Στα χέρια της οικονομικής αστυνομίας δύο πρατηριούχοι


Στα χέρια της οικονομικής αστυνομίας δύο πρατηριούχοι

Για λαθρεμπορία υγρών καυσίμων, έκδοση εικονικών τιμολογίων και μη απόδοση ΦΠΑ

Δύο πρατηριούχους καυσίμων στη Δυτική Αττική, ηλικίας 25 και 32 ετών αντίστοιχα, συνέλαβε η Οικονομική Αστυνομία για λαθρεμπορία υγρών καυσίμων, έκδοση εικονικών τιμολογίων και δελτίων αποστολής, καθώς και για τη μη απόδοση ΦΠΑ

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνεται και για μία γυναίκα που φέρεται ως η ιδιοκτήτρια του ενός πρατηρίου

Από τον έλεγχο των στοιχείων του........................................
τρέχοντος έτους βρέθηκε ότι εκδόθηκαν εικονικά τιμολόγια αγοραπωλησίας καυσίμων συνολικού ποσού 1.190.134 ευρώ.

Στο τρέχον έτος φέρεται να διέθεσαν συνολικά στην κατανάλωση 1.490.000 περίπου λίτρα καυσίμων πέραν του κανονικού

Οι δασμοί, φόροι κλπ που έχασε το Δημόσιο υπολογίζονται συνολικά σε παραπάνω από 1.260.000 ευρώ και ο ΦΠΑ που δεν αποδόθηκε ξεπερνά τις 460.000 ευρώ.

Από τα στοιχεία των αστυνομικών φορολογικών ελέγχων που ενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας βρέθηκε ότι, για το τρέχον έτος, από το ένα πρατήριο εκδόθηκαν στο άλλο 67 εικονικά τιμολόγια αγοράς και πώλησης υγρών καυσίμων, και αντίστοιχα δελτία αποστολής, συνολικού ποσού 1.190.134 ευρώ. Τα 67 εικονικά τιμολόγια και δελτία αποστολής αφορούν αντίστοιχου αριθμού μετακινήσεις ποσοτήτων υγρών καυσίμων, 19.500 λίτρων ανά αποστολή και τιμολόγιο, με ΙΧ βυτιοφόρο συνολικής χωρητικότητας 4.940 λίτρων.

Στο πλαίσιο του αστυνομικού φορολογικού ελέγχου και την καταμέτρηση των ποσοτικών στοιχείων για το ίδιο διάστημα το ένα πρατήριο, ιδιοκτησίας του 25χρονου, φέρεται να διέθεσε στην κατανάλωση 1.408.524 λίτρα καυσίμων πέραν από τις κανονικές αγορές του.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις για την πλεονάζουσα ποσότητα, το σύνολο των διαφυγόντων δασμών, φόρων κλπ που έχασε το Δημόσιο υπολογίζονται σε παραπάνω από 1.200.000 ευρώ.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα των στοιχείων για το ίδιο πρατήριο (ιδιοκτησίας του 25χρονου) είχαν υποβληθεί ανακριβείς περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ με αποτέλεσμα να μην αποδοθεί στο Δημόσιο ΦΠΑ ύψους 106.523 ευρώ.

Στη δικογραφία εμπλέκεται και μία 62χρονη γυναίκα που φέρεται ως ιδιοκτήτρια του πρατηρίου – προμηθευτή, για το οποίο αφανής ιδιοκτήτης είναι ο 32χρονος συλληφθείς. Το πρατήριο αυτό, εκτός από εικονικές πωλήσεις καυσίμων στο άλλο, βρέθηκε ότι πούλησε αμόλυβδη βενζίνη συνολικής καθαρής αξίας 408.735 ευρώ στο άλλο, χωρίς να διαθέτει τέτοιου είδους άδεια εμπορίας.

Το ίδιο πρατήριο, από τον έλεγχο των στοιχείων, βρέθηκε ότι κατά την πώληση υγρών καυσίμων ποσότητας περίπου 1.250.000 λίτρων δεν εκδόθηκαν παραστατικά πώλησης (αποδείξεις – τιμολόγια) αξίας άνω των 1.540.000 ευρώ. Για το ποσό αυτό, αντίστοιχα, δεν αποδόθηκε ο αναλογούν ΦΠΑ, που ανέρχεται στο ποσό των 357.000 ευρώ περίπου.

Τέλος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρατήριο αυτό, από τις αρχές του έτους μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη 2011, διέθεσε στην κατανάλωση 81.400 λίτρα καυσίμων πέραν από τις κανονικές αγορές.

Επισημαίνεται ότι, αφορμή για την έναρξη της αστυνομικής φορολογικής έρευνας ήταν ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία για λαθρεμπορία καυσίμων στο ένα από τα δύο πρατήρια. Η πρόοδος της αστυνομικής έρευνας οδήγησε και στο άλλο πρατήριο, προκειμένου να διασταυρωθούν οι εικονικές αγοραπωλησίες.
Στη διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων είχαν βρεθεί όπλα, πυρομαχικά και χρήματα για τα οποία είχε σχηματισθεί ανεξάρτητη δικογραφία από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, και αφορούν, κατά περίσταση, την έκδοση και αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχειών ή αξία των οποίων υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ, την υποβολή ανακριβών περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ και μη απόδοση και συμψηφισμό ΦΠΑ μεγαλύτερης των 75.000 ευρώ, τη λαθρεμπορία κατά την οποία το δημόσιο στερήθηκε δασμούς, φόρους και λοιπές επιβαρύνσεις που υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ, τη μη καταβολή βεβαιωμένου φόρου εισοδήματος, την εμπορία πετρελαιοειδών χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.Newsbeast.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails