Ο Ισίδωρος Κούβελος είναι το «πρόσωπο του ενός εκατομμυρίου». Τί δήλωσε η σύζυγός του Ντόρα Μπακογιάννη

Ο Ισίδωρος Κούβελος είναι το «πρόσωπο του ενός εκατομμυρίου». Τί δήλωσε η σύζυγός του Ντόρα Μπακογιάννη


Ο κ. Ισίδωρος Κούβελος είναι το πρόσωπο που φέρεται πως έβγαλε το 1 εκατομμύριο στο εξωτερικό, και ο λόγος είναι «εμπορική συναλλαγή» και συγκεκριμένα «η αγορά ενός πλοίου», όπως αναφέρεται. Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, σύζυγος του κ. Κούβελου και πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, μίλησε στη βουλή για «προσπάθεια σπίλωσης».
Η κα. Μπακογιάννη, έκανε επίσης λόγο για «φιάσκο, που μπορεί να έγινε εσκεμμένα» για να βλάψουν την ίδια.
Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια, το ποσόν.................
αυτό προέρχεται από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ, το οποίο εισήγαγε στην Ελλάδα και κατόπιν το μετέφερε σε τράπεζα του Λονδίνου, με προορισμό την αγορά πλοίου.
Όπως δήλωσε η κυρία Μπακογιάννη, πρόκειται για απολύτως νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ κατήγγειλε ότι κάποιοι ανεύθυνα προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομά της θέλοντας έτσι να κρύψουν όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό.

Όπως προκύπτει, η μεταφορά των χρημάτων στο εξωτερικό έγινε τον Μάρτιο του 2011 και σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη είναι απαράδεκτο να γίνεται όλη αυτή η συζήτηση για μια επιχειρηματική κίνηση ενός ανθρώπου που δεν είναι βουλευτής, υπενθυμίζοντας ότι τόσο το δικό της «πόθεν έσχες» όσο και του συζύγου της είναι γνωστά.

Την ίδια ώρα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών έφτασε η «λίστα» του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει τα πολιτικά πρόσωπα ή συγγενείς τους, που έβγαλαν στο εξωτερικό το 2011 ποσά άνω των 100 χιλιάδων ευρώ.

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails