Απάντηση Καπελέρη για την κλήση του από τον οικονομικό εισαγγελέα


Απάντηση Καπελέρη για την κλήση του από τον οικονομικό εισαγγελέα

Για μη είσπραξη προστίμων σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων

«Δεν μιλάμε για φοροδιαφυγή, δεν μιλάμε για πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τους ελέγχους που έκαναν οι υπηρεσίες. Δεν μιλάμε για λαθρεμπόριο αλλά για παραβάσεις που εντόπισε το σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ αυτόματα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιάννης Καπελέρης μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, αναφορικά με την κλήση του από τον οικονομικό εισαγγελέα να δώσει εξηγήσεις σχετικά με καταγγελία για μη είσπραξη προστίμων σε περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων.

Σημείωσε δε.......................................................
πως η εγκύκλιος που εξέδωσε σχετίζεται «όχι με τη διαγραφή των προστίμων αλλά με την προσωρινή αναστολή τους, ενόψει της έκδοσης πράξης νομοθετικού περιεχομένου».

Όπως υποστήριξε, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό προβλεπόταν γι' αυτές τις παραβάσεις πρόστιμο πενταπλάσιο της διαφοράς φόρου μεταξύ πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, καθώς επίσης και διαγραφή των παραβατών από το σύστημα όταν επαναλαμβανόταν η παράβαση για δεύτερη φορά.

«Το 2011 από την ΓΓΠΣ διαπιστώθηκε ότι 3500 επιχειρήσεις το 2010 και άλλες τόσες περίπου το 2011 είχαν ενημερώσει εκπρόθεσμα το σύστημα. Εμείς το καλοκαίρι εν όψει της νέας περιόδου δεχθήκαμε της αιτήματα των φορέων για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα. Μιλάμε για εκπρόθεσμες ενημερώσεις για πρόστιμα τα οποία δεν είχαν βεβαιωθεί αλλά θα βεβαιώνονταν, θα κοινοποιούνταν. Επίσης είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την διαγραφή των μελών, έπρεπε να διαγραφούν από το σύστημα και να έμενε η αγορά χωρίς την προμήθεια 3500 επιχειρήσεων πανελλαδικά», ανέφερε ο κ. Καπελέρης.Newsbeast.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails