Φύλλο και φτερό το Νεκροτομείο Αθηνών από το ΣΔΟΕ!


Φύλλο και φτερό το Νεκροτομείο Αθηνών από το ΣΔΟΕ!


Ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς υπαλλήλων και ιδιωτών που φέρεται να έπαιρναν “μίζες” για διάφορες...εξυπηρετήσεις.

Κι όμως το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έκανε επιδρομή και στο Νεκροτομείο Αθηνών! Η ειδική ελεγκτική υπηρεσία του ΣΔΟΕ προχωρά στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών υπαλλήλων του Νεκροτομείου αλλά και σε άνοιγμα λογαριασμών ιδιωτών που φέρεται να έπαιρναν “μίζες” για διάφορες εξυπηρετήσεις.

Σύμφωνα με..................

δημοσίευμα του “Βήματος”, οι έλεγχοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς και στις φορολογικές δηλώσεις σε υπαλλήλους και ιδιώτες αποφασίσθηκε μετά από έκθεση, πριν από λίγους μήνες, του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στο οποίο είχαν διαπιστωθεί σειρά ύποπτων συναλλαγών.

Σύμφωνα με ανώτατα στελέχη του ΣΔΟΕ «υπολογίζουμε ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περίπου 130.000 νεκροτομές και υπάρχει σειρά ενδείξεων ότι σε μεγάλο αριθμό εξ αυτών δίνονται ποσά από 50 έως 300 ευρώ προκειμένου να δίνεται προτεραιότητα ή άλλες διευκολύνσεις στην διακίνηση των σορών. Όλα αυτά πιστεύουμε ότι θα αναδειχθούν από την διερεύνηση των λογαριασμών».


Η έρευνα για τα τεκταινόμενα στο Νεκροτομείο ξεκίνησε στις αρχές του 2011, όταν υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης έλαβε έγγραφη καταγγελία για παρουσία ιδιωτών που εκτελούσαν χρέη νεκροτόμου στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που βρίσκεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο στου Γουδή.


Ακολουθεί έρευνα από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, όπου ζητούνται τα στοιχεία όσων ασκούσαν παρανόμως εργασίες κατά τη διάρκεια της νεκροτομής, λαμβάνοντας φιλοδωρήματα από τους συγγενείς των νεκρών.


Οι δύο καταγγέλλοντες κατέθεσαν επίσης στους επιθεωρητές ότι ιδιοκτήτης γραφείου τελετών για ταριχεύσεις που έκανε στο νεκροτομείο έδινε μίζα 180 ευρώ σε υπάλληλο της υπηρεσίας στου Γουδή.


Επιπλέον ένας οδηγός νεκροφόρας που συνεργάζεται με γραφεία τελετών ανέφερε ότι κατέβαλε 30 ευρώ σε υπάλληλο του νεκροτομείου για να του δίνει ο τελευταίος το πιστοποιητικό νεκροτομείου, 20 ευρώ στον αστυνομικό υπηρεσίας και 20 ευρώ σε έναν άλλον υπάλληλο που έκανε περιποίηση στους νεκρούς.http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/360898/Default.aspx


Πηγή:NewsIt.grShare/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails