Έργα σε αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας


Οκτώ εκατομμύρια ευρώ είπε την Κυριακή ο υφυπουργός κ. Γιάννης Μανιάτης θα επενδυθούν στην Αργολίδα για αρχαιολογικά έργα, εκ των οποίων μάλιστα τα 3 στο Άργος.
Συγκεκριμένα ο κ Μανιάτης στον χαιρετισμό που έκανε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονομής των βραβείων πολιτισμού ανέφερε ότι την προηγουμένη εβδομάδα τελείωσαν οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στην περιφέρεια Πελοποννήσου και το Υπουργείο Πολιτισμού για την χρηματοδότηση έργων σε αρχαιολογικούς χώρους στην Αργολίδα.
Στον νομό μας δόθηκε ένα μεγάλο ποσό ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ. Από τα 8 αυτά εκατομμύρια τα 3 είναι για την Αρχαία Επίδαυρο, 2 για Ακροναυπλία, Αρχαία Τίρυνθα και Μιδέα και για πρώτη φορά δόθηκε ένα μεγάλο ποσό για το Άργος που φτάνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.
Τα χρήματα αυτά κατανέμονται 1,5 για το Μουσείο του Άργους, 1 εκ για το Βυζαντινό μουσείο στους Στρατώνες Καποδιστρία και 500.000 ευρώ για το κάστρο της Λάρισας.
Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο και σίγουρα με την ολοκλήρωση τους θα δώσουν άλλο αέρα και πνοή στον τουρισμό της περιοχής μας ιδιαίτερα βεβαία για το Άργος που ήταν ανέκαθεν ήταν ριγμένο




Share/Save/Bookmark
ευχαριστούμε για την επίσκεψη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails