Δεν έχουμε παρά μόνο μία ευκαιρία...

Από το http://www.taseis.net/

Τα spreads σταθερά κολλημένα κάτω από τις 1000 μονάδες. Σηματοδοτούν έναν κίνδυνο, ιδιαίτερα για όσους αντιλαμβάνονται, ότι το οικονομικό μέλλον της χώρας δεν θα αποφασιστεί, όπως έφθασαν τα πράγματα, ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε από το ΔΝΤ, ούτε από κανέναν κεντρικό τραπεζίτη. Θα το αποφασίσουν οι αγορές. Και για όσο διάστημα η τρόικα αισθάνεται τον κίνδυνο ενός φαινομένου ντόμινο από ενδεχόμενη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, τόσο θα μιλάει θετικά για τις προοπτικές και θα ενισχύει την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα προκειμένου να αγοράζει τα «επικίνδυνα» ομόλογά μας.
Η κρίσιμη καμπή θα είναι όταν μετά από ένα χρονικό διάστημα που κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει αν θα κινείται στο επίπεδο των έξι, των δώδεκα ή των δεκαοκτώ μηνών, και αφού αποκλειστεί μετά την προεργασία που γίνεται η πιθανότητα να...
συμπαρασύρει η περίπτωση της Ελλάδας και άλλες Ευρωπαϊκές Οικονομίες, τότε είναι εξαιρετικά πιθανό να κόψουν τον ομφάλιο λώρο και να συμβούν όλα όσα λέγονται γύρω από μια ελεγχόμενη χρεοκοπία Εάν θα φτάσουμε εκεί, είναι θέμα των χειρισμών των επομένων δύο, τριών μηνών και ειδικότερα στην επικράτηση αναπτυξιακών κινήσεων με ταχύτατο αποτέλεσμα.
Το βέβαιο είναι ότι η λύση δεν βρίσκεται στην περικοπή των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, ούτε καν στην αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Μάλλον το ακριβώς αντίθετο θα έπρεπε να συμβεί, μήπως και πάρουν μπρος όλες εκείνες οι μηχανές παραγωγής και ανάπτυξης, που σβήσανε τα τελευταία χρόνια. Οι αγορές είναι βέβαιο ότι μόλις πάρουν μηνύματα θα αντιδράσουν άμεσα. Όπως άλλωστε το έκαναν μέχρι σήμερα αντιμετωπίζοντας αρνητικά τις περισσότερες από τις μέχρι τώρα αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου.
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails