Είναι πολλά τα λεφτά...



Μετά την πώληση του Αλμπερτ Ριέρα, ο Ολυμπιακός γεμίζει τα ταμεία του, όσο καμία άλλη ελληνική ομάδα. Το sday.gr σας παρουσιάζει τα φετινά έσοδα των «ερυθρόλευκων».
 Παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, πουλάει, τα εισιτήρια διαρκείας πάνε καλά, τα υπόλοιπα τακτοποιούνται από τη διοίκηση. Υπάρχει λόγος…........
οικονομικής ανησυχίας για την ομάδα του Πειραιά. Όχι, αν αναλογιστεί κανείς την κατάσταση που επικρατεί στη Super League και στις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας. Όπως θα διαπιστώσετε, οι «ερυθρόλευκοι»  παίρνουν πολλά χρήματα φέτος, γεγονός που κάνει τη διοίκηση να τρίβει τα χέρια της. 
 
Το «δώρο» από τον Παναθηναϊκό
 
Σημαντική «πηγή» εσόδων για τον Ολυμπιακό είναι η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα χρήματα που θα πάρουν οι πρωταθλητές είναι περισσότερα, απ’ αυτά που υπολόγιζαν, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε.  Ετσι, λοιπόν, από το market pool, οι «ερυθρόλευκοι» θα βάλουν στα ταμεία τους 21 εκατ. ευρώ. 
 
Τα διαρκείας
 
Μέχρι στιγμής, ο Ολυμπιακός έχει πουλήσει 16.000 εισιτήρια διαρκείας. Αν τα μεταφράσουμε σε… παραδάκι, το ποσό είναι περίπου στα 12,5 εκατ. ευρώ. Βάλτε, επίσης, και τα υπόλοιπα εισιτήρια που θα κόψει η ομάδα του Πειραιά μέσα στη χρονιά και θα καταλάβετε ότι πάει να βάλει στα ταμεία ένα σημαντικότατο ποσό. 
 
Τηλεοπτικά και χορηγίες
 
Χορηγικά, η ΠΑΕ θα λάβει φέτος περίπου 7 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από τα τηλεοπτικά είναι 4,5 εκατ. ευρώ. Λιγότερα από πέρυσι, όπου οι «ερυθρόλευκοι» μεταδίδονταν από την ΕΡΤ, αλλά το ποσό δεν παύει να είναι σεβαστό. 
 
Ο Ριέρα
 
Κάτι παραπάνω 3 εκατ. ευρώ θα λάβει ο Ολυμπιακός από την πώληση του Αλμπερτ Ριέρα στη Γαλατασαράι, γλιτώνοντας, παράλληλα, και το συμβόλαιο του Ισπανού άσου (2,5 εκατ. ετησίως). Σημαντικό έσοδο, από τη στιγμή που μιλάμε και για έναν ποδοσφαιριστή που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. 
 
ΕΣΟΔΑ
 
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: 21.000.000 ευρώ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ: 4.500.000 ευρώ
ΧΟΡΗΓΙΕΣ: 7.000.000 ευρώ
ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ: 12.500.000 ευρώ
ΠΩΛΗΣΗ ΡΙΕΡΑ: 3.000.000 ευρώ
 
ΣΥΝΟΛΟ: 48.000.000 ευρώ *
 
*Δεν υπολογίζονται εισιτήρια μέσα στη σεζόν, αλλά και κάτι παραπάνω από την πώληση του Ριέρα, που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 5 εκατ. ευρώ.
 
http://www.sday.gr/Football/Super-League/Olympiakos/%CE%95%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%B1---.aspx
Share/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails