Γιατί δεν παραδίδεται σήμερα ο Χριστοφοράκος...

Ειρωνικές αντιδράσεις στη Γερμανία για τη σπουδή της Αθήνας...
.
Από το http://www.kentri.gr/
.

Και όμως το ενδεχόμενο να μην παραδοθεί σήμερα στις ελληνικές διωκτικές αρχές ο Χριστοφοράκος, είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα. Αυτή την εντύπωση αποκομίσαμε από μία σύντομη επικοινωνία που είχαμε πριν από λίγο με τον εκπρόσωπο της Γενικής Εισαγγελίας Μονάχου Alfons Obermayer.
Τον ρωτήσαμε αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ένδειξη, ότι το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο, θα αποφασίσει σήμερα για τον αν υπάρχει ή όχι συνταγματικό κώλυμα για την έκδοση.
Μας απάντησε ότι...

δεν μπορεί να προεξοφλήσει ούτε τι θα αποφανθεί, Συνταγματικό Δικαστήριο, ούτε πότε. «Το Συνταγματικό Δικαστήριο» μας είπε, «ζήτησε από την Γενική Εισαγγελία συγκεκριμένο χρόνο για να μελετήσει το φάκελο και ο χρόνος αυτός τρέχει». Απέφυγε δε να απαντήσει στην ερώτηση μας πόσος ήταν αυτός ο χρόνος.
Έδειξε δε να εκπλήσσεται από τη σπουδή που δείχνει η Αθήνα, ως να έχει δεδομένη για σήμερα την απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, λέγοντάς μας με γέλιο που πρόδιδε ειρωνεία: Αφού το γνωρίζει η Αθήνα γιατί δεν τους ρωτάτε;
Συνάγεται όμως ότι δεν μπορεί παρά να είναι τουλάχιστον 5 με 10 εργάσιμες ημέρες. Η απόφαση του Εφετείου εκδόθηκε στις 12/8. Η προσφυγή της υπεράσπισης στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατατέθηκε Πέμπτη 13 ή Παρασκευή 14. Δεν ακούγεται καθόλου λογικό, ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο, έχει μόνο την έννοια του Χριστοφοράκου και σήμερα Δευτέρα, πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την προσφυγή θα ασχοληθεί με την υπόθεση αυτή.




Share/Save/Bookmark
ευχαριστούμε για την επίσκεψη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails