Τα μυστικά του... Κισινάου

Olympiacos CFP's emblemImage via Wikipedia



Τα πηγαδάκια, οι παρέες και τα ψώνια των «ερυθρόλευκων» παικτών, η κατ' ιδίαν συζήτηση του Τιμούρ Κετσπάγια με τον Ανδρέα Νινιάδη στη μητρική τους γλώσσα και ο Μολδαβός οπαδός των πρωταθλητών Ελλάδας. Γιατί μπερδεύτηκε ο Κετσπάγια και μπήκε στο πούλμαν των δημοσιογράφων...

To gazzetta.gr και ο απεσταλμένος του στο Κισινάου, Αντώνης Καλκαβούρας, σας μεταφέρει το κλίμα κατά την αναχώρηση, αλλά και κατά διάρκεια της πτήσης προς την πρωτεύουσα της Μολδαβίας, ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με την Σέριφ την Τρίτη.


Το ραντεβού της ομάδας ήταν προγραμματισμένο για τις δέκα το πρωί στις αναχωρήσεις του “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ωστόσο, στα counter της πτήσης τσάρτερ της Ολυμπιακής Αεροπορίας με προορισμό το Κισινάου, βρίσκοταν από τις 9.15 ο αντιπρόεδρος της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ, Σάββας Θεοδωρίδης. Λίγο αργότερα, την εμφάνισή του έκανε και ο γενικός διευθυντής των πρωταθλητών, Γιάννης Χρυσικόπουλος και μετά από λίγο, οι δύο τους εθεάθησαν να απολαμβάνουν το καφεδάκι τους σε μία από τις καφετέριες του αεροδρομίου. Ο Τιμούρ Κετσπάγια έφτασε γύρω στις δέκα παρά τέταρτο με.... φρεσκοξυρισμένο κεφάλι και όπως συνηθίζει πριν τις αναχωρήσεις του Ολυμπιακού, έκανε τις καθιερωμένες δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου που τον περίμεναν.

Η πρωτιά του Ζαϊρί....

Από 'κει και πέρα, γύρω στις δέκα άρχισαν να καταφτάνουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Πρώτο-πρώτο διακρίναμε τον Μαροκινό Ζαουαντ Ζαϊρί, ενώ με λίγα λεπτά διαφορά έφτασαν με το ίδιο αυτοκίνητο, οι σχεδόν “αυτοκόλλητοι”, Λουτσιάνο Γκαλέτι και Έντσο Μαρέσκα. Μαζί ήρθαν και οι πιτσιρικάδες, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με τον Άρη Σοϊλέδη, ενώ ακριβώς πίσω τους εθεάθη να καταφτάνει ο επιβλητικός και χαμογελαστός, Όλαφ Μέλμπεργκ. Όλοι τους ήταν ντυμένοι με μπλε τζιν παντελόνι και γαλάζιο καρό πουκάμισο, δηλαδή φορούσαν την επίσημη περιβολή των “ερυθρολεύκων” για τις αναχωρήσεις στο εξωτερικό. Μαζί πέρασαν τον έλεγχο των χειραποσκευών, ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Τάσος Πάντος, ενώ τελευταίος από τους Έλληνες εμφανίστηκε ο Γιώργος Γκαλίτσιος που συμπεριελήφθη για πρώτη φορά φέτος στην αποστολή της ομάδας.

Οι... ομόγλωσσες παρέες

Ο Μαρέσκα (σ.σ.: μιλάει άψογα ισπανικά μετά την τετραετή θητεία του στη Σεβίλλη) με τον Γκαλέτι προτίμησαν να απολαύσουν έναν σύντομο καπουτσίνο, ενώ ο Μέλμπεργκ, αφού πήρε την κάρτα επιβίβασης κατευθυνθήκε προς το δισκοπωλείο του αεροδρομίου και προμηθεύτηκε αρκετά cds και dvs. Το ισπανικό “λόμπι” έκανε την εμφάνισή του, λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής....
Ο Ούρκο Πάρντο, ο Όσκαρ Γκονζάλες και Ραούλ Μπράβο συζητούσαν χαμηλόφωνα στη μητρική γλώσσα σε μία απομονωμένη γωνία της αίθουσας αναμονής, πριν την επιβίβαση στο λεωφορείο που μετέφερε τους επιβάτες της πτήσης 4351 στο αεροσκάφος. Τη δική του συζήτηση στα γεωργιανά είχαν ανοίξει ο τεχνικός του Ολυμπιακού με το στενό του συνεργάτη Σοσό Τσέντια και τον αρχισκάουτερ της ομάδας, Ανδρέα Νινιάδη.

Άνετη πτήση σε χαλαρό κλίμα...

Το αεροσκάφος απογειώθηκε με 32 λεπτά καθυστέρηση (στις 11.32) και προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του Κισινάου στις 13.12. Η πτήση ήταν πολύ καλή και κατά τη διάρκειά της οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού “σκότωσαν” την ώρα τους διάβάζοντας κυρίως αθλητικές εφημερίδες και περιοδικά.
Ο Ντιντιέ Ντομί “ξεκοκάλισε”την έκδοση της “L' Equipe” που βρήκε στο πρακτορείο του αεροδρομίου, ενώ δεν ήταν λίγοι οι παίκτες που προτίμησαν να ξεφυλλίσουν εκδόσεις γύρω από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Πιο... κινητικοί ποδοσφαιριστές στη διάρκεια της πτήσης αποδείχτηκαν ο Ντιόγκο, που έλυσε πρώτος τη ζώνη του και σηκώθηκε για να ξεπιαστεί, ο Ραούλ Μπράβο, αλλά και οι ιδιαίτερα χαμογελαστοί και κεφάτοι, Αντώνης Νικοπολίδης και Τάσος Πάντος.Αντίθετα, στην αγκαλιά του Μορφέα αφέθηκε ο Βραζιλιάνος, Ντουντού.

Απευθείας για το παιχνίδι στο Τίρασπολ!

Οι “ερυθρόλευκοι” που επέλεξαν να διανυκτερεύσουν στην “καταπράσινη” πρωτεύουσα της Μολδαβίας και όχι στο Τίρασπολ (σ.σ.: απέχει 83 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά) που θα διεξαχθεί το αυριανό παιχνίδι με την Σέριφ, κατέλυσαν στο κεντρικό ξενοδοχείο “Leogrand” , όπου το απόγευμα (17.00) είναι προγραμματισμένη η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του προπονητή τους, Τιμούρ Κετσπάγια.
Οι πρωταθλητές θα προπονηθούν μία ώρα αργότερα (18.00) στο γήπεδο “Ζίμπρου” του Κισινάου και δεν θα μεταβούν στην πρωτεύουσα του ανεξάρτητου κρατιδίου της Υπερδνειστερίας (Τίρασπολ), παρά μόνο απευθείας αύριο το βράδυ, για τον αγώνα με τους.... “σερίφηδες”. Ο καιρός στην Μολδαβία (σ.σ.: δεν υπάρχει διαφορά ώρας με την Ελλάδα) είναι πολύ καλός και η θερμοκρασία αγγίζει τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Το μπέρδεμα του Κετσπάγια και ο Μολδαβός φίλαθλος του “θρύλου”!

Την αποστολή του Ολυμπιακού στο διεθνές αεροδρόμιο του Κισινάου, υποδέχτηκαν τρία τηλεοπτικά συνεργεία, δύο φωτογράφοι και αρκετοί δημοσιογράφοι. Κανένας ποδοσφαιριστής των πρωταθλητών δεν έκανε δηλώσεις, ενώ ο Τιμούρ Κετσπάγια αρνήθηκε ευγενικά να τους μιλήσει και παρέπεμψε τους Μολδαβούς συναδέλφους στην απογευματινή συνέντευξη Τύπου.
Οι εκπρόσωποι του Τύπου, πάντως πολιόρκησαν τον Γεωργιανό τεχνικό του Ολυμπιακού και τον κυνήγησαν μέχρι το parking όπου βρισκόταν το πούλμαν των “ερυθρολεύκων”, μιλώντας του στη ρωσική γλώσσα.
Στην προσπάθειά του να αποφύγει τον κλοιό των δημοσιογράφων, ο 41χρονος προπονητής μπερδεύτηκε και επιβιβάστηκε στο πούλμαν των Ελλήνων εκπροσώπων του Τύπου με αποτέλεσμα οι Μολδαβοί να του τη στήσουν στην πόρτα και να τον ακολουθήσουν μέχρι το άλλο πούλμαν! Την παράσταση, πάντως, στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου “έκλεψε” ένας νεαρός Μολδαβός που φορούσε τη φανέλα του Ντιόγκο (σ.σ.: με το νο10 στην πλάτη) και ζήτησε να φωτογραφηθεί με τον Βραζιλιάνο επιθετικό του Ολυμπιακού.
ΜΟΛΔΑΒΙΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ

http://www.gazzetta.gr/content/view/43605/999888/



Share/Save/Bookmark
ευχαριστούμε για την επίσκεψη
Reblog this post [with Zemanta]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails