61.000 άνεργοι βρήκαν δουλειά και τη… σνόμπαραν!

61.000 άνεργοι βρήκαν δουλειά και τη… σνόμπαραν!


Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πτυχή των αγκυλώσεων, που εξακολουθούν να επικρατούν στην ελληνική κοινωνία, αναδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Σε αυτά φαίνεται ότι ο μέσος Έλληνας άνεργος παραμένει προσκολλημένος σε εργασιακά μοντέλα του παρελθόντος και σε νοοτροπίες περασμένων ετών. Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί το γεγονός ότι το 6,1% των επίσημα...........
καταγεγραμμένων ανέργων, δηλαδή περίπου 61.000 πολίτες, δήλωσαν ότι, αν και κατάφεραν να βρουν δουλειά, την απέρριψαν γιατί είτε δεν τους εξυπηρετούσε ο τόπος εργασίας (29,1%), είτε δεν ήταν ικανοποιητικές οι αποδοχές (26%), είτε γιατί δε συμφώνησαν με το ωράριο (16,2%);
Και δεν είναι μόνο αυτό. Από το σύνολο των ανέργων, το 90,8%, δηλαδή σχεδόν όλοι, αναζητά εργασία ως μισθωτός με πλήρη απασχόληση. Αρνείται δηλαδή να κινηθεί με ευελιξία, βρίσκοντας δουλειά με «μπλοκάκι» και καταβάλλοντας ο ίδιος τις ασφαλιστικές του εισφορές... όπως, δηλαδή, ισχύει εδώ και χρόνια σε πολλές άλλες χώρες.
Ενδιαφέρον τέλος παρουσιάζει και το στοιχείο ότι το ποσοστό ανεργίας των ξένων υπηκόων είναι μεγαλύτερο από αυτό των Ελλήνων (25,2% έναντι 20,2%).
ΠΗΓΗ: 24h.gr
 http://www.tsantiri.gr/ellada/61-000-anergi-vrikan-doulia-ke-ti-snomparan.html
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails