Απίστευτη η «ρεμούλα» στο νοσοκομείο Έδεσσας


Απίστευτη η «ρεμούλα» στο νοσοκομείο Έδεσσας

Σπαταλήθηκαν τουλάχιστον 1,8 εκατ. ευρώ για προμήθεια ορθοπεδικού υλικού

Το δρόμο της δικαιοσύνης, με καθυστέρηση 6 χρόνων, πήρε η υπόθεση σπατάλης ορθοπεδικού υλικού στο νοσοκομείο Έδεσσας, η οποία είχε ως συνέπεια να υποστεί το νοσοκομείο ζημία ύψους 1.800.000 ευρώ.

Τα ευρήματα του ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) έχουν ήδη αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Έδεσσας και..............
τα εμπλεκόμενα νοσοκομειακά στελέχη έχουν παραπεμφθεί πειθαρχικά.

Επίσης θα αναζητηθούν αστικές ευθύνες για το σύνολο των εταιρειών και των νοσοκομειακών στελεχών που εμπλέκονται στην υπόθεση ώστε να επιστραφεί άμεσα το ποσό των 1.800.000 στο νοσοκομείο, ανέφερε ο διοικητής της 1η και 3η ΥΠΕ Άρης Μουσιώνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη.


Ο έλεγχος από τους επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ έγινε με σκοπό να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν ή όχι οι ενδείξεις χρήσης ορθοπεδικού υλικού στο νοσοκομείο Έδεσσας, με αφορμή την άρνηση του ΙΚΑ να πληρώσει τη δαπάνη γι αυτά τα υλικά. Τα ευρήματα του ελέγχου επιβεβαίωσαν ότι οι προμήθειες γίνονταν με τις νόμιμες συμβατικές τιμές, αλλά έδειξαν ότι το νοσοκομείο ζημιωνόταν οικονομικά από την υπερβολική χρήση υλικών τα οποία δεν συνέβαλαν στην αποκατάσταση της υγείας των ασθενών. Το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί κατά τα έτη 2007-2009 σε όλα τα νοσοκομεία που ελέγχθηκαν.


«Σε ελάχιστους μήνες καταγράφηκαν οι αποκλίσεις από τα νόμιμα, επιμετρήθηκε η οικονομική βλάβη του νοσοκομείου ύψους 1.800.000 ευρώ, εκτιμήθηκε αυτή ανά στέλεχος και εταιρεία και εκπονήθηκαν προτάσεις που αντιμετωπίζουν ολιστικά το πρόβλημα» ανέφερε ο κ Μουσιώνης.


Η υπόθεση όμως καθυστέρησε να φτάσει στη δικαιοσύνη επειδή μεσούσης της έρευνας έληξε η θητεία τού επικεφαλής της ομάδας ελέγχου, Αθανασίου Βλάχου.


«Η βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ήταν να μην ανεχθεί άλλες καθυστερήσεις. Για αυτό με εντολή του υπουργού, ανέλαβα προσωπικά να δώσω την απαιτούμενη συνέχεια, σε άμεσο χρόνο, υποσχόμενος την ποινική, πειθαρχική και αστική προαγωγή της υπόθεσης» πρόσθεσε ο κ Μουσιώνης. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι έχουν αρθεί όλα τα εμπόδια για την άμεση πειθαρχική κρίση όλων των ελεγχόμενων στελεχών και ότι παραδόθηκε στον εισαγγελέα το σύνολο των ευρημάτων και στοιχείων του ελέγχου.
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/337048/apisteuti-i-remoula-sto-nosokomeio-edessas/
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails