Ενημέρωση για τα κοιτάσματα σε Ιόνιο και Κρήτη ζήτησε ο Πρωθυπουργός



«Προχωρήστε, μην σταματάτε», είπε ο Λουκάς Παπαδήμος στον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ι. Μανιάτη ο οποίος πήγε στο Μαξίμου για να ενημερώσει για τα ενεργειακά θέματα. Η συζήτηση διήρκησε 90 λεπτά και μετείχε σ΄ αυτήν και ο επικεφαλής του Μεγάρου Μαξίμου κ. Γκίκας Χαρδούβαλης και συζητήθηκαν τα πάντα. Από τις εταιρίες που έδειξαν ενδιαφέρον για σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και στην Κρήτη έως και τους υπολογισμούς για το πόσα βαρέλια πετρελαίου μπορούμε να έχουμε σε διάστημα μίας 20ετίας.................................


Ο Πρωθυπουργός έδειξε ενημερωμένος για πολλά θέματα, ρώτησε για τον Εθνικό Φορέα Υδρογονανθράκων και πότε αυτός θα λειτουργήσει (βρίσκεται ακόμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας), την ώρα που ο κ. Μανιάτης του ζητούσε να υπάρξει στήριξη της πολιτείας σε τεχνικά και οικονομικά θέματα.

«Στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης υπάρχουν πολύ καλές προσδοκίες και ειδικότερα στο κομμάτι της Κρήτης μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις στην Κύπρο δίνουν σοβαρές προοπτικές», είπε στον Πρωθυπουργό ο υφυπουργός. Για τις σεισμικές έρευνες είπε ότι έχουν δείξει έως τώρα ενδιαφέρον τρεις_ τέσσερις μεγάλες εταιρίες σε διεθνές επίπεδο και μία μεγάλη με έδρα το Τέξας.

Σε ερώτηση για την εκτίμηση που υπάρχει για τα αποθέματα πετρελαίου στα τρία Οικόπεδα (Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης) που έχουν προκηρυχθεί οι διαγωνισμοί για σεισμικές έρευνες, ο κ. Μανιάτης είπε ότι από τις έως τώρα εκτιμήσεις θα μπορούν να υπάρξουν περί τα 250 εκατ. βαρέλια με αναμενόμενα έσοδα σε βάθος 20ετίας περί τα 10 δισ. ευρώ.
TO BHMA-Νίκος Χασαπόπουλος
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails