17 χρόνια χωρίς την «θρυλική τρομπέτα»


(Photo: ActionImages)17 χρόνια χωρίς την «θρυλική τρομπέτα»
Στο άκουσμα του ονόματος «Βασίλης Δουρίδας», ενδεχομένως να υπάρχουν αρκετοί, ειδικά νέοι σε ηλικία που θα… κοιτάξουν με απορία. Αν ήταν ερώτηση σε κουίζ ή τηλεπαιχνίδι, ίσως αυτοί οι… αρκετοί να έδιναν λάθος απάντηση ή να μην απαντούσαν καν. Αν, όμως, η ερώτηση ήταν: «γνωρίζετε τον Ατίλιο;» η απάντηση θα ήταν: «ασφαλώς. Τίποτε πιο δύσκολο δεν έχετε;».

Ο Βασίλης Δουρίδας, γνωστό ως ‘Ατίλιο’ ήταν...........................
ο άνθρωπος που με την θρυλική τρομπέτα του ξεσήκωνε κατά κύριο λόγο τους οπαδούς στην κερκίδα του Ολυμπιακού και κατά δεύτερο λόγο αυτούς στα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας. Όταν ξεκινούσε να φυσάει την τρομπέτα του, τα συνθήματα σταματούσαν, τα χέρια σηκώνονταν στον ουρανό και στο τέλος άπαντες φώναζαν την ιαχή «Ολυμπιακός, Ολυμπιακός, Ολυμπιακός…» ή «Ελλάς, Ελλάς, Ελλάς...».

Ο ‘Ατίλιο’ ήταν το σύμβολο του σταδίου Καραϊσκάκη, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να το δει με την σημερινή του μορφή. Έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια, στις 11 Νοεμβρίου 1994, από οξύ πνευμονικό οίδημα σε ηλικία 52 ετών. Οι γιατροί πολύ καιρό νωρίτερα τον είχαν συμβουλεύσει, αλλά και προειδοποιήσει ότι αν δεν σταματήσει το γήπεδο και την τρομπέτα, θα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα, γιατί τα πνευμόνια του είχαν σχεδόν καταστραφεί. Εκείνος δεν τους άκουσε, αφού στο μυαλό του είχε την άλλη «αρρώστια» τον Ολυμπιακό.

Μπορεί η θρυλική του τρομπέτα να έχει σιγήσει, αλλά ο ‘Ατίλιο’ θα ζει για πάντα στις καρδιές των φιλάθλων του Ολυμπιακού και όσων βλέπουν το ποδόσφαιρο σαν παιχνίδι και ξέρουν να αναγνωρίζουν αξίες.sport-fm
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails