Απάτη σε βάρος του Δημοσίου με πλαστά φορολογικά στοιχεία


Μεγάλη οικονομική ζημιά υπέστη το Δημόσιο από επιστροφή Φ.Π.Α. σε επαγγελματίες που κατέθεταν στις ΔΟΥ πλαστά φορολογικά στοιχεία, τα οποία πλαστογραφούσε και τους πουλούσε εγκληματική οργάνωση.
Η αστυνομία προχώρησε στο Κερατσίνι στη σύλληψη τριών μελών του κυκλώματος - δύο Ελλήνων 63 και 59 ετών- και ενός Αλβανού 31 ετών και αναζητείται ακόμη ένας συνεργός τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι............
συλληφθέντες πλαστογραφούσαν φορολογικά στοιχεία και στη συνέχεια τα πωλούσαν σε επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην Αττική, στη Κρήτη, την Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, οι οποίοι τα κατέθεταν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και λάμβαναν επιστροφές Φ.Π.Α. ή προέβαιναν στο συμψηφισμό αυτού, ώστε να μην καταβάλουν τελικά τον φόρο.
Τα κέρδη του κυκλώματος ήταν πολύ μεγάλα, αφού για κάθε πλαστό φορολογικό στοιχείο που πωλούσε λάμβανε σαν αμοιβή, ποσοστό από 8%-12% του ποσού που αναγραφόταν σε αυτό.
Εκτιμάται ότι το ποσό του Φ.Π.Α. που ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο είναι εξαιρετικά μεγάλο. Το ακριβές μέγεθός του θα εξακριβωθεί μετά από έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.
Το κύκλωμα διέθετε οργανωμένο εργαστήριο στη Δραπετσώνα, στο οποίο κατασκεύαζε τα πλαστά φορολογικά στοιχεία με ειδικό μηχάνημα διάτρησης και πλαστές σφραγίδες.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε σπίτια που διατηρούσαν τα μέλη του κυκλώματος σε Δραπετσώνα, Νίκαια και Μέγαρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- 47 σφραγίδες διαφόρων επιχειρήσεων που αντιπροσωπεύουν σχεδόν όλο το εύρος των επαγγελματικών δραστηριοτήτων (κατασκευές, οικοδομικά υλικά, υποδήματα, ρουχισμός, διαφήμιση, χονδρικό εμπόριο, χωματουργικά, εισαγωγές, καθαρισμοί, επισκευές, ηλεκτρικά κτλ).
- Φορολογικά στοιχεία όπως τιμολόγια, τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, πιστωτικά τιμολόγια, τιμολόγια αγοράς, δελτία αποστολής, τιμολόγια αγοράς αγροτικών ειδών, μπλοκ αποδείξεων πληρωμής κα.
- Πλήθος διάτρητων, με σήμανση διαφόρων ΔΥΟ, φορολογικά στοιχεία, σφραγισμένα ως προς την επιχείρηση έκδοσης και κενά ως προς το υπόλοιπο μέρος τους.
- Ένα μηχάνημα διάτρησης βιβλίων και στοιχείων Δ.Ο.Υ.
- Μπλοκ επιταγών τραπεζών.
- Βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζών.
- Τέσσερα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.
- Ένας γεμιστήρας πιστολιού με τέσσερα φυσίγγια.
- Ένα ξίφος με λάμα 47 εκατοστών. 
 http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2160175
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails