Κύκλωμα διαφθοράς στην Αργολίδα





Ύποπτες συναλλαγές και καταθέσεις εκατομμυρίων για κρατικούς λειτουργούς

Στελέχη του ΣΔΟΕ, ερευνούν το τελευταίο διάστημα τις καταθέσεις και τους λογαριασμούς πέντε κρατικών λειτουργών και σαράντα γιατρών του ΕΣΥ, στην περιοχή της Αργολίδας, γράφει σήμερα η εφημερίδα «Το Βήμα».

«Δύο υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της Πολεοδομίας στην περιοχή Ναυπλίου και Αργους διατηρούν εκατομμύρια ευρώ ...


στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, στους οποίους μάλιστα φαίνεται να κατατίθενται ως «δωράκια», όχι απαραιτήτως μικρά, διάφορα ποσά σε «καθημερινή βάση», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στην ίδια περιοχή εμφανίζεται επίσης με υψηλές καταθέσεις - διαθέτει τουλάχιστον 500.000 ευρώ - ποσά τα οποία έχουν συγκεντρωθεί από ύποπτες, επίσης αλλεπάλληλες, καταθέσεις στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Στελέχη του ΣΔΟΕ, που ερευνούν τις τελευταίες εβδομάδες τις συγκεκριμένες υποθέσεις είναι βέβαια ότι έχουν βρεθεί μπροστά σε ένα ακόμα κέντρο διαφθοράς. Οι φάκελοι των στοιχείων που απασχολούν τόσο τους άνδρες του ΣΔΟΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και στα κεντρικά στην Αθήνα, προέκυψαν ύστερα από καταγγελίες πολιτών, οι οποίες οδήγησαν στο άνοιγμα λογαριασμών σειράς κρατικών λειτουργών.

Οι επιθεωρητές βρέθηκαν τελικά προ εκπλήξεων. Σε κρίσιμες υπηρεσίες της περιοχής Ναυπλίου και της υπόλοιπης Αργολίδας ουκ ολίγα στελέχη των δημοσίων υπηρεσιών εμφανίζονται να λειτουργούν ως «εισπράκτορες» διαφόρων ποσών, προφανώς για... εξωυπηρεσιακές εξυπηρετήσεις και τακτοποιήσεις. Και φυσικά κανένα από αυτά τα ποσά δεν δηλώθηκε ποτέ στην εφορία από τους κατόχους τους.

Μεγάλα χρηματικά ποσά εμφανίζονται και στους τραπεζικούς λογαριασμούς τουλάχιστον 40 γιατρών του ΕΣΥ, οι οποίοι υπηρετούν τόσο στην Αργολίδα, όσο και σε άλλους νομούς της Πελοποννήσου.

newsbeast.gr

Read more: http://www.parapolitikaargolida.gr/2012/01/blog-post_5771.html#ixzz1kdnXmu22
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails