Επεκτείνεται στις ΔΕΚΟ η εφεδρεία


Σε «αναμμένα κάρβουνα» οι υπάλληλοι

Στην επέκταση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας και στις εισηγμένες επιχειρήσεις δημόσιας ωφέλειας, έπειτα από σειρά οργανισμών που έχουν ήδη ανακοινωθεί, προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Πρώτο Θέμα, η κυβέρνηση, υπό................................
την πίεση των έκτακτων οικονομικών συνθηκών, θα προχωρήσει σε έκτακτη νομοθετική ρύθμιση που θα περιλαμβάνει επέκταση της εργασιακής εφεδρείας σε μία σειρά επιχειρήσεων με παρουσία στο χρηματιστήριο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να τοποθετηθούν άμεσα στην εργασιακή εφεδρεία 20.000 εργαζόμενοι από τους 200.000 που εργάζονται στις εν λόγω επιχειρήσεις.

Αυτή όμως, θα είναι μόνο η αρχή. Σε δεύτερη φάση ενδέχεται το μέτρο να επεκταθεί ακόμη περισσότερο με στόχο τη μείωση του προσωπικού στο συγκεκριμένο πεδίο του Δημοσίου έως 40%.

Εν αναμονή βρίσκονται, λοιπόν χιλιάδες υπάλληλοι του Δημοσίου οι οποίοι, μέχρι το τέλος του έτους θα κληθούν να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους. Τα κριτήρια για την επιλογή των «εφέδρων» θα είναι οι τίτλοι σπουδών, που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την παραμονή ή όχι του υπαλλήλου στην υπηρεσία του, η προϋπηρεσία στο συγκεκριμένο φορέα και η οικογενειακή κατάσταση. Προτεραιότητα για παραμονή στην εργασία θα δοθεί σε εργαζόμενους με παιδιά και άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω.Newsbeast.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails