Ερχεται ευρωχαστούκι για Καραμανλή

Ηχηρό ράπισμα δέχεται η κυβέρνηση Καραμανλή και, δυστυχώς, η χώρα γενικότερα, καθώς η Κομισιόν επιμένει στο ότι η ελληνική οικονομία θα έχει ουσιαστικά μηδενική ανάπτυξη φέτος και όχι 1,1%, όπως προβλέπει η κυβέρνηση με το νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας που έχει καταθέσει ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιάννης Παπαθανασίου.

Η αμφισβήτηση του Προγράμματος Σταθερότητας είναι προφανές ότι οδηγεί στην υπόδειξη για λήψη πρόσθετων μέτρων, αφού μεταξύ της κυβερνητικής εκτίμησης για τον ρυθμό ανάπτυξης και εκείνης της Κομισιόν η διαφορά είναι … 2,5 δισ. ευρώ μικρότερη οικονομία.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το …κλίμα που βγαίνει από τις Βρυξέλες, η Κομισιόν θα ζητήσει και ταχύτερη αποκλιμάκωση του ελλείμματος κάτω του 3% του ΑΕΠ σε σχέση προς τις προβλέψεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας.

Ο επίσημος «λογαριασμός» αναμένεται στις 18 Φεβρουαρίου ενώ μαζί με την χώρα μας στην διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος (επιτήρηση) είναι πολύ πιθανό να τεθούν και οι οικονομίες της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Μάλτας.



Reblog this post [with Zemanta]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails