ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ !...



Η λήψη του τελευταίου εισπρακτικού μέτρου, του έκτακτου φόρου επί της ακίνητης περιουσίας ήταν μια αναγκαία κίνηση της κυβέρνησης, προκειμένου ν΄ αφαιρέσει από τους γερμαναράδες - νοσταλγούς ενός ακόμα Ράϊχ, το βρωμερό πρόσχημα για να πλήξουν ανεπανόρθωτα τη χώρα. Είν΄ αλήθεια πως με το μέτρο αυτό, (θεωρητικά κι εφόσον εφαρμοστούν κι όλα τα υπόλοιπα του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος...),............................ όχι μόνο υπερκαλύπτονται οι όποιες αποκλίσεις στα έσοδα για το 2011, αλλά δημιουργείται κι ένα μαξιλάρι για το 2012, αρκετά μεγάλο, οπότε οι στόχοι, τόσο οι φετινοί, όσο και του επόμενου χρόνου, φαίνεται να κλειδώνουν !

Οι "Λογοπλοκίες" τάγραψαν από το περασμένο Σάββατο το πρωί και ο Βενιζέλος τα επανέλαβε, σχεδόν κατά λέξη, χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, τα συμβαίνοντα στο γερμανικό άξονα, τις στρωμούρες της Μέρκελ και τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τις απειλές των αντιδραστικών, (εθνικιστικών) κύκλων του συνασπισμού της, εν όψει της 29ης Σεπτεμβρίου, ημέρα που ψηφίζεται στη γερμανική Βουλή το πακέτο των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Πέρα από τις ιδεολογικοπολιτικές απόψεις που καθοδηγούν αυτές τις πρακτικές, που εμφανίζονται ενάντιες στην Ελλάδα, αλλά, στην ουσία, στρέφονται κατά της ύπαρξης της Ευρωζώνης, με την παρούσα μορφή της, υπάρχουν και δύο, ακόμα, γεγονότα που έχουν οδηγήσει στα ύψη το θυμό και τη μανία των γερμαναράδων της δεξιού συρφετού.

Πρόκειται για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να παρέμβει στη Δίκη της Χάγης για το Δίστομο, όπου ξαναπαίζεται το θέμα των αποζημιώσεων, για το έγκλημα των γερμαναράδων, (η Δίκη ξεκίνησε σήμερα...), ενώ, παράλληλα, οι όλο και εντεινόμενες σχέσεις μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησής του, με τους Σοσιαλδημοκράτες και η πλήρης ευθυγράμμιση μαζί τους στα στρατηγικά, αλλά και στα τακτικά ζητήματα της Ευρωζώνης και των πολιτικών αντιμετώπισης των προβλημάτων της, έχουν δημιουργήσει σοβαρό θέμα, με μια ψυχρότητα, που τείνει να πάρει τα χαρακτηριστικά της εχθρότητας των Μερκελέδων απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση.
Η ψυχρότητα αυτή κατευθύνεται, κύρια, κατά του αντιπροέδρου και υπουργού των οικονομικών, στον οποίο οι Γερμανοί χρεώνουν την απόπειρα "επαναδιαπραγμάτευσης" των στόχων του μεσοπρόθεσμου, για το 11 και το 12, καθώς και την ενίσχυση των πάρε - δώσε με τους σοσιαλδημοκράτες, κάτι το οποίο διαμήνυσαν ως παράπονο - καταγγελία στο Γ. Παπανδρέου, προειδοποιώντας τον κατάλληλα. Τα όσα ακολούθησαν, εκ μέρους τους, την αποχώρηση της τρόϊκας από την Αθήνα, είναι ενδεικτικά, τόσο της τσαντίλας τους, όσο και του περιεχομένου των προειδοποιήσεών τους.

Όλα αυτά συζητήθηκαν σε στενή κυβερνητική σύσκεψη, όπου και αποφασίστηκε η μορφή της παρουσίας στη ΔΕΘ και βέβαια, το νέο έκτακτο μέτρο του χαρατσιού στα ακίνητα.

Παρ΄ όλο που η διαδικασία αποκατάστασης των σχέσεων με τους γερμαναράδεςε, θα κρατήσει πολύ και θα χρειαστούν πολλές συζητήσεις και επαφές γι αυτό, το πρόσχημα της μη εφαρμογής των συμφωνημένων στο Μεσοπρόθεσμο μέτρων, έχει πια εκλείψει. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την υποχρέωση της Μέρκελ να υπερασπιστεί τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, (και, γιατί ήταν εισηγήσεις της, και, γιατί αν δεν ψηφιστούν απ΄ όλους τους βουλευτές του συνασπισμού της πέφτει από την κυβέρνηση, και, γιατί πήρε σαφείς διαταγές από το υπερατλαντικό αφεντικό...), οδηγούν στη βεβαιότητα, πως στις 29 Σεπτεμβρίου το γερμανικό κοινοβούλιο θα εγκρίνει το πακέτο και θα τεθεί, έτσι, τέλος σε μια μεγάλη και ουσιαστική εκκρεμότητα, ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα !...
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails