Στη λίστα των πιο πλούσιων δημοσίων υπαλλήλων τα π. στελέχη της Πολεοδοδμίας Σύρου


Στη λίστα τον πιο χαρακτηριστικών περιπτώσεων δημοσίων υπαλλήλων ανά την Ελλάδα που πλούτισαν αδικαιολόγητα, φαίνεται πως βρίσκονται ο π. δ/ντης της Πολεοδομίας Σύρου.............
Δημήτρης Μπουντούρης και ο υφιστάμενός του, Κυριάκος Δικτυόπουλος που εμπλέκονται με το γνωστό σκάνδαλο που ξέσπασε προ 3ετίας.

Συγκεκριμένα, έγγραφο φωτιά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αποκαλύπτει τις 13 περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων με καταθέσεις περισσότερες των 25 εκ. ευρώ! Μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Μπεντενιώτη, έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατατέθηκε στη Βουλή αποδεικνύει τα μεγάλα χρηματικά ποσά που μπήκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς απλών υπαλλήλων, πολλά από τα οποία «πέταξαν» από τα δημόσια ταμεία.


Μέσα στη λίστα των 13 υπαλλήλων, φαίνεται πως βρίσκεται και το «δίδυμο» του πρώην διευθυντή και του αναπληρωτή του, που πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο της Πολεοδομίας Σύρου.


Συγκεκριμένα, στον τότε αναπληρωτή δ/ντη Κυριάκο Δικτυόπουλου είχαν βρεθεί καταθέσεις 1.563.355 τις οποίες δε μπορούσε να δικαιολογήσει από το μισθό του. Ο κ. Δικτυόπουλος, ο οποίος έχει παυθεί από τα καθήκοντά του, μετά από έρευνες που έγιναν, είχε κληθεί να πληρώσει φόρους που βεβαιώθηκαν από την εφορία, ύψους 330.561,47 ευρώ.


Ακόμη μία περίπτωση που υπάρχει στη λίστα των 13 υπαλλήλων, είναι αυτή του π. δ/ντη της Πολεοδομίας Σύρου, Δημήτρη Μπουντούρη. Εμφάνισε αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 609.382 ευρώ, του επιβλήθηκε ποινή παύσης και τέθηκε αυτοδίκαια σε αργία.


Επιπροσθέτως, η εφορία του καταλόγισε φόρους και προσαυξήσεις ύψους 877.832,06 ευρώ ενώ το δικαστήριο του απαγόρευσε την έξοδο από την χώρα.


Και στις δύο περιπτώσεις, έχουν ασκηθεί πειθαρχικές διώξεις, ενώ εξακολουθεί να εκκρεμεί το ποινικό σκέλος των υποθέσεων, όπως άλλωστε συμβαίνει, σχεδόν για το σύνολο των 13 υπαλλήλων της λίστας.
http://troktiko-blog.blogspot.com/2012/03/blog-post_1384.html?utm_campaign=JDGFJSTHRR6UY45YY4GH&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
cyclades24.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails