Απίστευτη υπόθεση κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος: Πληρώναμε 500.000 ευρώ για κτίριο φάντασμα!


της Ελένης Ποιμενίδου
Το ελληνικό δημόσιο πλήρωσε ενοίκια συνολικού ύψους 500.000 ευρώ για κτίριο φάντασμα στην οδό Φράγκων! Παρενέβη ο εισαγγελέας.

Πρόκειται για το κτίριο που στέγαζε μέχρι το 1999 το παλιό νοσοκομείο Άγιος Παύλος, ιδιοκτησίας καθολικής αδελφότητας και πλέον βρίσκεται στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα.

Τα ενοίκια ύψους............
500.000 ευρώ καταβλήθηκαν για την περίοδο 2005 – 2009 και ο εισαγγελέας διερευνά τις ευθύνες των διοικήσεων της εν λόγω περιόδου.

"Η σπατάλη είναι δυστυχώς πολύ μεγαλύτερη. Πληρώναμε ενοίκια από το 1999. Μέχρι το 2005 το ενοίκιο το πλήρωνε το ΠΕΣΥΠ και από το 2005 η καταβολή των ενοικίων πέρασε στην αρμοδιότητα του νοσοκομείου Άγιος Παύλος. Πρόκειται για ενοίκιο που υπερέβαινε τις 12.500 ευρώ μηνιαίως", αποκάλυψε στο REDALERT ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Παύλος Δημήτρης Βαλαρούτσος.

Το δημόσιο πλήρωνε ενοίκιο για το κτίριο που δεν χρησιμοποιούσε με την δικαιολογία ότι το κτίριο θα αξιοποιηθεί ως κέντρο υγείας αστικού τύπου, έργο το οποίο μάλιστα εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.

Τα σχέδια αξιοποίησης του κτιρίου χρονολογούνται από το 2002. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη δημιουργία κέντρου υγείας αστικού τύπου.

Την ευθύνη υλοποίησης του είχε η ΔΕΠΑΝΟΜ, ενώ ο προϋπολογισμός του ανερχόταν στα 4,2 εκ. ευρώ και είχε ενταχθεί σε επιχειρησιακό πρόγραμμα για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004.

Ωστόσο τα έργα διαμόρφωσης του κτιρίου διακόπηκαν με το επίσημο αιτιολογικό ότι βρέθηκε νερό στα θεμέλιά του.

«Και αφού πρώτα σπαταλήθηκε τζάμπα περίπου 1 εκ. ευρώ», όπως καταγγέλλει ο κ. Δημήτρης Βαλαρούτσος.

Επομένως συνάγεται το συμπέρασμα, προσθέτει, πως σπαταλήθηκαν πολλά περισσότερα χρήματα από αυτά που τα οποία διερευνά η δικαιοσύνη.

Σημειώνεται πως η καταβολή ενοικίου για το κτίριο της οδού Φράγκων σταμάτησε μετά από παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
redalert.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails