Στα χέρια της ΕΥΠ χιλιάδες συνομιλίες για το λαθρεμπόριο καυσίμων


lathremporio_kafsimwnΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες ατόμων που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο λαθρεμπόριο καυσίμων, έχει καταγράψει ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του directnews.gr, τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, σε βάρος πολλών μελών του κυκλώματος.
Την όλη επιχείρηση έχουν αναλάβει άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας με την εποπτεία εισαγγελικών λειτουργών, που ανήκουν στο Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος.
Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες σε............
αρκετά πρατήρια καυσίμων, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και στις οικίες των ιδιοκτητών τους.
Στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκονται τελωνειακοί, αστυνομικοί και υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι είχαν αναλάβει να καλύπτουν τις παράνομες ενέργειες της μαφίας του λαθρεμπορίου καυσίμων.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την έρευνα προκύπτει πως η «άκρη του νήματος» βρίσκεται σε διυλιστήριο που ανήκει σε γνωστή εφοπλιστική οικογένεια !
Ειδικότερα, στα συστατικά πετρελαίου που διοχετεύονται από εκεί στην αγορά, ανιχνεύτηκαν υψηλές ποσότητες θείου, οι οποίες για τους γνώστες του αντικειμένου παραπέμπουν σε μία βασική αιτία: τον αποχρωματισμό. 
lathremporio_kafsimwnΣημειώνεται ότι, ο λαθρεμπορικός τζίρος στην αγορά καυσίμων αγγίζει τα 2 δις ευρώ το χρόνο, ενώ τουλάχιστον 500 εκατομμύρια χάνει ετησίως το Ελληνικό Δημόσιο από φόρους και δασμούς.
Από τα 3,5 εκατομμύρια κυβικά πετρελαίου θέρμανσης που διακινήθηκαν το 2010, τουλάχιστον το 20% εκτιμάται ότι κατέληξε… σε ταξί, φορτηγά, φούρνους και βιοτεχνίες.
Το πετρέλαιο θέρμανσης έχει χαμηλότερο φόρο κατά 348% το κυβικό, από το πετρέλαιο κίνησης.
Βασική πηγή λαθρεμπορίου αποτελεί εξάλλου και το παντελώς αφορολόγητο ναυτιλιακό πετρέλαιο, αφού από τα 711 χιλιάδες κυβικά που διακινήθηκαν πέρυσι υπολογίζεται ότι τα 200 χιλιάδες κυβικά αντί για τα πλοία κατέληξαν ως πετρέλαιο κίνησης στην ξηρά.
Το μαύρο σε χρώμα ναυτιλιακό πετρέλαιο, όπως και το κόκκινο πετρέλαιο θέρμανσης, οδηγούνται σε ειδικά “πλυντήρια” και αποχρωματίζονται προκειμένου στη συνέχεια να βγουν προς πώληση στη λιανική αγορά.
Τέλος, ένας ακόμα τομέας είναι η παράνομη διάθεση στην εσωτερική αγορά πετρελαίου transit το οποίο προορίζεται για εξαγωγή σε τρίτες χώρες και κυρίως σε όμορες βαλκανικές.
Στην περίπτωση αυτή τα κυκλώματα – που λειτουργούν κιρίως στη Βόρεια Ελλάδα – πραγματοποιούν εικονικές εξαγωγές με συμμετοχή και γνωστών εταιρειών  καυσίμων.
από directNEWS.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails