Καθηγητής με «μαϊμού» βιογραφικό στην Ιατρική;

-Επιστολή "βόμβα" στην οποία υπάρχουν καταγγελίες για παραποιημένο βιογραφικό γνωστού καθηγητή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει στα χέρια εδώ και 1,5 μήνα η πρυτανεία

Ένορκη διοικητική εξέταση έχει διατάξει εδώ και σχεδόν 1,5 μήνα ο πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Γεροθανάσης, προκειμένου να εξεταστούν οι κατηγορίες που βαραίνουν ένα καθηγητή της Ιατρικής σχολής ο οποίος φέρεται να.........................
έχει παραποιήσει γεγονότα που έχουν να κάνουν με τη συμμετοχή του σε δραστηριότητες του κατά το παρελθόν, προκειμένου να ενισχύσει το βιογραφικό του και να παραπλανήσει το Καθηγητικό Σώμα και την Διοίκηση του πανεπιστημίου.Οι κατηγορίες αυτές έγιναν γνωστές ύστερα από επιστολή του καθηγητή του πανεπιστημίου του Κεντάκυ των Ηνωμένων Πολιτειών, δρ. Παναγιώτης Ζαβός, ο οποίος μάλιστα υποστηρίζει πως έχει στην κατοχή του αποδεικτικά στοιχεία που στηρίζουν όλα όσα αναφέρει. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ σε περίπτωση που αποδειχτούν οι κατηγορίες, ο καθηγητής της Ιατρικής θα βρεθεί αντιμέτωπος με το πειθαρχικό όργανο του πανεπιστημίου.

Όλα ξεκίνησαν με μια επιστολή
Η επιστολή που στάλθηκε από τον κ. Ζαβό, στα μέλη της Ιατρικής Σχολής, αλλά και στον ίδιο τον Πρύτανη προσωπικά, αναφέρει χαρακτηριστικά, πως εν λόγω ο καθηγητής της Ιατρικής, το όνομα του οποίου δε θα αναφέρουμε για ευνόητους λόγους, φαίνεται να παραποιεί το βιογραφικό του προσθέτοντας τίτλους τους οποίους ποτέ δεν έχει λάβει με σκοπό να παραπλανήσει την ακαδημαϊκή κοινότητα και προφανώς να επιτύχει την πιο γρήγορη ανέλιξή του σε υψηλότερες θέσεις μέσα σε αυτή. Ο κ. Ζαβός χαρακτηριστικά αναφέρει: «Έχοντας υπάρξει κάποιος που έχει βοηθήσει τον καθηγητή σε μεγάλο βαθμό στο παρελθόν, οφείλω να σας ενημερώσω ότι οι ισχυρισμοί του που ακολουθούν παρακάτω (στο σημείο αυτό τους ονοματίζει) είναι απολύτως ανακριβείς και ψευδείς.» Ο καθηγητής της Ιατρικής λοιπόν φέρεται πως ενώ είχε επισκεφτεί τρία πανεπιστήμια των Η.Π.Α., χωρίς όμως να του απονεμηθεί κάποιος τίτλος, επέλεξε να καταγράψει στο βιογραφικό του το αντίθετο. Ότι δηλαδή κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στα τρία αυτά Ιδρύματα, διορίστηκε σε θέση καθηγητή.

Υπάρχουν αποδείξεις
Ο κ. Ζαβός όμως έχει μια εντελώς διαφορετική άποψη. Όπως σημειώνει στην επιστολή του, ο καθηγητής γνωρίζει πολύ ξεκάθαρα ότι εκείνος (ο κ. Ζαβός) τον πρότεινε και στα τρία Πανεπιστήμια που αναφέρονται στο απόσπασμα του βιογραφικού του, ενώ τονίζει ότι οι παραπάνω ισχυρισμοί δεν συνέβησαν ποτέ.Μάλιστα πολύ χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ότι: «όταν με επισκέφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Kentucky, η επίσκεψη διήρκησε 2-3 ημέρες και ουδέποτε του απονεμήθηκε κάποιος τίτλος όπως του "Research Instructor", σε καμία περίπτωση. Κατόπιν τον συνέστησα σε κάποιους από τους συνεργάτες μου στα άλλα δύο Πανεπιστήμια, απ' όπου και στις δύο περιπτώσεις εκδιώχθηκε από τα προγράμματα τους διότι έκανε ψευδείς δηλώσεις και παρουσίαζε διαστρεβλωμένα αποτελέσματα ερευνητικών μελετών απέναντι στο Σώμα των Καθηγητών και των δύο Πανεπιστημίων, ένα γεγονός το οποίο με προσέβαλλε έντονα». Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή ο κ. Ζαβός υποστηρίζει πως ο εν λόγω καθηγητής ψεύδεται στο βιογραφικό του, ενώ υποστηρίζει μάλιστα πως έχει στη διάθεσή του όλα αυτά τα στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.

Εν αναμονή της έρευνας η πρυτανεία
Η επιστολή του κ. Ζαβού έφτασε στα γραφεία της εφημερίδας μας μόλις χθες. Όπως αποδεικνύεται όμως, ύστερα και από τη συνομιλία μας με τον πρύτανη του πανεπιστημίου, ο ίδιος ήταν ενήμερος για το γεγονός πολύ νωρίτερα. Έτσι έχει ήδη διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση εδώ και 1,5 μήνα, προκειμένου να ερευνηθούν σε βάθος οι κατηγορίες αυτές, τις οποίες ο κ. Γεροθανάσης χαρακτηρίζει βαρύτητες. Άλλωστε όπως μας είπε, σε περίπτωση που ευσταθούν, ο καθηγητής της Ιατρικής θα βρεθεί αντιμέτωπος με το πειθαρχικό όργανο του πανεπιστημίου, κάτι που ίσως σημάνει και την αποπομπή του. Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα καθώς έχει δοθεί εντολή να επισπευστούν οι διαδικασίες. Πάντως ο κ. Γεροθανάσης εξέφρασε την ελπίδα του να μην αποδειχτούν αληθινές οι κατηγορίες, αφού κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πλήγμα για το κύρος τόσο της Ιατρικής όσο και του πανεπιστημίου γενικότερα. Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως παρόμοια περιστατικά έχουν δημιουργηθεί ξανά στο παρελθόν στο πανεπιστήμιό μας, χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει διαστάσεις.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Αναρτήθηκε από epirusgate.blogspot.com


Share/Save/Bookmark
ευχαριστούμε για την επίσκεψη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails