Δεν πληρώνετε; Προβλέπεται κατάσχεση μισθού, σύνταξης, πλειστηριασμός και φυλακή


Νίκος Κονιτόπουλος
B αρύτατες οι συνέπειες για όσους δεν πληρώσουν την έκτακτη εισφορά την ώρα που το Κράτος χρωστάει, χωρίς συνέπειες, δισεκατομύρια ευρώ σε ιδιώτες και Ταμεία.


Προσέξτε λοιπόν ποιές είναι οι απειλές του Κράτους για να πληρώσουμε τους νέους φόρους, ξεκινώντας από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.
Εαν δεν πληρώσετε στην ημερομηνία που πρέπει τότε η οφειλή σας θα επιβαρύνεται με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα που καθυστερείτε την αποπληρωμή, με μάξιμουμ προσαύξησης το 200%, που σημαίνει πρακτικά πως εαν χρωστάτε 5.000 ευρώ μπορεί να φτάσετε στο τέλος να χρωστάτε 15.000 ευρώ.........................

Εαν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να πληρώσετε τότε να ρίχνετε μια ματιά στο κουτί της αλληλογραφίας σας.Γιατί η εφορία θα σας στείλει ειδοποιητήριο για να εξοφλήσετε το ποσό, είτε όλο μαζί είτε σε δόσεις.
Πριν αποφασίσετε να γυρίσετε την πλάτη στην εφορία, καλό θα είναι να γνωρίζετε πως το Δημόσιο έχει στα χέρια του όπλα που οι νομικοί τα έχουν βαφτίσει ''μέτρα αναγκαστικής είσπραξης''.
Στο τέλος του μήνα δηλαδή δεν θα πάρετε μισθό ή σύνταξη επειδή η εφορία θα έχει στείλει, στον εργοδότη σας ή στο ασφαλιστικό ταμείο σας, κατασχετήριο.
Ταυτόχρονα οι δικηγόροι, δηλαδή το νομικό τμήμα της εφορίας επανελέγχει τα περιουσιακά σας στοιχεία με τελικό στόχο την δέσμευση τους και τον πλειστηριασμό.Ο χειρότερος συνδυασμός που μπορείτε να κάνετε είναι να χρωστάτε περισσότερα από 5.000 ευρώ για περισσότερους από 4 μήνες.Γιατί τότε ο προιστάμενος της εφορίας στην οποία ανήκετε, μπορεί να ξεκινήσει την ποινική σας δίωξη και να βρεθείτε πίσω από τα σίδερα της φυλακής με την αυτόφωρη διαδικασία.

Εαν βέβαια το Κράτος σας χρωστάει, τίποτε από αυτά δεν ισχύουν ούτε στη θεωρία ούτε περισσότερο στην πράξη.Ρωτήστε αυτούς που περιμένουν κοντά 7 δις ευρώ μόνο μόνο από τους πρώτους 8 μήνες του 2011.NewsIt.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails