Πλήγμα

ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει πια την παραμικρή αμφιβολία για τα πραγματικά κίνητρα της απόφασης του Πρωθυπουργού να κλείσει αιφνιδιαστικά τη Βουλή.
ΜΕΣΑ στις επόμενες εβδομάδες ίσως και ημέρες ήταν εξαιρετικά πιθανό να έρθει ο φάκελος για το Βατοπέδι στη Βουλή και να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να μπει στη δοκιμασία άλλης μιας μυστικής ψηφοφορίας για την παραπομπή υπουργών. Κι αυτό δεν το άντεχε.
ΠΡΩΤΟΝ, γιατί δεν μπορούσε να είναι καθόλου βέβαιη ότι θα κατάφερνε και πάλι να πειθαναγκάσει τους βουλευτές της να ψηφίσουν κατά της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής.Η εμπειρία των λευκών στην υπόθεση Παυλίδη είχε αποκαλύψει την ισχυρή δυσαρέσκεια ορισμένων βουλευτών, ενώ ειδικά για το ιερό σκάνδαλο υπήρχαν πολλοί που είχαν ανοικτά ασκήσει κριτική στις επιλογές υπουργών.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, γιατί ακόμα και αν πετύχαινε την απόρριψη του αιτήματος θα αναγκαζόταν να πάει στις ευρωεκλογές φορτωμένη με ένα ακόμα κουκούλωμα σκανδάλου και μάλιστα από τα πιο μεγάλα των τελευταίων ετών.
ΤΡΙΤΟΝ και εξίσου σημαντικό, γιατί αν έμενε για καιρό η Βουλή ανοικτή- όπως θα ήταν υποχρεωμένη να μείνει αν εγκρινόταν η συγκρότηση Προανακριτικής- τότε υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να έρχονταν και άλλοι φάκελοι, δημιουργώντας και πάλι το δίλημμα κουκούλωμα ή παραπομπή για τους βουλευτές της συμπολίτευσης.
ΜΠΡΟΣΤΑ σε όλα αυτά ο κ. Καραμανλής επέλεξε αυτό που θεώρησε μικρότερο κακό για τον ίδιο και την παράταξή του: το ξέπλυμα όλων των υπουργών ώς και το 2007 διά της παραγραφής.
ΕΝΑ πράγμα δεν λογάριασε. Ότι με τις πράξεις αυτές έπληξε καίρια όχι μόνο τη δική του αξιοπιστία αλλά και την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος. Τσαλαπάτησε το αίσθημα δικαίου των πολιτών και τραυμάτισε κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμοποίησης. ΕΙΝΑΙ βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα τα βρει μπροστά του!




ευχαριστούμε για την επίσκεψη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails