4ετής φυλάκιση με αναστολή για χρέη στο Δημόσιο

Share/Save/Bookmark

4ετής φυλάκιση με αναστολή για χρέη στο Δημόσιο

Σε φυλάκιση τεσσάρων χρόνων με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Φαρσάλων Λάρισας, Γιάννης Σούρλας, για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 909.000 ευρώ.

Σε φυλάκιση τεσσάρων χρόνων με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Φαρσάλων Λάρισας, Γιάννης Σούρλας, για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 909.000 ευρώ. Πριν από...............................
δέκα ημέρες επιδόθηκε στον κ. Σούρλα κλήση από το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας για να προσέλθει να ρυθμίσει τις οφειλές του, εκείνος όμως δεν ανταποκρίθηκε και αστυνομικοί μαζί με υπαλλήλους του ΣΔΟΕ τον συνέλαβαν ανήμερα των Θεοφανίων, μετά το τέλος της Λειτουργίας, έξω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στα Φάρσαλα. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και από εκεί στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, όπου δικάστηκε και του επιβλήθηκε η ποινή των τεσσάρων χρόνων με τριετή αναστολή, ενώ άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.
«Να δικαστώ»
«Κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων. Δεν ζήτησα αναβολή, θέλησα να δικαστώ και δεν έχω κανένα παράπονο από τη Δικαιοσύνη. Είμαι 12 χρόνια πρόεδρος της ΕΑΣ Φαρσάλων, αλλά περνάμε δύσκολες ώρες και εδώ και 1,5 χρόνο δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Αναγνωρίζω όλες τις οφειλές, αλλά αδυνατούμε να τις εξοφλήσουμε», δήλωσε ο κ. Σούρλας στο «Εθνος». Στην απολογία του υποστήριξε ότι το ποσό διογκώθηκε από τόκους και προσαυξήσεις παλαιών, ανεξόφλητων χρεών προς το Δημόσιο, ενώ επιπλέον οφείλονται μισθοί σε υπαλλήλους -κάποιοι παραμένουν απλήρωτοι έως και 1,5 χρόνο- και οι ασφαλιστικές εισφορές τους προς τα Ταμεία.

* Δύο αδέρφια, Κύπριοι επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες φυτώριου στο Λάκωμα Χαλκιδικής, προσήλθαν στην Ασφάλεια Πολυγύρου και συνελήφθησαν για χρέη προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 194.077 ευρώ. Οι Ανδρέας και Μάριος Φιλίππου, 50 και 51 χρόνων, παρουσιάστηκαν στην Ασφάλεια το πρωί του Σαββάτου και συνελήφθησαν από αστυνομικούς. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής και αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ορίστηκε τακτή δικάσιμος.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ ΕΘΝΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails