Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ


Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση παλεύει για να επιτύχει μια πιο μόνιμη λύση, που θα άρει την αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας δίνει ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα». Ο κ. Παπανδρέου επαναλαμβάνει ότι η κατάσταση που βιώνει η χώρα είναι..............
πρωτόγνωρη, σημειώνοντας ότι αν δοθεί μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα του χρέους η Ελλάδα θα μπορέσει να κάνει μια νέα αρχή.

Εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τονίζει ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει το συμφέρον των πολιτών, που θα βίωναν, όπως υπογραμμίζει «μια πραγματκή καταστροφή αν η χώρα χρεοκοπούσε».
Προειδοποιεί παράλληλα ότι αν η Ευρώπη δεν μπορέσει να λύσει τα προβλήματά της, οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες για όλους. «Δεν είμαστε εμείς ο Ατλαντας που θα πάρει στις πλάτες του όλα τα προβλήματα της Ευρώπης. Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί, ούτε η Γερμανία», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι ο ίδιος «πονάει, θλίβεται και αγανακτεί» όταν συγκρίνει την Ελλάδα του 2004 με αυτή του 2009, την Ελλάδα που ήταν μια πρωταγωνίστρια ευρωπαϊκή δύναμη στα Βαλκάνια, με την Ελλάδα που έχει χάσει της αξιοπιστία της στην Ευρώπη.
Διευκρινίζει πάντως ότι δεν υπόσχεται ότι η χώρα θα βγει από την περιπέτεια που βιώνει χωρίς πόνο και προσπάθεια. Δεν υποσχόμαστε μαγικές λύσεις, ξεκαθαρίζει.
Ερωτηθείς για το πόσο εκτιμά ότι θα διαρκέσει η κρίση, ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να αναχαιτίσει την ύφεση το 2012 και το 2013 να επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ώστε να αρχίσουν να αυξάνονται και πάλι τα εισοδήματα και να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.
Προσθέτει τέλος ότι είναι ώρα ευθύνης για όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ιδίως για τη ΝΔ, που, όπως τονίζει «έχει τεράστια ευθύνη» για τα προβλήματα της χώρας.fimotro
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails