Αδικαιολόγητα εισοδήματα για πρώην στελέχη του ΟΤΕ


Αδικαιολόγητα εισοδήματα για πρώην στελέχη του ΟΤΕ

Στον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους κατέληξε η έρευνα της δικαιοσύνης για πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ τα οποία έρχονται να προστεθούν στη λίστα των κατηγορουμένων που εμπλέκονται στη σκανδαλώδη υπογραφή της περιβόητης σύμβασης 8002 με τη Siemens για την ψηφιοποίηση των κέντρων του Οργανισμού.

Ήδη, έχουν απολογηθεί για την ίδια υπόθεση ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή Ι. Φιοράκη και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με....................
όρους πέντε πρώην μεγαλοστελέχη του ΟΤΕ στους λογαριασμούς των οποίων εντοπίστηκαν ύποπτα εμβάσματα από τη μητρική Siemens, ενώ αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να κληθούν άλλοι οκτώ, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και χρηματιστές. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν στα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και της δωροδοκίας.
Από την πλευρά του, πάντως, ο ΟΤΕ έχει ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από κυπριακή εταιρία προκειμένου να διακριβωθεί το ύψος της ζημίας που υπέστη, ενώ στη Γερμανία αναμένεται η απόφαση επί της αγωγής που έχει καταθέσει ο Οργανισμός εναντίον της Siemens με την οποία διεκδικεί ως αποζημίωση το ποσό των 57 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι από τους πέντε που απολογήθηκαν για την υπόθεση υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη τριών κατηγορουμένων. Ο εισαγγελέας ζητούσε την προσωρινή τους κράτηση αλλά ο εφέτης ανακριτής εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με εγγυοδοσία και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Τελικά το Συμβούλιο Εφετών, ήρε τη διαφωνία υπέρ του ανακριτή για τους δυο, ενώ αναμένεται η έκδοση σχετικού βουλεύματος και για τον τρίτο.
 http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/107485/adikaiologita-eisodimata-gia-proin-stelehi-toy-ote?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails