Σενάριο τρόμου από Τούρκο καθηγητή για σεισμό 7,2 Ρίχτερ στο Αιγαίο




Σενάριο τρόμου από Τούρκο καθηγητή για σεισμό 7,2 Ρίχτερ στο Αιγαίο
Με νέες κινδυνολογικές προβλέψεις που κάνουν από το πρωί το γύρο του διαδικτύου χρεώθηκε ο Τούρκος σεισμολόγος Οβγκούν Αχμέτ Ερτσάν. Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης Αχμέτ Ερτσάν, μίλησε σε τουρκικά Μέσα σχολιάζοντας τον χθεσινό σεισμό μεγέθους 4,7 που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου.

Σημείωσε ότι...............................................
όπως είχε τονίσει πως μετά το σεισμό στην πόλη Βαν, ανέμενε την εκδήλωση ενός σεισμού 7,2 Ρίχτερ στο τρίγωνο ανάμεσα στη Μυτιλήνη, το Καράμπουρουν και τη Φώκαια.

«Λυπάμαι που το λέω», φέρεται να συμπλήρωσε ο Ερτσάν, «αλλά ο σεισμός 5.1 Ρίχτερ είναι ένα δείγμα αυτού του σεισμού που περιμένω. Δεν μπορώ να πω πως είναι ο προπομπός αλλά ο προειδοποιητικός. Το Αιγαίο είναι σαν να μας λέει "προσέξτε εγώ τεντώνομαι, θα κάνω σεισμό 7,2 Ρίχτερ και σας έστειλα πρώτα τον σεισμό τον 5,1 Ρίχτερ" (σύμφωνα προφανώς με τις τουρκικές μετρήσεις)».

Ο Ερτσάν επίσης προειδοποιεί πως σε περίπτωση που στο Αιγαίο συμβεί σεισμός 7,2 Ρίχτερ θα υπάρξουν κύματα τσουνάμι ύψους 2 μέτρων.

Το Newpost.gr επικοινώνησε με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και σεισμολόγος του Αστεροσκοπείου δήλωσε πως δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα, χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω το δημοσίευμα.

Σχετικά με  τον σεισμό της Μυτιλήνης, ο ίδιος τόνισε πως η μέχρι στιγμής μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του Αιγαίου εξελίσσεται φυσιολογικά και δεν εμπνέει ανησυχία.
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails