Λοβέρδος: Η εκκωφαντική διαφορά του... 92%


Λοβέρδος: Η εκκωφαντική διαφορά του... 92%
Την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξοικονόμηση δημόσιου χρήματος, από την ηλεκτρονική δημοπρασία φαρμάκων εξέφρασε ο υπουργός Υγείας. Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι η προϋπολογισθείσα δαπάνη για την προμήθεια αντιβιοτικού ήταν 5,2 εκατ. ευρώ και τελικά κατέληξε στις 420.000 ευρώ, δηλαδή η μείωση έφτασε το 92%.  


«Είναι εκκωφαντική η διαφορά του 92%. Από 5,2 εκατ. ευρώ, να...................................................
αγοράζουμε με 420.000 ευρώ ίδια ποσότητα. Και έτυχε στην προκείμενη περίπτωση η δραστική ουσία αυτή να είναι γενόσημο. Δηλαδή επιτυγχάνεται και ο άλλος μας στόχος, που είναι στόχος πανευρωπαϊκός - δεν είναι μόνο ελληνικός - της προώθησης των γενοσήμων.»  

Ο κ. Λοβέρδος συμπλήρωσε ότι η εταιρεία που επελέγη είναι ελληνική: «Γιατί μας έλεγαν ότι τον Ιούλιο η ηλεκτρονική δημοπρασία εκείνη είχε καταλήξει σε εταιρεία που δεν ήταν ελληνική κι ότι αυτό θα κατέληγε συνολικά στην αποβολή των ελληνικών εταιριών από το παιχνίδι. Λάθος ήταν εκείνο και το είχαμε πει αμέσως, ότι κάνετε λάθος.  

Και ήρθε η σημερινή μέρα να αποδείξει ότι και εκεί δεν είχαν δίκιο. Και μας έλεγαν, 'μην χαίρεστε ότι κατεβάσατε τις τιμές. Κατ’ ουσίαν κλείνετε τις ελληνικές βιομηχανίες. Γίνεται dumping. Θα καταλήξουν μόνο σε πολυεθνικές, οι οποίες στο τέλος θα ανεβάσουν τις τιμές'.   

Τους λέγαμε, ότι δεν έχετε καθόλου δίκιο, μας το αποδεικνύει και η σημερινή μέρα. Θεωρώ σημαδιακή τη μέρα αυτή, αν θυμάστε η μείωση του καλοκαιριού στην πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία, που έκανε ποτέ το ελληνικό δημόσιο ήταν της τάξης του 85% και σήμερα πετύχαμε 92%».

http://www.newpost.g

Πηγή: in.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails