Λίγα από πολλούς, όπως ο Ομπάμα Επιχειρησιακό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για να μηδενιστεί ο δανεισμός του

Panhellenic Socialist MovementImage via Wikipedia

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΑ ΝΤΑΛΙΑΝΗ
Τα «λίγα απ΄ τους πολλούς» γέμισαν με ζεστό χρήμα τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ καθώς στην προσωπική πρόσκληση που έλαβαν μέλη και φίλοι του Κινήματος πριν από δύο μήνες για να τακτοποιήσουν τη συνδρομή τους ανταποκρίθηκαν άμεσα περίπου 200.000 πολίτες. Από αυτούς το 70% δήλωσε ότι επιθυμεί να αποκτήσει πιστωτική κάρτα ΠΑΣΟΚ.
Φωτογραφία
Η Ιπποκράτους δεν κρύβει την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα, αφού τα 3 εκατομμύρια ευρώ που συγκέντρωσαν μέσα σ΄ έναν μήνα πρόκειται να καλύψουν τις ανάγκες των περιφερειακών οργανώσεων. Από αυτούς που ανταποκρίθηκαν υπολογίζεται πως το 70% είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι φίλοι - οι περισσότεροι από τους οποίους πλήρωσαν όχι μόνο τα χρήματα της συνδρομής, αλλά και κατιτί παραπάνω για τις ανάγκες του κόμματος. Μέσα στο καλοκαίρι οι αρχικοί αποδέκτες θα λάβουν πάλι μια επιστολή με την απόδειξη πληρωμής των χρημάτων που κατέβαλαν, ενώ μέχρι να αποσταλούν οι μόνιμες κάρτες μέλους και φίλου θα ισχύουν οι υπάρχουσες αφού δίνεται παράταση στην ισχύ τους έως 15 Σεπτεμβρίου.
«Έχουμε σχέδιο και όραμα για την περιφέρεια και φιλοδοξούμε σταδιακά να γίνουμε κόμμα των 300.000
ενεργών μελών και φίλων, οι οποίοι..............
θα αποτελέσουν τη βάση της αυτοτέλειάς μας», υπογραμμίζει ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του κόμματος, την ερχόμενη 5ετία στόχος είναι να μειωθεί ο δανεισμός του κατά 50% και την επόμενη 8ετία να μηδενιστεί.
Οι συνδρομές. Αποδέκτες της περίφημης επιστολής που καλούσε τα μέλη και τους φίλους ήταν περίπου 950.000 πολίτες, οι οποίοι κλήθηκαν να καταβάλουν από 12 ευρώ (αγρότες, μετανάστες, συνταξιούχοι), μέχρι 500 ευρώ (βουλευτές και ευρωβουλευτές). Και παρότι κατέβαλαν τη συνδρομή τους μόνο 200.000, από τα γραφεία του κόμματος υπογραμμίζουν με νόημα ότι «συνήθως οι ταμειακώς εντάξει ποτέ δεν ξεπερνούσαν τις 100.000 ενώ περίπου 800.000 πάντα θα θεωρούνται φίλοι μας ανεξαρτήτως εάν πληρώνουν ή όχι».
Το αποτέλεσμα του εγχειρήματος δημιούργησε ικανοποίηση όχι μόνο για τα χρήματα αλλά γιατί, όπως τονίζει η Ιπποκράτους, «δείχνει ότι τα μέλη και οι φίλοι μας αγκάλιασαν το νέο μοντέλο επικοινωνίας και έδωσαν στοιχεία που ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα στις ευρωεκλογές». Χαρακτηριστικά ήταν δυο ερωτήματα που κλήθηκαν να απαντήσουν όσοι έλαβαν την επιστολή: αν επιθυμούν να γίνουν εκλογικοί αντιπρόσωποι και εάν είναι ετεροδημότες με ποιο τρόπο επιθυμούν να μετακινηθούν. Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, το 40% των εκλογικών του αντιπροσώπων προήλθαν από πολίτες που απάντησαν καταφατικά επιστρέφοντας στην Ιπποκράτους το ερωτηματολόγιο ενώ πάλι μέσω του ίδιου διαύλου ενημερώθηκαν και τελικά ταξίδεψαν 40.000 ετεροδημότες στις 7 Ιουνίου- αριθμός που χαρακτηρίζεται ως «πρωτοφανής επιτυχία» από το ΠΑΣΟΚ.
Κάρτα ΠΑΣΟΚ. Το άλλο μεγάλο κεφάλαιο που άνοιξε με τις προσωπικές επιστολές στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ αφορά την έκδοση της περίφημης πιστωτικής κάρτας με ειδικούς όρους για όσους το επιθυμούν. Μετά την ανίχνευση των προθέσεων μελών και φίλων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχωρά ολοταχώς στην επόμενη φάση η οποία είναι ανοιχτή επιστολή προς όλες τις τράπεζες τον Σεπτέμβριο.
Η κάρτα ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει κανένα «αναγνωριστικό» στοιχείο από τα σύμβολα του Κινήματος επάνω, αλλά θα είναι co-branding, δηλαδή θα έχει ένα όνομα που θα παραπέμπει στις κομματικές της προτιμήσεις: Sun (Ήλιος), Green (Πράσινο), Solidarity (Αλληλεγγύη) είναι ορισμένες από τις ιδέες που έχουν πέσει έως τώρα στο τραπέζι αλλά ουδεμία έχει κατοχυρωθεί. Η πιστωτική κάρτα του ΠΑΣΟΚ θα έχει χαμηλό πιστωτικό όριο, το πολύ έως 3.000 ευρώ, δεν θα δίνει δυνατότητα ανάληψης μετρητών, θα έχει ανταγωνιστικό επιτόκιο μεταφοράς υπολοίπου και γενικά χαμηλό επιτόκιο, ενώ ο κάτοχός της δεν θα πληρώνει ετήσια συνδρομή στο ΠΑΣΟΚ. Όπως λένε όσοι μετέχουν στον σχεδιασμό της, «θέλουμε ο κάτοχός της να αγοράζει π.χ. αγαθά αξίας 1.000 ευρώ και να πληρώνει 800».
Μετακομίζει και στη Θεσσαλονίκη
Μετακομίζει και στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΣΟΚ! Μετά τη μετακόμιση των κεντρικών γραφείων από την ιστορική Χαριλάου Τρικούπη στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ναυαρίνου στην Αθήνα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζεται για μετακόμιση και στη Θεσσαλονίκη.
Μέσα στον Ιούλιο θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες αλλά όπως επισημαίνει ένα από τα ελάχιστα στελέχη του κόμματος που τις γνωρίζει, «το κυβερνείο του ΠΑΣΟΚ θα είναι πάντα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης».
Το νέο κτίριο θα είναι όπως της Αθήνας, δηλαδή βιοκλιματικό, μοντέρνο αλλά όχι μίνιμαλ, σοβαρό και λειτουργικό ενώ θα λειτουργήσει ως το «κέντρο» του κόμματος στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας κι όχι μόνο της πόλης.
«Τα εισπρακτικά μέτρα φέρνουν πιο κοντά την καταστροφή»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
Η νέα φοροεπιδρομή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση δικαιώνει σε μεγάλο βαθμό τις φωνές του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά ότι η κυβέρνηση έχει κρυφή ατζέντα και πως μετά τις ευρωεκλογές θα επέβαλε νέα σκληρά οικονομικά μέτρα. Αλλά όπως έλεγε προχθές ο Γιώργος Παπανδρέου, «αυτή τη δικαίωση δεν την ήθελε με τίποτε», όσο κι αν πολιτικά τον ωφελεί, καθώς τον εμφανίζει δικαιωμένο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που από χθες βρίσκεται σε τετραήμερη περιοδεία στα Βαλκάνια (Τίρανα, Βελιγράδι, Ποντγκόριτσα), θεωρεί ότι η οικονομία είναι πλέον το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα της χώρας και πως από τις εξελίξεις στον τομέα αυτό θα κριθούν εν πολλοίς και συνολικά οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Για τον λόγο αυτό, ο κ. Παπανδρέου έχει ζητήσει από το οικονομικό επιτελείο του κόμματος να προχωρήσουν άμεσα στην εξειδίκευση των πέντε αξόνων για την οικονομία και την ανάπτυξη που παρουσίασε προχθές και οι οποίοι, σύμφωνα με δικές του δηλώσεις, θα αποτελέσουν τον κορμό της οικονομικής πολιτικής μιας μελλοντικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Ανησυχία. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εμφανίζεται έντονα προβληματισμένο και ανήσυχο από την τροπή που έχουν λάβει τα πράγματα στην οικονομία θεωρεί ότι αν δεν υπάρξουν τομές στην οικονομία της χώρας, η κατάσταση θα επιδεινώνεται. Και τονίζει με έμφαση ότι τα εισπρακτικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση Καραμανλή απλώς φέρνουν πιο κοντά την καταστροφή διότι, όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές, «δεν μπορεί σε περίοδο που η οικονομία διέρχεται κρίση και είναι σε φάση ύφεσης να λαμβάνονται μέτρα τα οποία ουσιαστικά αφαιρούν πόρους από την πραγματική οικονομία».
Όπως έγινε γνωστό από πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του κ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ θα κρατήσει ψηλά το θέμα της οικονομίας για όλο το επόμενο διάστημα μέχρι τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επειδή πιστεύει πως σ΄ αυτό το πεδίο θα κριθεί η πολιτική αντιπαράθεση. Με δεδομένο μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει τη βασική εκτίμηση πως η κυβέρνηση Καραμανλή δεν θα αντέξει για πολύ και πως τον Οκτώβριο δεν θα ανοίξει η Βουλή, όλα δείχνουν- κατά την Ιπποκράτους- ότι η Νέα Δημοκρατία δύσκολα θα αποφύγει τις πρόωρες εκλογές και μάλιστα μέσα στο φθινόπωρο. Έτσι προσαρμόζουν τη στρατηγική τους με βάση το ενδεχόμενο οι εκλογές να πραγματοποιηθούν εντός του προσεχούς τριμήνου. Στο πλαίσιο αυτό, ορίστηκε για το διήμερο 3 και 4 Ιουλίου η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εγκριθεί αυτή η στρατηγική. Στην ίδια συνεδρίαση, θα γίνει και αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών έπειτα από επισταμένη μελέτη που πραγματοποίησε ειδική επιτροπή του κόμματος.


Share/Save/Bookmark
ευχαριστούμε για την επίσκεψη

Reblog this post [with Zemanta]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails