Φυλάκιση στον κομμωτή και τον ιδιοκτήτη κέντρου αισθητικής


Φυλάκιση στον κομμωτή και τον ιδιοκτήτη κέντρου αισθητικής

Και οι δύο ετοιμάζονται για ρύθμιση των χρεών τους

Οι πρώτες καταδίκες για φοροδιαφυγή σφραγίστηκαν με τις αποφάσεις από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Οι δικαστές έκριναν ενόχους για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο τόσο τον ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας κομμωτηρίων όσο και τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας κέντρων αισθητικής Bodyline, καταδικάζοντας τον καθένα από αυτούς σε ποινή φυλάκισης 3 ετών . Ποινή που εκ του νόμου είναι εφέσιμη, οπότε και οι δύο κατηγορούμενοι είναι πλέον ελεύθεροι..................................................


Ο ιδιοκτήτης των κέντρων αισθητικής, ο οποίος συνελήφθη για χρέη ύψους 625.000 ευρώ προέβαλε στο δικαστήριο το επιχείρημα ότι προτίθεται να υπαχθεί σε διαδικασία ρύθμισης των οφειλών του προς το Δημόσιο και εξήγησε ότι τα χρέη αυτά δημιουργήθηκαν γιατί τα προηγούμενα χρόνια, που ο τζίρος της εταιρείας του είχε πτώση κατά 80%, εκείνος προτίμησε για να μην απολύσει 1.600 εργαζόμενους να αναστείλει την πληρωμή των οφειλών του προς το δημόσιο.

Από την πλευρά του ο γνωστός κομμωτής αντέτεινε ότι δεν ήταν ο ίδιος νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης στα χρόνια που δημιουργήθηκαν τα χρέη ύψους 232.000 ευρώ.

Το δικαστήριο τελικά τον καταδίκασε μόνο για τις οφειλές που ... γεννήθηκαν το έτος 2009 , που εκείνος ήταν στο τιμόνι της επιχείρησης.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χρήματα οι δικαστές αποφάσισαν να διαβάσουν στην Εισαγγελία τη δικογραφία προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες ποινικές στον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας. Πάντως, και στην περίπτωση του κομμωτή, υπάλληλος της εταιρείας βεβαίωσε ότι εντός των ημερών προτίθενται να ξεκινήσουν ρύθμιση των χρεών .newsbest.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails