Συλλήψεις για απάτη σε βάρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου


Συλλήψεις για απάτη σε βάρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

 
Υπόθεση απάτης σε βάρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αποκαλύφθηκε στην Πελοπόννησο από την Οικονομική Αστυνομία.
Οι άνδρες της ΕΛΑΣ συνέλαβαν στην Τρίπολη και στη Λακωνία δύο άτομα, έναν δικηγόρο και έναν φανοποιό, 44 και 50 ετών αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ'  εξακολούθηση, πλαστογραφία πιστοποιητικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οπως προέκυψε από την έρευνα......... τον Σεπτέμβριο του 2010 ο δικηγόρος άνοιξε τραπεζικό και χρηματιστηριακό λογαριασμό σε υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Τρίπολη δηλώνοντας τα στοιχεία του 50χρονου και παρουσιάζοντας πλαστό πιστοποιητικό της ταυτότητάς του, το οποίο είχε κατασκευάσει με τη σύμφωνη γνώμη του συνεργού του και σταδιακά κατέθεσε χρηματικό ποσό ύψους 800.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το πλαστό έγγραφο, έκανε συναλλαγές - μετατροπής νομισμάτων, προθεσμιακών καταθέσεων, καθώς και χρηματιστηριακές - στους δύο λογαριασμούς. Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να αποκομίσουν το ποσό των 52.500 ευρώ.

Το μεσημέρι της Πέμπτης αστυνομικοί, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Κανονιστικής Συμμόρφωσης της τράπεζας, συνέλαβαν τους δράστες και κατάσχεσαν 64.000 ευρώ τα οποία είχε κάνει ανάληψη ο 44χρονος λίγη ώρα νωρίτερα.

Οι αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας συνεχίζουν την έρευνα για την προέλευση των 800.000 ευρώ, ενώ στο μικροσκόπιό τους έχουν μπει και τα φορολογικά στοιχεία των συλληφθέντων, καθώς προκύπτει αναντιστοιχία με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στο παρελθόν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 http://www.tovima.gr/society/article/?aid=444317
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails