Σχετικά με τη "Χρυσή Αυγή", τις εκλογές και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις



Οι τελευταίες Δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν ,έδιναν από 3,5% - 5% στην «Χρυσή Αυγή» .Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στο Internet δίνουν μέχρι και 8% στην «Χρυσή Αυγή». Στις προηγούμενες εκλογές η «Χρυσή Αυγή» είχε πάρει ποσοστό περίπου 0,5%.

Τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στην «Χ.Α.» αντιστοιχούν σε 500.000-600.000 ψήφους.

Η πλειοψηφία των παραπάνω ψηφοφόρων δεν..................... έχει δεί ούτε μια φορά τον Αρχηγό ή άλλο εκπρόσωπο του Κόμματος, (κανείς τους δεν έχει εμφανιστεί σε μεγάλο Κανάλι) , οι περισσότεροι δεν ξέρουν ούτε το όνομα του Αρχηγού του κόμματος, οι περισσότεροι δεν ξέρουν από ποιους και πώς έχει εκλεγεί ο Αρχηγός του κόμματος, δεν ξέρουν ποιες είναι οι επίσημες και ανεπίσημες θέσεις του κόμματος για τα πολιτικά , κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα του τόπου , οι περισσότεροι δεν ξέρουν το έμβλημα του κόμματος και υποθέτω δεν ξέρουν ούτε ένα από τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος ,όπως πιθανόν δεν ξέρουν ούτε ένα μέλος αυτού του κόμματος.

Να υποθέσω ότι κάποιοι συμπολίτες μας έχουν δώσει «ραντεβού στα τυφλά με την Ιστορία» ή χειρότερα συνεχίζουν να ψηφίζουν τόσο ανεύθυνα όπως όταν ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ. .

Ο αρχηγός του κόμματος της «Χρυσής Αυγής» σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο «Κόντρα Chanell» δήλωσε ότι είναι θαυμαστής του καθεστώτος της Χούντας των συνταγματαρχών που επιβλήθηκε στην χώρα από το 1967-1974 και ότι θαυμάζει ιδιαίτερα τον τότε αξιωματικό της Χούντας «Ντερτιλή».
Επειδή έχουν περάσει 38 χρόνια από την πτώση της χούντας των συνταγματαρχών και όσοι είναι μικρότεροι από 48 ετών δεν έχουν ζωντανές μνήμες από εκείνη την περίοδο και επειδή τα κυβερνητικά κόμματα της μεταπολίτευσης φρόντισαν να μη διατηρηθούν ζωντανές οι μνήμες από εκείνη την περίοδο (στα σχολεία εξ΄άλλου δεν διδάσκεται η Ιστορία των τελευταίων χρόνων) θα ήθελα να θυμίσω μερικές καταστάσεις από εκείνη την περίοδο .

Η Χούντα επιβλήθηκε στην Χώρα με τα Τανκς και τα όπλα καταλύοντας κάθε νόμιμη και εκλεγμένη εξουσία.

Το εκλεγμένο Κοινοβούλιο διαλύθηκε ( Η πλειοψηφία των βουλευτών συνελήφθηκε και στάλθηκε εξορία) , η ηγεσία του δικαστικού σώματος αντικαταστάθηκε από άλλη φιλικά διακείμενη προς την χούντα , οι εκλεγμένοι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων αντικαταστάθηκαν από διορισμένους φιλικά διακείμενους προς την Χούντα.

Κάθε είδους δημοκρατική και συνδικαλιστική ελευθερία απαγορεύτηκε. Οι εφημερίδες και το ραδιόφωνο ήταν κάτω από αυστηρή λογοκρισία.
Οποιοσδήποτε ήταν αντίθετος προς την Χούντα και διατύπωνε ανοικτά την άποψη του έρχονταν αντιμέτωπος με την Κρατική Ασφάλεια ή την ΕΣΑ. Βασανιζόταν και στην συνέχεια τον στέλναν εξορία ( Γυάρο ή Αη Στράτη ή Ζάτουνα κ.λ.π.).
 

Στα Πανεπιστήμια μέσα στα Αμφιθέατρα εκτός από φοιτητές υπήρχαν και άνθρωποι της Ασφάλειας .Στην Διοίκηση του Πανεπιστήμιου υπήρχε διορισμένος Στρατιωτικός Επίτροπος .Όποιος φοιτητής εξέφραζε αντίθετη άποψη προς το Καθεστώς στρατεύονταν υποχρεωτικά και τον στέλνανε στον Έβρο.

Στα σχολεία επικρατούσε στρατιωτική Πειθαρχία .Τα σχολεία ήταν χωρισμένα σε «Αρρένων» και «Θηλέων» .Οι εκπαιδευτικοί είχαν το δικαίωμα χειροδικίας και άσκηση σωματικής και λεκτικής βίας κατά των μαθητών. Απαγορευόταν τα μακρυά μαλλιά στα αγόρια , τα κορίτσια ήταν υποχρεωμένα να φοράνε ΜΠΛΕ ποδιές πάνω από τα ρούχα και απαγορευόταν ο καλλωπισμός στις κοπέλες .
 
 
Η προσωπική ζωή των μαθητών παρακολουθείτο από τους Καθηγητές. Ιδιαίτερα στην επαρχία απαγορευόταν οι μαθητές να πηγαίνουν Σινεμά ή Γήπεδο χωρίς να συνοδεύονται από τους Γονείς τους. Τα σχολικά βιβλία ήταν λογοκριμένα και κάθε αντίθετη με την χούντα άποψη είχε αφαιρεθεί.
 
 
 

Οι διαδηλώσεις και κάθε είδους διαμαρτυρία απαγορευόταν. Οι απεργίες ήταν απαγορευμένες .

Η οικονομική Πολιτική (επίπεδο μισθών και κάθε είδους παροχή) αποφασιζόταν μεταξύ μελών της Χούντας και Εκπροσώπων του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων. Συλλογικές διαπραγματεύσεις δεν υπήρχαν / Συμβάσεις εργασίας δεν υπήρχαν .

Στα 7 χρόνια της Χούντας οι Αυξήσεις στους μισθούς ήταν εντελώς περιορισμένες τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο Τομέα. Εκτεταμένη φτώχια όπως υπάρχει σήμερα δεν υπήρχε. Όμως η Ελλάδα ήταν χώρα κυρίως Αγροτική και το μεγαλύτερο μέρος του Πληθυσμού ήταν στην Επαρχία . Επειδή το αγροτικό εισόδημα δεν έφτανε για όλους (ήταν παρά πολύ χαμηλό) κατά χιλιάδες φεύγανε μετανάστες στην Γερμανία , Αμερική και Αυστραλία. Κύρια πηγή συναλλάγματος για το Ελληνικό κράτος ήταν τα μεταναστευτικά εμβάσματα. Όσοι δεν φεύγανε μετανάστες πήγαιναν στις πόλεις για να δουλέψουν στα λίγα εργοστάσια που υπήρχαν σε Αθήνα ,Θεσσαλονίκη και αλλού. Οι εσωτερικοί μετανάστες ζούσαν στην Αθήνα εκεί που σήμερα ζούν οι Λάθρομετανάστες και που κανείς Ελληνας δεν θέλει πλέον να ζήσει.

Θυμίζω ότι αυτοκίνητο είχε 1 οικογένεια στις 20 και τηλεόραση 1 οικογένεια στις 5 ,περίπου.
 

Η Χούντα δεν πήρε Δάνεια από το εξωτερικό ,δεν ήθελε ,αλλά και δεν μπορούσε να πάρει .Κανείς δεν την δάνειζε .Το καθεστώς ήταν διεθνώς απομονωμένο .Πολλοί διεθνείς οργανισμοί είχαν αποβάλλει από μέλος τους την Ελλάδα στα πρώτα χρόνια της Χούντας. Οι σχέσεις της Ελλάδας με την τότε Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ο.Κ.) είχαν παγώσει.

Καμία μεγάλη επένδυση και κανένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο δεν έγινε την επταετία στην χώρα. Οι μόνες μεγάλες επενδύσεις ήταν τα διϋλιστήρια της «Motor Oil» και «Μαμιδάκη» που έγιναν με δάνεια από Ελληνικές Τράπεζες και χρήματα των φορολογουμένων.
Ενώ οι Πόλεις μεγάλωναν κανένα σοβαρό έργο υποδομών δεν γινόταν από το Κράτος. Σε πολλές περιοχές της Αθήνας δεν υπήρχε αποχέτευση , δεν υπήρχε σύστημα απορροής ομβρίων με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημυρίζουν σε μεγάλες βροχοπτώσεις.
 
 
Σχολεία δεν κτίζονταν ,τα σχολικά κτίρια ήταν όλα παλιά και οι μαθητές συνωστίζονταν κατά τα 50 ή 60 ή και περισσότεροι μέσα στις αίθουσες.
Θυμίζω ότι τα μεγάλα έργα υποδομών στην Χώρα έγινα μετά το 1990 με δάνεια και Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ( Μετρό , Αεροδρόμιο, Αττική Οδός , Αυτοκινητόδρομοι κ.λ.π.)

Διασπάθιση και σπατάλη του δημοσίου χρήματος γίνονταν από μέλη του Καθεστώτος ,αλλά δεν έπαιρναν μεγάλη δημοσιότητα λόγω της λογοκρίσιας. Ο ίδιος ο δικτάτορας Παπαδόπουλος είχε κτίσει με χρήματα του δημοσίου μια πολυτελή Βίλλα στη κορυφή της Πάρνηθας. Εξʼ άλλου όποιος είχε πρόσβαση στο καθεστώτος μπορούσε να κτίσει το αυθαίρετο του οπουδήποτε (είτε ήταν σπίτι ,είτε εργοστάσιο) σε δάσος , σε παραλία σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους. Την εποχή εκείνη ξεκίνησε η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.

Η χούντα κατέρρευσε μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου ( πάνω από 100 νεκροί στις 17 και 18 /11/1973) και μετά το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο (που έγινε από την χούντα των Αθηνών) και που οδήγησε στην διχοτόμηση του νησιού και στην κατοχή του 40% από τους Τούρκους.

(Ο αξιωματικός Ντερτιλής που αναφέρθηκε στη Αρχή ,ήταν ο αξιωματικός που κυκλοφορούσε στις 18/11/1973 στην οδό Πατησίων με ένα περίστροφο στο χέρι. Καταδικάστηκε σε ισόβια μετά την πτώση της Χούντας για εν ψυχρώ δολοφονία αθώου περαστικού πολίτη).
Καθεστώτα σαν την χούντα των συνταγματαρχών υπήρχαν και υπάρχουν και σε άλλες χώρες .

Το καθεστώς Καντάφι στην Λιβύη κατέρρευσε μετά από Λαϊκή εξέγερση κα επέμβαση των Γάλλο-Αμερικάνων και Γερμανών που μοιράστηκαν τις Πετρελαιοπηγές. Το καθεστώς Σαντάμ Χουσεϊν στο Ιράκ κατέρρευσε μετά από εισβολή των Αμερικάνων και Νατοϊκών δυνάμεων που ισοπέδωσαν την χώρα και μοιράζονται τις πετρελαιοπηγές. Το καθεστώς Μουμπάρακ στην Αίγυπτο κατέρρευσε μετά από λαϊκή εξέγερση που συνεχίζεται.

Στο επίσημο site της «Χρυσής Αυγής» αναφέρεται ότι η επίσημη Ιδεολογία του κόμματος είναι ο Εθνικισμός.
 

Σε όποιο κράτος επικράτησε ο απόλυτος Εθνικισμός οι κοινωνίες τους οδηγήθηκαν σε διεθνή απομόνωση ,οικονομική ,πολιτική και πολιτιστική .Η ίδια ιδεολογία επικράτησε και στην Γερμανία του μεσοπολέμου και ήταν η αφορμή για το ξέσπασμα του 2ΟΥ Παγκόσμιου Πόλεμου που άφησε πίσω του πάνω από 1.500.000 νεκρούς Ευρωπαίους ,Αμερικάνους και Ιάπωνες , στα πεδία των μαχών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε κρεματόρια κ.λ.π.

Το πρόβλημα της Λαθρομετανάστευσης είναι υπαρκτό και τεράστιο . ʽΕχει δημιουργήσεις κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στην χώρα και προβλήματα Ασφάλειας. Το πρόβλημα δεν λύνεται με το κυνηγάμε του λαθρομετανάστες ,να τους δέρνουμε ή και να τους πυροβολούμε. Η επίλυση του προβλήματος είναι αρμοδιότητα των οργάνων της επίσημης πολιτείας και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να πιέζουν οι πολίτες.

Ένας μεγάλος έλεγε ότι η Ιστορία δεν επαναλαμβάνετε παρά μόνο σαν φάρσα . Στην Ελλάδα ίσως επαναληφθεί σαν Φάρσο-Τραγωδία.

Επειδή η Δημοκρατία είναι το Καλύτερο Πολίτευμα (και τα τελευταία 38 χρόνια είχαμε σχετικά καλό επίπεδο δημοκρατίας) Επειδή τα πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί θα λυθούν με διεύρυνση της Δημοκρατίας και όχι με συρρίκνωση της , Γιʼ αυτό ψηφίστε με περίσκεψη , με γνώση και με υπευθυνότητα.
Χ.Χ.http://www.alfavita.gr/artro.php?id=63116
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails