Μπαράζ συλλήψεων για φορολογικές υποθέσεις


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μη καταβολή ΦΠΑ στο δημόσιο άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου του τηλεοπτικού σταθμού ALTER Kώστα Γιαννίκου. Παραπέμφθηκε στον 10ο τακτικό ανακριτή, όπου θα απολογηθεί την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον........................................
συνήγορό του, Ηλία Αναγνωστόπουλο, δεν έπρεπε να συλληφθεί καθώς για την υπόθεση του Alter ξεκίνησε η διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Για όφειλες προς
το δημόσιο σημειώθηκαν την Τρίτη άλλες πέντε συλλήψεις.

Μια, στη Μεταμόρφωση Αττικής του 55χρονου κατασκευαστή Γιάννη Ψαρού για όφειλες που ξεπερνούν το 1,7 εκατ. ευρώ, και δύο στη Θεσσαλονίκη, του ιδιοκτήτη της Μακεδονικής Εταιρίας Χαρτού Κυριάκου Οικονόμου, για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους άνω των 258.000 ευρώ πλέον προσαυξήσεων, και ενός 53χρονου ιδιοκτήτη εταιρείας μεταλλικών κατασκευών για χρέη προς το Δημόσιο ύψους περίπου 552 χιλιάδων ευρώ.


Εξάλλου, στην Κόρινθο συνελήφθησαν δυο εκπρόσωποι εταιριών. Πρόκειται για τον Κυριάκο Λέκκα εκπρόσωπο κατασκευαστικής που χρωστά ΦΠΑ ύψους 189 χιλιάδων ευρώ, και τον Αριστείδη Κεμερλή εκπρόσωπο εταιρίας εμπορίας χαρτοκιβωτίων με οφειλές ΦΠΑ 159 χιλιάδων ευρώ

 http://www.skai.gr/news/greece/article/187067/barazsyllhpesevn/?utm_source=rss_news_greece&utm_campaign=skai200905190000&utm_medium=rss
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails