ΠΑΤΡΑ: Παρέμβαση Ρακιντζή για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο με τις επιδοτήσεις...



ΘΕΩΡΕΙ "ΧΑΔΙ" ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ...
Την αντίδραση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, προκάλεσαν οι ποινές που είχαν επιβληθεί τον περασμένο Νοέμβριο από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στα δύο στελέχη της........


χαρακτηρισμένης και ως "αμαρτωλής" Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της νυν αιρετής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα οποία, κατά την εποχή που η Διεύθυνση υπαγόταν στην παλιά Περιφέρεια, είχαν ασχοληθεί με τις παράνομα καταβληθείσες επιδοτήσεις προς γνωστούς Αχαιούς επιχειρηματίες, τις οποίες, μάλιστα, εκείνοι τελικά διπλοεισέπραξαν!

O κ. Ρακιντζής κατέθεσε ένσταση κατά της απόφασης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, παραπέμποντας πλέον τους δύο υπαλλήλους στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό (όπως είχε εκ του νόμου το δικαίωμα να πράξει.

Η ΤΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ - "ΧΑΔΙ"
Η απόφαση, που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους γνωρίζοντες και η οποία είχε ληφθεί με οριακή πλειοψηφία (τρία προς δύο), αποτελούσε ουσιαστικά... χάδι για τους δύο υπαλλήλους, στους οποίους επιβλήθηκε απλώς στέρηση μισθού (έξι μήνες για τον ένα και τρεις για τον άλλο). Τα δύο μέλη που μειοψήφησαν είχαν τη γνώμη πως οι δύο υπάλληλοι έπρεπε να τιμωρηθούν παραδειγματικά, με την ποινή της απόλυσης.
Άλλωστε, και στους δύο (τόσο στον τέως προϊστάμενο της προαναφερθείσας Διεύθυνσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όσο και στον άμεσο υφιστάμενό του), οι οποίοι είχαν αντικατασταθεί από τον τότε περιφερειάρχη και νυν γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσο Αποστολόπουλο, από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης του σκανδάλου, είχαν καταλογιστεί βαρύτατες ευθύνες στο πόρισμα και των δύο ΕΔΕ που είχε διενεργήσει, κατόπιν σχετικής εντολής του τότε Περιφερειάρχη, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας, Σάκης Παναγιωτόπουλος.
Ειδικότερα, στα πορίσματα-καταπέλτες, τους καταλογίζονταν ευθύνες για σημαντική παραβίαση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, που επέσυραν ποινή η οποία μπορούσε να φτάσει μέχρι και σε απόλυση...

dete.gr

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails