράδυ ο κ. Σαμαράς μιλώντας προς τους βουλευτές του, η ΝΔ θεωρεί ότι η κυβέρνηση το μόνο που αντέγραψε από τη δική της πρόταση είναι ο τίτλος. "Η πρόταση είχε γίνει από μας προκειμένου να αποφευχθούν οι απολύσεις. Με την πρόταση που εφαρμόζει τώρα η κυβέρνηση, αντί να αποφεύγονται, οριστικοποιούνται οι μαζικές απολύσεις? έναν χρόνο αργότερα!", κατέληξε.
Στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμιζαν ότι, σύμφωνα με την πρόταση της ΝΔ για τους πάνω των 50 ετών η εφεδρεία γίνεται με τον βασικό μισθό έως τη σύνταξη, εκτός κι αν ο εργαζόμενος βρει δουλειά αλλού. Για όσους βρίσκονται μεταξύ των 40-50 ετών, η εφεδρεία είναι δυο τριετίες και για τους 30-40 μια τριετία. "Για τις δύο τελευταίες κατηγορίες, τα όρια εφεδρείας ισχύουν εφόσον στο μεταξύ υπάρχει ανάκαμψη, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και μπορούν να τις διεκδικήσουν. Σε αντίθετη περίπτωση, τα όρια εφεδρείας παρατείνονται, προσέθεταν.
Στο θέμα της απελευθέρωσης των "κλειστών" επαγγελμάτων, η αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει αρνητική. Ειδικά δε, για το θέμα των ταξί, ο αρμόδιος τομεάρχης κ. Μιχ. Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του, αφού επέμεινε στην καθιέρωση πληθυσμιακών κριτηρίων, τόνισε ότι, "εάν ο νόμος ψηφιστεί, η ΝΔ ως κυβέρνηση θα τον καταργήσει".
Τέλος, για τις ιδιωτικοποιήσεις, είναι σαφές ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει την όλη προσπάθεια. Ηδη από τον τομεάρχη Οικονομικών Ν. Μηταράκη εγείρονται θέματα που αφορούν τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες. "Η κατάρρευση του Χρηματιστηρίου και η έντονη πίεση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, αποτέλεσμα της ύφεσης και των κυβερνητικών επιλογών, δυσχεραίνουν την επιτυχία του προγράμματος", τόνισε.
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Μήνυμα στους ιδιοκτήτες ταξί

Μήνυμα, κυρίως προς τους ιδιοκτήτες ταξί, ότι δεν θα σταθεί στο πλευρό των κινητοποιήσεών τους εάν αυτές πάρουν ακραία μορφή, παρά το ότι συμφωνεί με τα αιτήματά τους, έστειλε χθες ο κ. Αντ. Σαμαράς. Στη συνάντηση που είχε με τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές του κόμματός του, αφού επεσήμανε ότι η ΝΔ "δεν είναι ΠΑΣΟΚ που έταζε τα πάντα στους πάντες", προσέθεσε: "Αποδοκιμάσαμε, κατ' επανάληψη, ακραίες συμπεριφορές. Ζητούμε να μην παγιδευτεί κανένας στο παιχνίδι "κοινωνικού αυτοματισμού" που παίζει η κυβέρνηση στρέφοντας τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης".
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ  ΕΘΝΟΣ
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails