Αφήσατε τον Χριστοφοράκο να φύγει


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λουκάς Δημάκας
Φωτογραφία▅ Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ θύμισε την άρνηση- τρεις φορέςτου Καραμανλή να γίνει Εξεταστική για τη Ζίμενς Ντίνος Ρόβλιας. Το μέλος του Πολιτικού....
Συμβουλίου τόνισε ότι «το πολιτικό πρόβλημα για τη Ν.Δ. είναι η συσκότιση της περιόδου 2004-2007»
ΔΙΠΛΟ, ΒΑΡΥ κατηγορώ στην κυβέρνηση και σε μερίδα της Δικαιοσύνης για τους χειρισμούς της επιρρίπτει το ΠΑΣΟΚ για την εξέλιξη της υπόθεσης Χριστοφοράκου και το φιάσκο με την αναβολή έκδοσής του στην Ελλάδα.
Παράλληλα, η Ιπποκράτους θεωρεί ότι η κυβέρνηση, παρά την αναβολή του «reality Χριστοφοράκος» που θέλει να στήσει με φόντο τον «αλυσοδεμένο» τέως διευθύνοντα σύμβουλο της Ζίμενς, διατηρεί ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Το ΠΑΣΟΚ επιταχύνει αλλά και γενικεύει το μέτωπο της αντιπολιτευτικής του τακτικής δίνοντας έμφαση από δω και πέρα και στα θέματα της οικονομίας.
«Δεν έπρεπε να είχε φύγει ποτέ από τη χώρα μας και κάποιοι έχουν ευθύνες γι΄ αυτό» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θυμίζοντας ταυτόχρονα τις ευθύνες της κυβέρνησης και του κ. Κ. Καραμανλή για την άρνησή τους τρεις φορές να γίνει Εξεταστική Επιτροπή και την επιλογή τους να κλείσουν τη Βουλή προκειμένου να παραγραφούν τα αδικήματα.
Με τον ίδιο τόνο- και αποφεύγοντας να κάνει ευθεία αναφορά σ΄ αυτήν - επιμέρισε ευθύνες και στη Δικαιοσύνη για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «εξαιτίας, το λιγότερο, της ολιγωρίας της ελληνικής πλευράς», ο κ. Χριστοφοράκος κατάφερε να τεμαχίσει την υπόθεση και αντί αυτή να επεκτείνεται μέχρι το 2007, να είναι τελικά υπόδικος στην Ελλάδα μόνο για πράξεις λίγων μηνών του 2003 και για μόνο τρία από τα 71 εμβάσματα. «Αυτό δείχνει ότι έχει καλούς δικηγόρους, δείχνει όμως και ότι η ελληνική πλευρά δεν έκανε καλά τη δουλειά της ή- και αυτό είναι το χειρότερο- επιχείρησε να κρύψει κάποια πράγματα», είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ενώ το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου κ. Ντίνος Ρόβλιας τόνισε ότι «το πολιτικό πρόβλημα για τη Ν.Δ. δεν είναι η παράδοση του κ. Χριστοφοράκου, αλλά η συσκότιση της περιόδου 2004-2007 που σχεδίασε και πέτυχε».
Δέσμη προτάσεων
Στην Ιπποκράτους πάντως ποντάρουν πολλά όσον αφορά τις επιπτώσεις της υπόθεσης Χριστοφοράκου στην «επίθεση διαφάνειας» και το πακέτο προτάσεων για θεσμική «οχύρωση» της αξιοπρέπειας του πολιτικού συστήματος που ετοιμάζει να επαναφέρει- και μάλιστα σύντομα- ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κατάθεση στη Βουλή, πιθανόν και σε Θερινό Τμήμα, της πρότασης νόμου που έχει ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ για την ευνοϊκή ποινική αντιμετώπιση των κατηγορουμένων για σκάνδαλα που θα καταθέσουν συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε πράξεις διαφθοράς και χρηματισμού. Με την πρόταση αυτή το ΠΑΣΟΚ ελπίζει παράλληλα και στη δημιουργία ρήγματος στις τάξεις της Ν.Δ. καθώς στο παρελθόν είχαν διατυπωθεί δημόσια διαφορετικές προσεγγίσεις. Κάτι που από την Ιπποκράτους θεωρείται βέβαιο ότι συμβαίνει και σε σχέση με την άρνηση του Μεγάρου Μαξίμου να ανταποκριθεί στην πρόκληση των δικηγόρων του κ. Χριστοφοράκου για παροχή στοιχείων αν τους τα ζητήσει η Ν.Δ. «Παρατηρώ ότι ορισμένοι τουλάχιστον βουλευτές της Ν.Δ. είτε δημοσίως είτε λιγότερο δημόσια επικροτούν τη δική μας πρωτοβουλία, που είναι να πούμε ξεκάθαρα: Ό,τι στοιχεία έχετε, να τα ακούσουμε. Γιατί η Ν.Δ. δεν τόλμησε το ίδιο;», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης μπορεί να γίνει στην Ελλάδα, καθώς, όπως επισημαίνουν και δημοσίως, τα γερμανικά δικαστήρια - που δέχθηκαν τους ισχυρισμούς Χριστοφοράκου- «δεν πηγαίνουν σε βάθος» σχετικά με το αν πράγματι τα χρήματα δόθηκαν και σε ποιο κόμμα, αλλά τους απασχολεί κατά πόσον η γερμανική εταιρεία Ζίμενς έκανε ένα συγκεκριμένο αδίκημα. Γι΄ αυτό και ζητούν να δοθούν τα όποια στοιχεία υποστηρίζει ότι κατέθεσε ο κ. Χριστοφοράκος στην απολογία του.


Share/Save/Bookmark
ευχαριστούμε για την επίσκεψη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails