Νέο κάλεσμα Τσίπρα για ενότητα στην αριστερά – Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια


Νέο κάλεσμα Τσίπρα για ενότητα στην αριστερά – Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια
Σημαντική νίκη του λαού «σε βάρος του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου, που οδήγησε τη χώρα σε χρεοκοπία», χαρακτήρισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας την προκήρυξη των εκλογών. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ψήφο διακυβέρνησης για την εφαρμογή ενός προγράμματος που περιγράφει μια δίκαιη έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας. Παράλληλα, κάλεσε...................
το λαό «να ολοκληρώσει τη νίκη του, στηρίζοντας με τόλμη και αποφασιστικότητα το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, να αναδείξει την αριστερά, πρωταγωνίστρια των πολιτικών εξελίξεων και να οδηγήσει σε έναν νέο συνασπισμό εξουσίας, για να απαλλάξει τη χώρα από το μνημόνιο και να δώσει προοπτική και ελπίδα και στην Ελλάδα και την Ευρώπη».
Ο κ. Τσίπρας, σημείωσε ότι στις 6 Μαΐου «ο λαός μας αναμετράται με την ιστορία του» και πρόσθεσε ότι είναι προφανές πως το πολιτικό κατεστημένο θα απειλήσει και θα εκβιάσει την ψήφο του λαού. Όχι γιατί κινδυνεύει η Ελλάδα από το Μνημόνιο, αλλά επειδή κινδυνεύουν οι ίδιοι και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν, όπως υποστήριξε.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «κοινοπραξία» ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και είπε ότι το δίδυμο Βενιζέλος- Σαμαράς θα εξαντλήσουν τις τελευταίες δυνατότητες και τα όπλα που έχουν, τον φόβο και την κινδυνολογία, για να εκβιάσουν τους ψηφοφόρους. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε το λαό «να τους στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Έκκληση για αντιμνημονιακή αριστερά
Ο κ. Τσίπρας, επανέλαβε για άλλη μια φορά την έκκλησή του για ενότητα της αντιμνημονιακής αριστεράς και κάλεσε εκ νέου το ΚΚΕ και τη Δημοκρατική Αριστερά να ακούσουν τη φωνή των πολιτών που θέλουν συνεργασία. Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ψήφος του λαού μπορεί να επιβάλει την αναγκαία ενότητα μετά τις εκλογές.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Δημοκρατική Αριστερά, κάλεσε τον Φώτη Κουβέλη να «έρθει από την σωστή πλευρά, στην πλευρά που ανήκει», ενώ για τη στάση του ΚΚΕ είπε ότι το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στην Ικαρία ή το '89, αλλά το αν θα ζει ο λαός με αξιοπρέπεια. Αναφερόμενος στη γ.γ. του ΚΚΕ, είπε ότι η κα Παπαρήγα είναι σε δύσκολη θέση και αμύνεται με επιχειρήματα που στερούνται σοβαρότητας.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε επίσης τις θέσεις του κόμματος για το πρόβλημα της ακρίβειας και επισήμανε ότι αυτό αντιμετωπίζεται με δύο τρόπους, την ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος και τη μείωση των τιμών.
Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας περιλαμβάνουν την αποκατάσταση των φορολογικών αδικιών και τη θέσπιση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, τη θέσπιση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας για τον έλεγχο και τη λειτουργία των καρτέλ, καθώς και το συντονισμό όλων των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους για τον έλεγχο των τιμών και την ποιότητα των προϊόντων.
Ακόμη, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη θεσμική ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού, να ανακτηθεί η ευχέρεια του κράτους στη μείωση των τιμών των προϊόντων, να γίνεται αυστηρός και κοστολογικός έλεγχος σε όλα τα στάδια διύλισης και διάθεσης των πετρελαιοειδών και να ανακληθεί η κυβερνητική αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.
Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι για την αντιμετώπιση της ακρίβειας πρέπει να υπάρξει άμεση σύγκρουση με το «καρτέλ των εφοπλιστών» ακτοπλοΐας και άμεση μείωση των τιμών των εισιτηρίων, καθώς και να συγκροτηθεί δημόσιος φορέας για την παροχή ακτοπλοϊκών υπηρεσιών. Επιπλέον, πρέπει, όπως είπε, να υπάρξει άμεση μείωση των διοδίων και να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των σχετικών συμβάσεων, να μειωθούν οι τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και να παγώσουν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και αυτές να λειτουργήσουν με κοινωνικά κριτήρια. http://www.eklogika.gr/news/8908
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails