Η πιστωτική κάρτα μετατρέπεται σε... φοροκάρτα!


Όλο το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την πλήρη απαλλαγή μας από το χαρτομάνι των αποδείξεων.Όλο το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την πλήρη απαλλαγή μας από το χαρτομάνι των αποδείξεων.
Η εισαγωγή της φοροκάρτας το 2011 στην αγορά δεν στέφθηκε με επιτυχία. Τα σημάδια από τη χρήση της τις πρώτες 40 μέρες της φετινής χρονιάς είναι ενθαρρυντικά. Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο οικονομικών έχει βάλει στόχο να αντικαταστήσει πλήρως τα..................
χαρτάκια των αποδείξεων με τα ηλεκτρονικά αρχεία, που θα μεταφέρουν μαζί τους οι συγκεκριμένες κάρτες. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ήδη σχεδιάσει συγκεκριμένες κινήσεις για την πλήρη εφαρμογή του μέτρου, ει δυνατόν μέσα στο 2012.
Το σχέδιο έχει καταρτίσει ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων, Θεοχάρης Θεοχάρης, και προβλέπει κατ΄ αρχάς την υποχρεωτική χρήση της φοροκάρτας σε κάθε μας συναλλαγή, ώστε να αντικαταστήσει πλήρως τη χρήση μετρητών. Πώς θα γίνει αυτό;
Μέσω της ταύτισης των πιστωτικών καρτών με τη φοροκάρτα. Δηλαδή, να ταυτιστούν όλα τα στοιχεία των πιστωτικών με αυτά τηες φοροκάρτας. Κατ΄ αυτό τον τρόπο:
όλες οι συναλλαγές καρτών θα μεταφέρονται από τις τράπεζες στο ΚΕΠΥΟ με τη χρήση του Αριθμού Φορολογικού μητρώου του κάθε εμπόρου, ώστε να ελέγχονται και οι επιχειρήσεις για τις συναλλαγές τους,
το ΚΕΠΥΟ θα έχει πλέον στη διάθεσή του τα αναλυτικά στοιχεία του πελάτη – φορολογούμενου, με την προϋπόθεση ότι ο υπόχρεος θα έχει δώσει την έγκρισή του για αυτό. Η διαδικασία θα περιλαμβάνει τη λήψη των συγκεκριμένων δεδομένων από τις τράπεζες. Για να πεισθούν οι φορολογούμενοι να πάρουν μέρος σε όλα αυτά, θα τους παρέχεται μειωμένος ΦΠΑ σε αυτές τις συναλλαγές, μέσω της επιστροφής των συγκεκριμένων ποσών στους χρήστες των καρτών.

Για να γίνουν πράξη όλα αυτά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συνδεθούν οι ταμειακές μηχανές όλων των καταστημάτων με τα τερματικά του ΚΕΠΥΟ. Και, επειδή αυτή η διαδικασία θα έχει κόστος για τους εμπόρους, εξετάζεται η επιδότηση από το Δημόσιο μέρους των χρημάτων.
Νεκτάριος Β. Νώτης http://www.24h.gr/section/oikonomia/i-pistotiki-karta-metatrepetai-se-forokarta
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails