Προθεσμία στους μεγαλοοφειλέτες...Διορία στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους έως την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, σε διαφορετική περίπτωση θα..................................
δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους σε σχετική λίστα που θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου.

Συγκεκριμένα μέχρι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 καλούνται τα φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο μεγαλύτερες των 150.000 ευρώ, να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ τους και να καταβάλουν ή να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους, προκειμένου -όπως υπογραμμίζεται- να μην συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα των οφειλετών φυσικών προσώπων που θα δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον ν. 3943/2011 (άρθ. 9, § 1&2, ΦΕΚ 66 Α’) και την Υ.Α. 1185/2011.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΟΙΚ, «η δημοσίευση των προαναφερθέντων στοιχείων επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη συλλογή των εσόδων και στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης μεταξύ της φορολογικής Αρχής και των φορολογουμένων μέσω της προώθησης της διαφάνειας».
real.gr

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails