Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο (video), για τον άνθρωπο Γιώργο Γεννηματά



Οταν ακόμα κάποιοι πολιτικοί κυκλοφορούσαν δίχως φόβο και μιλούσαν στο πόπολο, τρίτη θέση κατάστρωμα...

Πάνε σχεδόν είκοσι χρόνια. Ηταν Μάρτης του 1991, στο καράβι από την Κέρκυρα προς την Ηγουμενίτσα, όταν ο Γιώργος Γεννηματάς ταξίδευε χωρίς παρατρεχάμενους και συνοδεία, τρίτη θέση κατάστρωμα.
Διέθετε τον χρόνο και είχε τη...

διάθεση να συνομιλεί με μαθητές και καθηγητές ενός λυκείου της Αθήνας, που επέστρεφαν από τη πενθήμερη εκδρομή τους.
Τον άκουγαν και τους άκουγε, ρουφώντας κάποιες κλεφτές τζούρες, όπως για κανά λεπτό αποτύπωσε ο φακός της δυσεύρετης τότε βιντεοκάμερας.
Ο χειμώνας εκείνος ήταν βαρύς για τα σχολεία. Είχε στιγματιστεί από τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, στις 8 του Γενάρη στην Πάτρα.
Τα παιδιά εκείνα, όπως και δεκάδες χιλιάδες άλλοι συμμαθητές τους, λίγους μήνες νωρίτερα συμμετείχαν μαζικά σε καταλήψεις και πορείες.
Και τα παιδιά εκείνα είχαν ήδη μάθει καλά την πολιτική ερμηνεία της...
λέξης "καπέλωμα"...
Κάποια μετέπειτα καθηγήτρια της δημοσιογραφίας, μην μπορώντας προφανώς να εξηγήσει ποια ήταν η δύναμη που τα είχε σπρώξει κατά χιλιάδες στους δρόμους, απευθύνθηκε στην «αντιπροσωπεία» κάθε λαϊκής κινητοποίησης.
Μπορεί ο χειμώνας εκείνος να ήταν βαρύς, μα τα παιδιά εκείνα είχαν καταφέρει στο μεταξύ να τρομάξουν μια κυβέρνηση-προϊόν κάποιων πολιτικά διασαλευμένων εγκεφάλων, είχαν στείλει σπίτι του έναν περιφερόμενο πολιτικάντη υπουργό και είχαν υποχρεώσει γνωστό κουφό υπουργοπαράγοντα να τα ακούσει.
Η ιστορία τους, λοιπόν, πουλούσε μα ήθελε και πρωταγωνιστή. Και κάπως έτσι, καλά διαβασμένος, ένας μικρός κοκορομάλλης Αλέξης βρέθηκε να βάζει τα πρώτα του βαρέα και αγωνιστικά ένσημα, μπροστά στα σκληρά τηλεοπτικά φώτα που σημάδευαν το αμούστακο πρόσωπό του.
Τα παιδιά εκείνα συνέχισαν το ταξίδι τους, χωρίς κάποιον πολιτικό «τρίτη θέση κατάστρωμα» απέναντί τους. Και σήμερα πολλά από αυτά συνεχίζουν να δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα, χωρίς να θέλουν μικρούς Αλέξηδες δίπλα τους.
Μα.Πα.

Klik VIDEO
http://attikanea.blogspot.

πηγη
Share/Save/Bookmark Διαβάστε περισσότερα...

ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ


Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να καταβληθούν στις Δ.Ο.Υ., μέχρι και την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011, χωρίς την καταβολή προσαυξήσεων και προστίμων. Όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να... Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΧΩΡΑ"


«Αν δουλέψουμε όλοι μαζί, αν συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάναμε το 2010, επιμένοντας στις μεγάλες αλλαγές, το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης και το 2012 η χώρα μας θα επιστρέψει στην ανάπτυξη. Ώστε το 2013 να έχουμε αφήσει πίσω παθογένειες, νοοτροπίες και πρακτικές που μας οδήγησαν στην κρίση και να είμαστε όλοι μαζί...
Διαβάστε περισσότερα...

Απάντηση Σημίτη στο δημοσίευμα της Real News...



Για "σκοπιμότητες", κατηγορεί την εφημερίδα...


Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, απαντώντας στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Real News αναφέρει τα εξής:...
«Καιρός είναι να τελειώνουν οι υποκρισίες και η παραπληροφόρηση. Οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη αποφανθεί δημόσια ότι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης το 2001 ανταποκρίνονταν στους κοινοτικούς κανόνες και τις πρακτικές που εφάρμοσαν και άλλες χώρες την ίδια εποχή και σε παρόμοια έκταση.
Η ανακίνηση του θέματος του swap του 2001 εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες»... 

πηγη
Share/Save/Bookmark Διαβάστε περισσότερα...

Αλκοολικός και βουλιμικός ο Καραμανλής;


Τι κατέγραψαν τα αρχεία της Siemens και του Χριστοφοράκου

Φως σε σκοτεινά «μυστικά» του Μεγάρου Μαξίμου κατά τη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή φέρεται να ρίχνει το ογκωδέστατο υλικό που έχει στα χέρια της και σταδιακά αποκωδικοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προερχόμενο από υπολογιστές της Siemens Hellas.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο πρώην ισχυρός άνδρας της εταιρείας, Μιχάλης Χριστοφοράκος, μάθαινε «χαρτί και καλαμάρι» όχι μόνο τα τεκταινόμενα στο Μαξίμου, αλλά και προσωπικά ζητήματα του Κώστα Καραμανλή και των υπουργών του.


Ο δίαυλος φέρεται να ήταν...................

Διαβάστε περισσότερα...

Εξήντα πέντε θέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος


Στο Εθνικό Τυπογραφείο η Προκήρυξη

Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (1Ε/2010) για την πλήρωση εξήντα πέντε θέσεων............................ Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΛΕΕΙ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΜΟΝΙΜΟΥ, ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ


Συνέντευξη παραχώρησε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Γ.Ραγκούσης. Μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης είπε:...
Διαβάστε περισσότερα...

Φόβος, οργή και ανασφάλεια για το μέλλον...



ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ
Διατηρεί σημαντικό προβάδισμα ο Παπανδρέου, συντριπτικές ευθύνες σε Καραμανλή...
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κρίση και οι πολλές αβεβαιότητες που μεταφέρει φαίνεται να επιδρούν καθοριστικά στην ελληνική κοινωνία μεταβάλλοντας ιδέες και συμπεριφορές, καθώς οι σταθερές κάμπτονται, οι απειλές πολλαπλασιάζονται και η...

ζωή των ανθρώπων μεταβάλλεται.
Οπως προκύπτει από τη μεγάλη πρωτοχρονιάτικη έρευνα της Κάπα Research για «Το Βήμα της Κυριακής», στο κλείσιμο του 2010 και στην αυγή του
2011 ο ελληνικός λαός κυριαρχείται από αισθήματα φόβου, ανασφάλειας, αμφισβήτησης, οργής αλλά και μεγάλης σύγχυσης για το τι πρέπει να γίνει. Από τα ευρήματα της έρευνας φαίνεται ως τώρα να επικρατούν τα αισθήματα του φόβου και της ανασφάλειας έναντι εκείνων της οργής και της συγκρουσιακής αμφισβήτησης, τα οποία όμως δεν είναι αμελητέα. Σχεδόν οι μισοί δηλώνουν πρόθυμοι να απεργήσουν και να διαδηλώσουν και ένα σημαντικό ποσοστό των ερωτωμένων πάνω από 30% υπερασπίζεται τις καταλήψεις δημόσιων
κτιρίων και εργοστασίων, πάνω από 20% επικροτεί το κλείσιμο των δρόμων και την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας, ενώ ένα 14% αναγνωρίζει τη βία ως μέσο έκφρασης και διεκδίκησης και ένα 10% ανέχεται ακόμη και την πρόκληση ζημιών σε κτίρια και καταστήματα.
Ωστόσο απέναντι στις σκληρές επιλογές στέκεται μια πλειονότητα υπομονετική. Η ανάμνηση των καλών ημερών παραμένει ισχυρή και διατηρεί, άγνωστο για πόσο, την ανοχή της κοινωνίας σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Κάπα Research, ουσιαστικά ο κόσμος φοβάται μη χάσει αυτά που έχει και στην πλειονότητά του αυτοσυγκρατείται, αναστέλλει τις πολλές αντιδράσεις, αμφισβητεί και ίσως οικτίρει την πολιτική αλλά δίνει ακόμη ευκαιρίες στην κυβέρνηση και στις συστημικές δυνάμεις ελπίζοντας ενδόμυχα σε διάσωση και σωτηρία της οικονομίας. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως, παρ΄ ότι επτά στους δέκα πιστεύουν ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει και πάνω από τους μισούς περιμένουν ότι το 2011 θα είναι χειρότερο από το 2010, εν τούτοις ελπίζουν ότι τελικώς θα τα καταφέρουμε και δεν θα χρεοκοπήσουμε.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι επικρατεί διχασμός στην ελληνική κοινωνία, ότι οι πολίτες παλεύουν εσωτερικά με την ανασφάλεια, τον φόβο και την κρυφή ελπίδα της διάσωσης. Στην πλειονότητά τους ελέγχουν το θυμικό και τις αντιδράσεις τους, παρ΄ ότι βράζει το αίμα τους και θεωρούν το πολιτικό σύστημα κατώτερο ίσως των περιστάσεων. Οπως προκύπτει από την έρευνα, οι Ελληνες φοβούνται περισσότερο απ΄ όλα μια ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη, αισθάνονται μεγαλύτερη απειλή από μια επαπειλούμενη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης παρά από οτιδήποτε άλλο. Δεν είναι τυχαίο ότι κι αυτός ακόμη ο αξιακός κώδικας μεταβλήθηκε με την κρίση. «Πρώτα η υγεία και η οικογένεια» λένε πια οι Ελληνες, μετά η ασφάλεια και τελευταίο το χρήμα, το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν έχουν.

Ωστόσο, η ανησυχία για την επαπειλούμενη χρεοκοπία είναι μεγάλη, οι πολίτες τρομάζουν στην ιδέα ότι μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους και ορισμένοι σκέπτονται ακόμη και τη λύση της μετανάστευσης. Ανησυχούν λιγότερο για την εκτροπή των δημοκρατικών θεσμών και για την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, συζητούν μεταξύ τους πιο πολύ για την πιθανότητα να κλείσουν οι επιχειρήσεις και να μειωθούν δραστικά οι αποδοχές τους και λιγότερο για το ενδεχόμενο να αποπεμφθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Το ευρώ, παρά τα όσα δια
δίδονται και φημολογούνται περί δραχμής, είναι υψηλά στη συνείδηση των πολιτών. Ποσοστό υψηλότερο του 60% προτιμά το ευρώ και αντίστοιχο ποσοστό δεν συζητεί την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. Προφανώς αισθάνονται ασφάλεια και προσβλέπουν στην Ευρώπη, παρ΄ όλες τις γκρίνιες και τις αμφισβητήσεις. Είναι αυτό κυρίως αποτέλεσμα της μειωμένης εθνικής αυτοπεποίθησης και του γεγονότος ότι νιώθουν πλέον να απομακρύνεται το όνειρο της σύγκλισης και η ιδέα ότι γίναμε και εμείς Ευρωπαίοι.

Πάντως οι πολίτες αποδίδουν τις περισσότερες ευθύνες για την ελληνική κρίση στην κυβέρνηση Καραμανλή, στους κερδοσκόπους των διεθνών αγορών, στις ελληνικές τράπεζες, στη Γερμανία, στην παγκοσμιοποίηση, στην Ευρώπη, στο ευρώ αλλά και στην κυβέρνηση Παπανδρέου, την οποία βεβαίως δεν αθωώνουν.

Εμπιστεύονται περισσότερο τον πνευματικό κόσμο, τον στρατό, τους επιχειρηματίες, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και λιγότερο την κυβέρνηση, την Αστυνομία, τη Δικαιοσύνη, το εκπαιδευτικό σύστημα, τη Βουλή, την Εκκλησία, τη δημόσια διοίκηση και σχεδόν καθόλου τα κόμματα, τα συνδικάτα και τα ΜΜΕ.

Δείχνουν επίσης να τελούν σε καθεστώς σύγχυσης ως προς τον ρόλο, την παρουσία και την εμπλοκή της τρόικας στις ελληνικές οικονομικές και πολιτικές υποθέσεις. Προκύπτει από τις απαντήσεις των πολιτών η μετατόπιση ισχύος, αναγνωρίζεται η τρόικα ως ξεχωριστός εξωγενής παράγων και σε ορισμένες περιπτώσεις σχεδόν αντισταθμίζει ή και υποκαθιστά στη συνείδηση των πολιτών κομμάτια της χαμένης εξουσίας από την κυρίαρχη πολιτική τάξη. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ένα ποσοστό κοντά στο 40%, δηλαδή τέσσερις στους δέκα, αντιμετωπίζει θετικά τον οικονομικό έλεγχο της τρόικας, παρ΄ ότι το 50% πιστεύει πως η επιτήρηση επιφυλάσσει εκπλήξεις και επιτείνει την αβεβαιότητα στα νοικοκυριά. Γενικώς τείνει να δημιουργηθεί η εντύπωση στην κοινωνία ότι τρόικα και κυβέρνηση συγκροτούν ένα ιδιότυπο διευθυντήριο και ότι η εξουσία ασκείται συνδυασμένα. Εχει μάλιστα εξαιρετικό ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι πολίτες διαχωρίζουν ρόλους, άλλα περιμένουν από την τρόικα και άλλα από την κυβέρνηση. Εμπιστεύονται περισσότερο την τρόικα σε ζητήματα μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, για παράδειγμα αναμένουν από τους ξένους σε ποσοστό 70% να συμβάλουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, όπως και προσβλέπουν στην τρόικα για τον εκσυγχρονισμό του κράτους, την ενίσχυση του επιχειρηματικού κλίματος και την εξασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης. Και από την κυβέρνηση περιμένουν και ελπίζουν να ρυθμίσει τις κοινωνικές ανάγκες, να ενισχύσει τις ασθενέστερες τάξεις και ομάδες, να φροντίσει τις εργασιακές σχέσεις και τις συντάξεις.

Μπροστά το ΠαΣοΚ, ρεκόρ το λευκό - άκυρο
Η κακή οικονομική κατάσταση προφανώς επιδρά και μεταβάλλει σημαντικά τις διαθέσεις της κοινής γνώμης απέναντι στα κόμματα και στην πολιτική. Οι περισσότεροι πολιτικοί έχουν φθαρεί στον μέγιστο βαθμό και ίσως ο μόνος που διασώζεται είναι ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, στον οποίο οι Ελληνες αναγνωρίζουν ότι προσπαθεί, κοπιάζει και γενικώς παλεύει για τη διάσωση της χώρας. Παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός με 38,2% έναντι 25,1% του Αντώνη Σαμαρά, δίνει όμως δρόμο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς αναγνωρίζει κάποια πλεονεκτήματα στη διακηρυγμένη από τη Ρηγίλλης οικονομική πολιτική. Ουσιαστικά διατηρεί τον κ. Σαμαρά στο πολιτικό παιχνίδι και αν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά μπορεί κάποια στιγμή να τον αποδεχθεί ως διεκδικητή της εξουσίας. Φαίνεται αυτή η διάθεση και στην πρόθεση ψήφου, αν και εκεί φαίνεται ότι η φθορά των κομμάτων είναι πρωτοφανής, σε επίπεδα μοναδικά.

Στο ερώτημα αν γίνονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά, τέτοια δεν έχουν εμφανισθεί σε δημοσκόπηση από τη Μεταπολίτευση και δώθε. Το ΠαΣοΚ, ζώντας τη δυσκολότερη φάση από ιδρύσεώς του, σε μη προεκλογικό χρόνο, σε καιρό πλημμυρίδας μέτρων, δείχνει να φθείρεται ταχύτατα, έχει χάσει σχεδόν ολόκληρο το πλεονέκτημα του 2009 και το ποσοστό του περιορίζεται στο 22,2%. Η Νέα Δημοκρατία επίσης δεν κερδίζει, είναι κολλημένη στο 20,2%, μπορεί να υποστηρίζει ότι κλείνει την ψαλίδα αλλά για την ώρα βυθίζεται μαζί με την κυβέρνηση. Το ΚΚΕ εμφανίζεται ενισχυμένο σε επίπεδα υψηλά 8,7%, που του επιτρέπει να ελπίζει σε εντονότερη παρουσία στο μέλλον, ο ΛΑΟΣ έχει μείνει στο 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 3,3%, η Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Μπακογιάννη φαίνεται ότι δεν συγκινεί και μένει κάτω από το 3%, όπως και η Δημοκρατική Αριστερά και οι Οικολόγοι κάτω από 2,5%.

Το εύρημα που εκπλήσσει και φανερώνει τη μετατόπιση, την αμφισβήτηση και την άρνηση συνολικά του πολιτικού συστήματος είναι το λευκό και άκυρο, που έχει φθάσει το 21,2%. Πρόκειται ίσως για το πιο σκληρό μήνυμα της έρευνας για το πολιτικό σύστημα. Το ποσοστό είναι μεγάλο και, αν προστεθούν και οι αναποφάσιστοι, ξεπερνά το 30%. Πράγμα που σημαίνει ότι επί της ουσίας στην παρούσα φάση και συγκυρία δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις για την εκλογική δύναμη των κομμάτων. Οταν το ένα τρίτο των ερωτωμένων σε μια έρευνα δηλώνει λευκό- άκυρο και αναποφάσιστο, όλα γίνονται αβέβαια και κάθε πρόβλεψη παρακινδυνευμένη.

Η ταυτότητα της έρευνας
Επωνυμία εταιρείας: ΚΑΠΑ RΕSΕΑRCΗ ΑΕ. Αρ. μητρώου:

5 Επωνυμία- όνομα εντολέα: «Το Βήμα» Σκοπός δημοσκόπησης: Ερευνα κοινής γνώμης σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος: Αντιπροσωπευτικό, άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω, βάσει της απογραφής του 2001 της ΕΣΥΕ Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη:

1.047 άτομα, πανελλαδικά, με αναλογική κατανομή στις 13 περιφέρειες της χώρας Χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων:

21-24 Δεκεμβρίου 2010 Μέθοδος δειγματοληψίας: Πολυσταδιακή δειγματοληψία με χρήση quota ως προς τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού, το φύλο και την ηλικία. Τα αποτελέσματα είναι σταθμισμένα με την ψήφο του 2009 Μέθοδος συλλογής στοιχείων: Η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου Τυπικό στατιστικό σφάλμα: Μέγιστο σφάλμα 3,03% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%

Η Κάπα Research είναι μέλος της ΕSΟΜΑR και του ΣΕΔΕΑ και τηρεί τους κώδικες δεοντολογίας για τη διεξαγωγή και δημοσιοποίηση ερευνών κοινής γνώμης


BHMA

Share/Save/Bookmark Διαβάστε περισσότερα...

«Δανειστήκαμε για να πληρώνουμε τους υπαλλήλους που προσλαμβάναμε για να πάρουμε την ψήφο τους»


«Ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή», δηλώνει ο Πάγκαλος

«Δεν είμαι αναντικατάστατος ούτε ισόβιος» λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ.Πάγκαλος όταν ερωτάται αν θα πολιτευθεί και πάλι με σταυρό. Ορισμένοι, όπως τονίζει, δεν βλέπουν ότι έρχεται το τέλος, χαρακτηρίζει αφιλοσόφητους όσους δεν το βλέπουν, αλλά δεν έχει καμία διάθεση να αλλάξει εκλογική περιφέρεια. Το κόμμα θα αποφασίσει.

Επιμένει στην ορθότητα της φράσης του ότι.............

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΖΑΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ INVEST IN GREECE


Σε σχέση με τα δημοσιεύματα τα οποία αφορούν στην ανακοίνωση και τις καταγγελίες του συλλόγου εργαζομένων της εταιρείας Invest in Greece, ο Δρ. Δημήτριος Παζαΐτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Η συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι αναληθής, ανυπόστατη και συκοφαντική. Είναι ανυπόγραφη και δήθεν προερχόμενη από ανύπαρκτο σύλλογο εργαζομένων της εταιρείας Invest in Greece, εγείροντας ισχυρά ερωτηματικά τόσο για την αληθινή προέλευσή της όσο και για την πραγματική σκοπιμότητά της...
Διαβάστε περισσότερα...

Θα καταγράφονται οι συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ


 Θα εκδίδουμε απόδειξη άσχετα αν πληρωθούμε!

Από το νέο έτος,

οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποχρεούνται να εκδίδουν τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με την ολοκλήρωση της παροχής των υπηρεσιών τους και όχι με την πληρωμή των αμοιβών τους. Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας θα οφείλει να εκδώσει την απόδειξη, ανεξαρτήτως αν εισπράξει ή όχι τη συμφωνηθείσα αμοιβή...

Διαβάστε περισσότερα...

Διπλάσια η γραφειοκρατία στην Ελλάδα


Καθώς και το κόστος έναρξης για μια νέα επιχείρηση

Η πρόοδος σχετικά με τον μέσο όρο και το κόστος για την έναρξη μιας εταιρίας περιορισμένης ευθύνης παραμένει ασθενική στην Ελλάδα παρατηρεί ο Επίτροπος για θέματα Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας, A. Tajani, έπειτα από σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Γ. Παπανικολάου.

Συγκεκριμένα, η σύσταση μιας νέας εταιρείας στην Ελλάδα απαιτεί.........................

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: "ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΑΣΥΛΟ ΘΑ ΜΕΟΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"


«Στην Ελλάδα με την πολιτική μας θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο με κύριο θέμα την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην Πάτρα...
Διαβάστε περισσότερα...

ΚAMEΡΑΜΑΝ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ


Aπό newpost.gr
Κατηγορείται κάμεραμαν του Πρωθυπουργού ότι παρακολουθούσε τα τηλέφωνα και τις κατ ιδίαν συνομιλίες των υπαλλήλων των εξωτερικών συνεργείων μεταδόσεων της κρατικής τηλεόρασης!
Η είδηση έπεσε σαν...
Διαβάστε περισσότερα...

Προσπάθησε να κάψει επιθεωρητές εργασίας όταν εντόπισαν αδήλωτους εργαζόμενους...



Όταν οι δυο επιθεωρητές της Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Μαγνησίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα, περνούσαν την Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010 την πύλη της επιχείρησης "Ανακύκλωση Βόλου Α.Ε." δεν μπορούσαν ασφαλώς να φανταστούν τη συνέχεια.

Στην ...
Διαβάστε περισσότερα...

Αρχεία του Φόρεϊν Όφις δείχνουν επαφές Λονδίνου-Αν. Παπανδρέου το 1980



Εμπιστευτικά έγγραφα του Φόρεϊν Όφις για το 1980 αποδεσμεύτηκαν, όπως συνηθίζεται με τη συμπλήρωση 30 χρόνων, τα οποία μεταξύ άλλων καταγράφουν τις συναντήσεις Βρετανών πολιτικών και διπλωματών με την ελληνική πολιτική ηγεσία.Πιο συγκεκριμένα, στην αλληλογραφία του υπουργείου με την πρεσβεία στην Αθήνα έμφαση δίνεται στην επίσκεψη του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ανδρέα Παπανδρέου, στο Λονδίνο, ενώ όπως αναφέρεται σε εμπιστευτική έκθεση, ο τότε Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα, Ίαν Σάδερλαντ, είχε εισηγηθεί στο Φόρεϊν Όφις να προσκληθεί ο...................
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Θαπατέρο ανακοίνωσε αύξηση μισθών και συντάξεων



Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο ανακοίνωσε............... Διαβάστε περισσότερα...

ΝΕΚΡΟΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΤΩΝ BONEY M.,ΜΠΟΜΠΙ ΦΑΡΕΛ


Ο Μπόμπι Φάρελ, ο Ολλανδός τραγουδιστής και χορευτής του συγκροτήματος της ντίσκο Boney M., βρέθηκε νεκρός την Πέμπτη, σε ηλικία 61 ετών, σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Αγίας Πετρούπολης, όπου βρισκόταν για συναυλίες.Την είδηση ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Τζον Σέιν... Διαβάστε περισσότερα...

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ...


Η έκταση του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού βρίσκεται στην κορυφή του προγράμματος αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας. Το σχέδιο που επεξεργάζονται από κοινού οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Επικρατείας Χάρης Παμπούκης περιλαμβάνει... Διαβάστε περισσότερα...

«Θα φτάσει τα 160 εκατ. ευρώ το παθητικό στον Παναθηναϊκό»


«Θα φτάσει τα 160 εκατ. ευρώ το παθητικό στον Παναθηναϊκό»
Οικονομικά στοιχεία που καθιστούν τουλάχιστον… ζοφερό το μέλλον του Παναθηναϊκού, δεδομένης και της μη διάθεσης των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ να συνεχίσουν τις επενδύσεις, παρουσιάζει η εφημερίδα «Καρφί» στο σημερινό της φύλλο.

Σύμφωνα με στοιχεία που βασίζονται σε δημοσιευμένους ισολογισμούς, η προπέρσινη σεζόν έκλεισε με..................
Διαβάστε περισσότερα...

ΦΟΡΕΪΝ ΟΦΙΣ : "ΓΕΦΥΡΕΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΕΨΑΧΝΕ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ


ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ
Αποδεσμεύτηκαν σήμερα τα εμπιστευτικά αρχεία του Φόρεϊν Οφις που αφορούν τo έτος 1980, όπως συνηθίζεται με τη συμπλήρωση 30 χρόνων. Μέσα σε αυτά υπάρχουν και εκατοντάδες έγγραφα, που αφορούν την πολιτική κατάσταση στην...
Διαβάστε περισσότερα...

Πωλητήριο σε πέντε καταστήματα της Ατλάντικ


Αποπληρώθηκε μέρος των οφειλών της εταιρείας

Στην πώληση κι άλλων καταστημάτων της, στην περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, προχωρά η Ατλάντικ.
Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο, πωλήθηκε ο...................

Διαβάστε περισσότερα...

Μείωση εισακτέων και νέου τύπου μηχανογραφικό


Οι αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις

Σημαντικές αλλαγές όσον αφορά στο μηχανογραφικό δελτίο και τον αριθμό των εισακτέων ετοιμάζει για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις του υπουργείο Παιδείας.

Περίπου 100.000 υποψήφιοι θα κληθούν φέτος να..........

Διαβάστε περισσότερα...

TO ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ...


Ρεπορτάζ : Σωτήρης Νίκας
(από την
Καθημερινή)
Την ώρα που το μισθολογικό κόστος στις ΔΕΚΟ μειώνεται, οι δημόσιες επιχειρήσεις παραμένουν μια από τις σημαντικότερες δημοσιονομικές πληγές της ελληνικής οικονομίας, καθώς όσο περνάει ο καιρός τα στοιχεία δείχνουν ότι τα...

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - "ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ" ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ


Ρεπορτάζ : Νίκος Χασαπόπουλος
(Από : ΤΟ ΒΗΜΑ )

Πλαστά εισιτήρια και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καταγγέλλει ότι ανακάλυψαν οι Αρχές ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Τσιόκας. Πρόκειται για πλαστά εισιτήρια που χρησιμοποιούνται σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία ήταν τυπωμένα (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) με τέλειο τρόπο ώστε να «ξεγελούν» , όπως είπε, τα ακυρωτικά μηχανήματα...
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΕΡΑΙΩΣΗ : 600.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ 923 ΕΚ. ΕΥΡΩ


Περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια ευρώ αποδέχθηκαν να πληρώσουν πάνω από 600.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες για να κλείσουν τα βιβλία τους με την εφορία (περαίωση) ενώ ήδη κατέβαλαν 923 εκατομμύρια ευρώ υποβάλλοντας τη...
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο τοπίο με τιμές - φωτιά...



Στα ύψη εκτινάσσονται από την Πρωτοχρονιά οι φορολογητέες αξίες των ακινήτων σε 4.455 οικισμούς 25 νομών της χώρας μετά τις αντικειμενικές αξίες - «φωτιά» που καθόρισε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Οι τιμές ζώνης που αποκτούν για πρώτη φορά οι οικισμοί αυτοί ξεκινάνε από τα 600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και φθάνουν μέχρι και τις 3.200 ευρώ ανά τ.μ. με τη μεγαλύτερη τιμή να καταγράφεται στον οικισμό Αθηνιού στη Σαντορίνη..............
Διαβάστε περισσότερα...

Υπουργικό Συμβούλιο Το παρασκήνιο, τα πηγαδάκια, οι ατάκες και οι... διακοπές των πολιτικών ...



Ήταν το 39ο Υπουργικό Συμβούλιο, το τελευταίο της χρονιάς, διήρκησε 4,5 ώρες και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους πάντες να μιλήσουν, συμπεριλαμβανομένου και του υπουργού Εξωτερικών κ. Δημ. Δρούτσα που σπανίως ομιλεί σε υπουργικά συμβούλια. Ενα από τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το νομοσχέδιο που πρόκειται να
εισασάγει προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης, πλην όμως αυτή τη φορά κανείς υπουργός δεν προσήλθε με το laptop του, ούτε καν η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, που το συνηθίζει. Ο μόνος που είχε μπροστά του φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και κατέγραφε με εκπληκτική ταχύτητα, τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις των υπουργών ήταν ο (πάντοτε καλά ενημερωμένος σε ηλεκτρονικά θέματα) Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.

Στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο του 2010 υπήρξαν και ορισμένες αποκαλύψεις που αφορούσαν τη... μαθητική ζωή πολλών υπουργών. Ξαφνικά οι πάντες διαπίστωσαν ότι πολλοί υπουργοί του ΠαΣοΚ πέρασαν από πειραματικά σχολεία. Όταν η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου εξηγούσε τους λόγους για την επαναφορά του θεσμού των πειραματικών σχολείων, η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αποκάλυψε ότι φοίτησε και εκείνη σ΄ένα. Το ίδιο και ο κ. Θ. Πάγκαλος καθώς και ο υπουργός Ναυτιλίας, Αλιείας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Διαμαντίδης. Και έγινε μία αυτοκριτική για την κατάργηση του θεσμού αυτού, και αυτοκριτική για την αιτία που αυτά καταργήθηκαν, ότι δήθεν μ΄αυτά προωθείται η «ελιτίστικη Παιδεία».

Ειπώθηκαν επίσης καλά λόγια για τους αποφοίτους των σχολών αυτών ότι, δηλαδή «μπορεί κανείς να τους ξεχωρίσει από την καλή δουλειά που προσφέρουν και τις θέσεις που έχουν καταλάβει», κάνοντας τον κ. Ευ. Βενιζέλο να προτείνει χαριτολογώντας ότι μήπως θα πρέπει τώρα, μετά τα όσα ακούστηκαν, να επανεξετασθεί ο θεσμός και να επαναφερθεί το παλαιότερο καθεστώς, τότε δηλαδή που δεν λειτουργούσαν τα σχολεία. Ακούγοντας τόσους υπουργούς να δηλώνουν απόφοιτοι πειραματικών σχολείων και να δίνουν συγχαρητήρια για την επαναφορά του θεσμού ο Πρωθυπουργός, παρατήρησε ότι και ο πατέρας του Ανδρέας Παπανδρέου, πήγε σε πειραματικό σχολείο, αλλά ο ίδιος άλλαξε... έξι σχολεία!

Ο Πρωθυπουργός ευχήθηκε σ΄όλους χρόνια πολλά και στην αρχή της συνεδριάσεως, αλλά και στο τέλος, ευχόμενος παράλληλα σε όλους καλή χρονιά και καλή ξεκούραση. Μόνον που δεν τους έδωσε ούτε μία ημέρα άδεια για ξεκούραση, όπως παρατήρησε η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου. Γρήγορα όμως αντελήφθηκαν ότι δεν θα είχαν καθόλου καιρό για ξεκούραση, αφού ο κ. Παπανδρέου τους άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι είναι πιθανόν να ξανασυνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο και τη Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου του 2011. Εκεί ήταν που έπεσε μία «παγωμάρα», όπως είπαν αργότερα πολλοί υπουργοί, αφού οι πάντες σκέφθηκαν τι είδους ατζέντα θα έχει το Υπουργικό Συμβούλιο πρωτοχρονιάτικα.

Ήταν μία μαραθώνια συνεδρίαση, απ΄αυτές που «σηκώνουν», ψωμοτύρι και τοστάκια, αφού κάθε φορά που διαρκεί περισσότερο από τρεις ώρες, μαζί με τα βουτήγματα, ακολουθούν από το καφενείο της Βουλής, τα ψωμοτύρια και τα τοστάκια. Κάτι βεβαίως που δεν ενόχλησε τις κυρίες υπουργούς και υφυπουργούς που λόγω εορτών πήραν κάποια κιλά παραπάνω. Αλλωστε οι γυναίκες είχαν την τιμητική τους, αφού ο κ. Δ. Ρέππας ικανοποιημένος που «πέρασε» το νομοσχέδιό του για μεγάλα έργα φώναξε χαμογελώντας: «Ανδρών επιφανών». Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου το πήρε πατριωτικά και είπε όχι μόνον άνδρες, αλλά και γυναίκες. Ο κ. Α. Λοβέρδος το πήρε αντικειμενικά και υπενθύμισε ότι το «ανδρών επιφανών» τελειώνει με το «πάσα γη τάφος». Ο κ. Ρέππας, λαμβάνοντας προφανώς υπόψη και τις παρατηρήσεις κυρίας Ξενογιαννακοπούλου, επιχείρησε να διορθώσει, τον κ. Λοβέρδο, λέγοντας «όχι Ανδρέα τάφος, αλλά... πάθος» και συμπλήρωσε πληρως τη ρήση: «Ανδρών επιφανών πάσα γη πάθος». Και έτσι έμειναν οι πάντες ευχαριστημένοι.

Οι υπουργοί έμαθαν και κάτι ακόμα στην τελευταία αυτή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου: Κάπου στην Ελλάδα και κυρίως εκεί όπου εκτελούνται (ή εκτελούνταν) δημόσια έργα, υπάρχει η «οδός της οκνηρής... μπουλντόζας». Πρόκειται για ονομασία δρόμου που έδωσαν από κοινού οι κκ. Ρέππας και Λοβέρδος όταν το ΠαΣοκ βρισκόταν στην αντιπολίτευση θέλοντας να δείξουν πόσο η γραφειοκρατία, οι υπερεκτιμήσεις και οι ατέλειες καθώς και οι υπουργοί της ΝΔ, καθυστερούσαν την ολόκλήρωση των έργων.

Εμαθαν επίσης τα πάντα που αφορύν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και εντυπωσιάσθηκαν από αυτή, κάτι που έκανε τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα να ζητήσει να επεκταθεί και στις πρεσβείες και στα προξενεία μας στο εξωτερικό. Όπως ενθουσίασε και την κυρία Διαμαντοπούλου, η οποία πληροφόρησε τους συναδέλφους της ότι η πιο προηγμένη χώρα στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι η Εσθονία, όπου εκεί ακόμα και το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει... ηλεκτρονικώς. Τα πάντα περνάνε από αυτή και σπανίως κάποιοι υπουργοί υπογράφουν σε χαρτί. Το πρόβλημα βεβαίως είναι πώς θα εφαρμοσθεί σητν πράξη η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδης είπε ότι χρειάζεται προσοχή και να δοθεί χρόνος στους δημοσίους υπαλλήλους ώστε να εξοικειωθούν μ΄αυτήν.

ΒΗΜΑ

ΠΗΓΗ
Share/Save/Bookmark Διαβάστε περισσότερα...

Ξάδελφος της Νατάσας Καραμανλή "έλυνε και έδενε" σε οργανισμό...



Σοβαρές καταγγελίες:
Τι ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι Παράνομες προσλήψεις και καταχρήσεις επί διοίκησης Δημητρίου Παζαϊτη στο Invest In Greece καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στον οργανισμό. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι τον Φεβρουάριο 2007 διορίστηκε στο Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων (ΕΛΚΕ) ως διευθύνων σύμβουλος ο...

κ. Παζαϊτης και παρέμεινε στη Διοίκηση του ΕΛΚΕ, που στο μεταξύ μετονομάστηκε σε Invest in Greece A.E. έως τον Απρίλιο 2010 και σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους ότι:

"ο κ. Παζαϊτης είχε μηδενική προϋπηρεσία, είναι όμως πρώτος ξάδερφος της συζύγου του τότε Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή και ανέλαβε ως διευθύνων σύμβουλος παράνομα το Φεβρουάριο 2007 καθώς οι απαραίτητες διαδικασίες (αξιολόγηση από τριμελή επιτροπή που όρισε με υπουργική απόφαση ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης) έγιναν το Μάιο 2007, 4 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Κατόπιν κατέλαβε και τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου''.

Επίσης, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι το φθινόπωρο του 2008 ο κ. Παζαϊτης προσέλαβε 20 υπαλλήλους χωρίς να υπάρξει η μεσολάβηση του ΑΣΕΠ που προβλέπει η σχετική νομοθεσία και μεταξύ άλλων προσελήφθηκαν ο σύμβουλος του υφυπουργού Οικονομίας κ. Παπαθανασίου η κόρη του υφυπουργού Οικονομίας κ Μπούρα και ο ανιψιός του υφυπουργού Οικονομικών κ. Μπέζα.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του o κ. Παζαϊτης, όπως υποστηρίζει ο σύλλογος των εργαζομένων του οργανισμού, έκανε προαγωγές, υποβαθμίσεις, μετακινήσεις, ακόμη και απολύσεις υπαλλήλων χωρίς τήρηση των διαδικασιών και όπως εκτιμούν οι εργαζόμενοι, για διάχυση της ευθύνης, δημιουργούσε μία επιτροπή από τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με προεξέχοντα τον εκπρόσωπο της Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Δ. Ασημομύτη ο οποίος αναβαθμίστηκε σε διευθύνων σύμβουλος το καλοκαίρι του 2009.

''Ποτέ δεν δημιούργησε Κανονισμό Προσωπικού, όπως όφειλε σύμφωνα με το Νόμο περί ΔΕΚΟ του 2005 και σε ένα οργανισμό με αρχικά 20 υπαλλήλους έφερε πέντε συνολικά συμβούλους.

Οι νεοπροσληφθέντες υπάλληλοι ασχολήθηκαν με ακριβοπληρωμένα ταξίδια, τάχα για προσέλκυση επενδύσεων, που στοίχησαν εκατομμύρια ευρώ με μηδενικά όμως αποτελέσματα για τον οργανισμό'' όπως αναφέρουν και προσθέτουν ότι επί των ημερών της διοίκησής του κύριος προμηθευτής του οργανισμού έγινε η εταιρεία Neurosoft, ενώ τους τελευταίους 10 μήνες της θητείας του ως πρόεδρος ο κ. Παζαϊτης κατείχε υπαλληλική θέση ως Chief Operating Officer στη Neurosoft, που παρέμενε προμηθευτής του οργανισμού'', αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος των εργαζομένων και προσθέτει ότι εκτός από την εταιρία Neurosoft, συμβάσεις για παροχή υπηρεσιών με σχεδόν κανένα αντικείμενο συναφθήκαν με διαφημιστικές εταιρίες όλες συμφερόντων Βαρβιτσιώτη και με νομικούς όπως η κυρία Μάλοβιτς (νομική σύμβουλος του υπουργού Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη) και η κυρία Πεδιαδιτάκη (αδερφή του μετόχου της Neurosoft).

Μεταξύ άλλων, καταλήγουν οι εργαζόμενοι, στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού συμμετείχαν επί ημερών Δημ. Παζαϊτη οι κύριοι Δημ. Ασημομύτης (εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου), Δραπανιώτης (εκπρόσωπος ΣΕΒ) και Στ. Ανέστης (εκπρόσωπος ΓΣΕΕ).

http://www.thebest.gr/

ΠΗΓΗ
Share/Save/Bookmark Διαβάστε περισσότερα...

Ανασυγκρότηση με πειραματικά σχολεία


Στόχος η αναβάθμιση της ελληνικής εκπαίδευσης

Νέο κεφάλαιο

για τη δημόσια εκπαίδευση ανοίγει το υπουργείο Παιδείας, επανιδρύοντας τα Πειραματικά-Πρότυπα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια...

Διαβάστε περισσότερα...

Η απόφαση για την αναστολή των δρομολογίων του τρένου


Ώριμο αποτέλεσμα μιας αδιέξοδης πορείας δεκαετιών

Η απόφαση για την αναστολή

των δρομολογίων του τραίνου στη γραμμή Κορίνθου – Άργους – Ναυπλίου –Τρίπολης αποτελεί το ώριμο αποτέλεσμα μιας αδιέξοδης πορείας δεκαετιών στην οποία οδήγησε τον ελληνικό σιδηρόδρομο η πολιτική σκανδαλώδους εύνοιας προς τις οδικές μεταφορές, σε συνδυασμό με τη χρόνια κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση του ΟΣΕ από τις κυβερνήσεις της χώρας μας...
Διαβάστε περισσότερα...

ΜΕΤΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ


Και οι αποδείξεις από τα διόδια θα ισχύσουν για την κάλυψη του αφορολογήτου ορίου, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών...
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"


«Στόχος της κυβέρνησης είναι το 2011 να είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης και το 2012 η οικονομία να εισέλθει στην ανάπτυξη ώστε το 2013 να έχουμε αφήσει πίσω μας όσα μας οδήγησαν στην κρίση», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη σημερινή, τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το 2010. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, η σημερινή συνεδρίαση ήταν η 31η από την αρχή του έτους και η 39η από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας...
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ,ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ


Την κατάργηση της Αγροφυλακής, με μετάταξη του προσωπικού της στις Δασικές Υπηρεσίες και μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στο υπουργείο Περιβάλλοντος, προβλέπει νομοσχέδιο που ρυθμίζει ζητήματα των σωμάτων ασφαλείας που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης.Στο νομοσχέδιο προβλέπεται και ίδρυση Γραφείου Αντιμετώπισης Αστυνομικής Αυθαιρεσίας ενώ με αυτό δημιουργείται και ο θεσμός του «Πυροσβέστη Πενταετούς Υποχρέωσης», στον οποίο θα υπαχθούν οι σημερινοί εποχικοί πυροσβέστες... Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Το θεσμό των Πρότυπων – Πειραματικών σχολείων επαναφέρει το υπουργείο Παιδείας, με στόχο την εξέλιξη, την ανάδειξη και την αξιοποίηση των ικανότερων μαθητών, δίνοντας ξανά τη ευκαιρία σε παιδιά, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ενός ιδιωτικού σχολείου να πραγματοποιήσουν σπουδές υψηλού επιπέδου... Διαβάστε περισσότερα...

AIΣΙΟΔΟΞΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ NEWSWEEK


Κείμενο με χαρακτήρα ανασκόπησης για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη, με τη δημοσιονομική κρίση στο βάθος, δημοσιεύει το Newsweek, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην περίπτωση της Ελλάδας λέγοντας πως οι νέοι στόχοι της Ευρώπης θα αποδώσουν...
Διαβάστε περισσότερα...

Βόμβα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο στην Ριανκούρ.



Μεγάλες ζημιές….
Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε της 8 : 20 το πρωί την περιοχή την οδό της Λουϊζης Ριανκούρ, από βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε κλεμμένο μηχανάκι, έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο.
Υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Ελευθεροτυπία και …
το ALTER.
Το κτίριο εκκενώθηκε, ενώ από την έκρηξη σπάσανε τζάμια κτιρων και έγινα μεγάλες καταστροφές στα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα έξω από το Πρωτοδικείο…
Share/Save/Bookmark Διαβάστε περισσότερα...

Η άγνωστη περιπέτεια υγείας της Κατερίνας Λέχου.



«Εχω περάσει ένα μεγάλο πρόβλημα υγείας, το οποίο με ταλάνιζε για πάρα πολλά χρόνια. Το είχα από τα 12 μου και μετά χρειάστηκε να ξανακάνω την επέμβαση στα 27 μου. Ηταν μεγάλο σχολείο για μένα»!

Η λαμπερή ηθοποιός.......
Διαβάστε περισσότερα...

3.307.451 άτομα δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ φόρο!


Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου τα οποία προέκυψαν από τις δηλώσεις εισοδήματος του 2009 η Ελλάδα είναι μια χώρα “φτωχών” ελεύθερων επαγγελματιών (δικηγόρων, ιατρών, υδραυλικών κλπ) που μόλις και μετά βίας αγγίζουν...
Διαβάστε περισσότερα...

Ποια έργα εκτελούνται στην Ιόνια


Τεχνικές αστοχίες της μελέτης, αλλά και οι απαλλοτριώσεις, είναι οι βασικοί λόγοι που το έργο καθυστερεί

Μετ' εμποδίων τα έργα της Ιονίας Οδού, κυρίως λόγω των γνωστών προβλημάτων με τις απαλλοτριώσεις...
Διαβάστε περισσότερα...

Ανω - κάτω έγινε η Νέα Δημοκρατία για τους... «ντιντήδες»


Σάλος έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της ΝΔ από τις απόψεις που εξέφρασε ο δικηγόρος και επικεφαλής της εθνικοπατριωτικής οργάνωσης «Δίκτυο 21» κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος εν όψει του κομματικού ανασχηματισμού προέκρινε ως βασικό στοιχείο την «ιδεολογική καθαρότητα», προτιμώντας τους «ιδεολογικούς μαχητές» από τους...
Διαβάστε περισσότερα...

Ανυποχώρητος για τις επικείμενες αλλαγές


Τρόπους πολιτικής στήριξης του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος βάλλεται από διασταυρούμενα πυρά, αναζητεί ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου
Αποφασισμένος να αναλάβει προσωπικές δεσμεύσεις για τις επικείμενες διαρθρωτικές αλλαγές εμφανίζεται ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, βλέποντας ότι τα μέτωπα που ανοίγουν με συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες και ομάδες απειλούν να εμποδίσουν την.........................
Διαβάστε περισσότερα...

«Ανοίγµατα» για τα κλειστά Διαπραγµάτευση µε τις επαγγελµατικές οµάδες για να αποφευχθούν «εκρήξεις»

ΤΑ ΝΕΑ

Τρεις υπουργοί  σε ρόλο  διαπραγµατευτή   Οι υπουργοί  Υγείας Ανδρέας  Λοβέρδος (στο κέντρο), ∆ικαιοσύνης  Χ. Καστανίδης (δεξιά), και Υποδοµών ∆.  Ρέππας (αριστερά), διαπραγµατεύονται µε  φαρµακοποιούς, µηχανικούς και δικηγόρους  αντίστοιχα προκειµένου οι λύσεις που θα  επιλεγούν για το άνοιγµα των οικείων επαγγελµάτων να έχουν την  ανοχή των θιγοµένων.  Γι’ αυτόν τον λόγο,  εξηγούσε κυβερνητικό στέλεχος, αποφασίστηκε η κατάθεση του  σχετικού νοµοσχεδίου  να καθυστερήσει για  µερικές εβδοµάδες
Φόρµουλα για όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις στις ρυθµίσεις για τα κλειστά επαγγέλµατα αναζητεί η κυβέρνηση. Οι αρµόδιοι υπουργοί ήδη βρίσκονται στη διαδικασία διαβούλευσης µε τις θιγόµενες οµάδες, σε µία προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος προτού η Πολιτεία φέρει προς ψήφιση τις οριστικές της προτάσεις.
Σύµφωνα µε κυβερνητικά στελέχη, η κυβερνητική βούληση για συναινετικές λύσεις ήταν και ο λόγος που επελέγη η αναβολή για τις 16-17 Ιανουαρίου της προώθησης του νοµοσχεδίου Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα, γίνονται δηµόσιες αλλά και άτυπες διαπραγµατεύσεις µε δικηγόρους, συµβολαιογράφους, φαρµακοποιούς και µηχανικούς. Η κυβέρνηση εκφράζει το επιχείρηµα ότι.................................
Διαβάστε περισσότερα...

7 ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΟ ΣΗΜΕΡΑ


Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την αυριανή συνεδρίαση είναι:...... Διαβάστε περισσότερα...

Πούλησε άρον άρον και εξαφανίστηκε...


Η φυγή του σήμαινε και το τέλος του VETO...
Πούλησε (2,5 δις το τίμημα) για να γλιτώσει; Από τι;
Ο Λαυρεντιάδης, ο άνθρωπος που είχε 80 (ούτε ο πρωθυπουργός δεν είχε τόσους) σωματοφύλακες για να τον φρουρούν, τα 'βγαλε όλα στο σφυρί και έφυγε ξαφνικά για το Λονδίνο. Την ίδια ημέρα, που...

γινόταν γνωστή η φυγή του, έκλεινε και το VETO.
Ο Λαυρεντιάδης τα 'κανε όλα αυτά στα ξαφνικά γιατί φοβόταν να μην τον απαγάγουν ή ακόμη και να τον δολοφονήσουν; Ή υπάρχουν άλλοι λόγοι; ...

Share/Save/Bookmark Διαβάστε περισσότερα...

Related Posts with Thumbnails