Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο


Με τσουχτερό κρύο, τοπικές βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές κυρίως της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο θα κυλήσει αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πιο αναλυτικά το Σάββατο στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα προβλέπεται παροδικά αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας που μάλιστα στην Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονες. Στην Πελοπόννησο περιμένουμε τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές. Στο Ιόνιο και το Αιγαίο προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που στο Αιγαίο πιθανόν τοπικά να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ. Στο κεντρικό και το νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 και τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά μέχρι 7 μποφόρ αλλά σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 9 βαθμούς και στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου. Στην περιοχή του Αιγαίου θα φτάσει τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή προβλέπεται παροδικά αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές κυρίως της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και αργότερα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 και τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα σε όλη τη χώρα. Έτσι δεν θα ξεπεράσει τους 8 με 9 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια και τους 10 βαθμούς στις κεντρικές ηπειρωτικές περιοχές και το Ιόνιο. Στην Πελοπόννησο θα φτάσει τους 11 με 12 και στην περιοχή του Αιγαίου κατά τόπους τους 13 βαθμούς Κελσίου. Τέλος να αναφέρουμε ότι τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails