"Πόλος έλξης" η Ελλάδα εν μέσω κρίσης



Ένα από τα σπάνια πλέον δημοσιεύματα που αναφέρονται θετικά στη χώρα μας. "Θεόσταλτο δώρο" οι τουρίστες για την Ελλάδα που δίνει τη μάχη της
Πόλο έλξης εξακολουθεί να αποτελεί για τους ξένους η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση και τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, με σοβαρότερα αυτά του Ιουνίου, σημειώνουν σε σημερινό δημοσίευμά τους οι "New York Times".
"Παρά την κατήφεια που έχει............................
σκεπάσει την Ελλάδα, που παλεύει με την οικονομική κρίση, ο ήλιος της εξακολουθεί να φωτίζει τον τουρισμό, προσφέροντας μία από τις ελάχιστες ηλιαχτίδες ελπίδας για ανάρρωση", αναφέρει η αρθρογράφος.Όπως σημειώνει, οι Έλληνες έχουν κάνει περικοπές και στις διακοπές τους, με αποτέλεσμα ο εσωτερικός τουρισμός να σημειώνει πτώση κατά 20%.
Οι ξένοι τουρίστες όμως, που επισκέπτονται τα "λουσμένα στον ήλιο" νησιά της Ελλάδας και τα ιστορικά μνημεία της, σημείωσαν ρεκόρ φέτος, αφού μέχρι το τέλος του χρόνου, εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 16.500.000, αριθμός κατά 12% υψηλότερος από τον αντίστοιχο του 2010.
"Η ανέλπιστη αύξηση του τουρισμού έκανε πολλές περιοχές της χώρας, όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Μύκονος και η Κως να μην βιώνουν ακόμα την ύφεση, αφού τα εστιατόρια ήταν γεμάτα σε όλες τις παράκτιες περιοχές", σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα.
"Το γεγονός αποδίδεται τόσο στον σχεδιασμό, όσο και στη συγκυρία", προσθέτει αναφέροντας τόσο τη διαφημιστική εκστρατεία του υπουργείου Οικονομικών όσο και τη μείωση του φορολογικού συντελεστή των ξενοδοχειακών μονάδων από τις αρχές του έτους.
"Η Ελλάδα έχει μπροστά της μακρύ δρόμο μέχρι να ορθοποδήσει". Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας είναι πάντως ένας από τους πιο αισιόδοξους παράγοντες της χώρας, δηλώνοντας πως η ύφεση φέτος θα φτάσει το 5%, προτού η χώρα βρεθεί και πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης, το 2012.
Η ελληνικής καταγωγής αρθρογράφος αναφέρεται και στον υπουργό Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, που εξίσου αισιόδοξος με τον υπουργό Οικονομικών, δηλώνει πως "ο τουρισμός, αναμφίβολα, έχει ήδη έχει βοηθήσει τη χώρα στα οικονομικά της".
Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη, πως αναμφίβολα οι αναταραχές στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή έκαναν πιο ελκυστικό το τουριστικό πακέτο της Ελλάδας.
Επικαλούμενη έκθεση της McKinsey, σύμφωνα με την οποία ορισμένες αλλαγές όπως η τακτικότερη αεροπορική σύνδεση ελληνικών πόλεων με το εξωτερικό, η αναβάθμιση αεροδρομίων και λιμανιών καθώς και η μείωση του δασμού στα αεροδρόμια, θα μπορούσε να αυξήσει την ετήσια εισροή τουριστών στις 200.000 μέσα στην επόμενη δεκαετία, δίνοντας μια λύση στη ραγδαία αύξηση της ανεργίας.
Τέλος, σημειώνεται ότι η ύφεση και οι διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης πολίτες, δεν πτόησαν τους ξένους, που επισκέφτηκαν τη χώρα, αν και τα επεισόδια του Ιουνίου στο κέντρο της Αθήνας, κράτησαν πολλούς τουρίστες μακριά από την πρωτεύουσα, όπου οι αφίξεις σημείωσαν μείωση κατά 3% φέτος και σημειώθηκαν περίπου 10.000 ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία.
http://news247.gr/ellada/eidiseis/polos_elkshs_h_ellada_en_mesw_krishs.1378815.html
Share/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails